Αναδρομικά: Στο μικροσκόπιο του ΕΦΚΑ οι αγωγές των συνταξιούχων κατά των μνημονιακών μειώσεων και των επανυπολογισμών


Τη Συγκρότηση Ομάδας Εργασίας με αντικείμενο τη διαχείριση και διεκπεραίωση κάθε είδους νέων και εκκρεμών αγωγών των συνταξιούχων ασφαλισμένων του συνόλου των πρώην Ταμείων (ΙΚΑ, ΟΓΑ, ΟΑΕΕ, ΤΑΠΟΤΕ, ΤΡΑΠΕΖΩΝ κλπ), που κατατίθενται στα Διοικητικά Δικαστήρια και αφορούν σε κύριες και επικουρικές συντάξεις αποφάσισε η διοίκηση του ΕΦΚΑ.

Έργο της Ομάδας Εργασίας θα είναι η παροχή απόψεων επί των αγωγών των συνταξιούχων ασφαλισμένων του συνόλου των τέως Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης (ΙΚΑ, ΟΓΑ, ΟΑΕΕ, ΤΑΠΟΤΕ, ΤΡΑΠΕΖΩΝ κλπ, οι οποίοι έχουν ενταχθεί στον ΕΦΚΑ), που κατατίθενται στα Διοικητικά Δικαστήρια και που αφορούν στις κύριες και επικουρικές συντάξεις.

Επισημαίνεται ότι οι αγωγές που αφορούν σε μνημονιακές κρατήσεις θα υπογράφονται από τη Γενική Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών, ενώ οι αγωγές που αφορούν σε επανυπολογισμό συντάξεων σύμφωνα με το Ν.4387/2016, θα υπογράφονται από τη Γενική Διεύθυνση Συντάξεων.

Επιπροσθέτως, σε περιπτώσεις αγωγών που αφορούν σε επανυπολογισμό συντάξεων δύναται να ζητηθεί η συνδρομή των Τμημάτων Ενστάσεων και Προσφυγών της Γενικής Διεύθυνσης Συντάξεων.

Τα μέλη θα απασχολούνται αποκλειστικά στο αντικείμενο της Ομάδας Εργασίας, σύμφωνα με την ίδια απόφαση.

To άρθρο Αναδρομικά: Στο μικροσκόπιο του ΕΦΚΑ οι αγωγές των συνταξιούχων κατά των μνημονιακών μειώσεων και των επανυπολογισμών δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

[Πηγή:]www.newsit.gr

Ροή Ειδήσεων

Η Εθνική Νέων Ανδρών έκανε χαμό στα αποδυτήρια: «Ελλάς ολε, ολε μετά το χάλκινο μετάλλιο στο Eurobasket U20»

Δείτε τον χαμό στα αποδυτήρια της Εθνικής Νέων Ανδρών μετά την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στο Eurobasket U20. Η Εθνική Νέων Ανδρών επικράτησε του...

Η απίστευτη υποδοχή στον Γιώργο Βελισσάρη στη Λακωνία με καπνογόνα και κλαρκ με 100 κιλά γαρίφαλα

Επική υποδοχή επιφύλαξαν οι κάτοικοι στο Γεράκι Λακωνίας ο Γιώργος Βελισσάρης, καλεσμένος του Συλλόγου Νέων του χωριού. Οι κάτοικοι στο Γεράκι Λακωνίας υποδέχθηκαν τον...