Φορολογικές δηλώσεις: Αύριο η οριστική υποβολή τους – Ποια στοιχεία πρέπει να προσέξουν οι φορολογούμενοι


Τελευταία ευκαιρία των φορολογούμενων είναι η σημερινή ημέρα καθώς από αύριο (2.7.2024) οριστικοποιούνται οι αυτόματες φορολογικές δηλώσεις από την ΑΑΔΕ.

Μετά και από την αυριανή ημερομηνία, οι φορολογούμενοι δεν θα έχουν δυνατότητα να αλλάξουν στοιχεία στην αρχική τους δήλωση, παρά μόνο να υποβάλλουν τροποποιητική φορολογική δήλωση έως τις 26 Ιουλίου στην ΑΑΔΕ.

Για να αποφύγουν την διαδικασία, οι φορολογούμενοι θα χρειαστεί να είναι προσεκτικοί στις αρχικές τους δηλώσεις, δίνοντας έμφαση ιδιαίτερα σε βεβαιώσεις αποδοχών, οικογενειακή κατάσταση, τεκμήρια, αποδείξεις, φιλοξενία και ΙΒΑΝ.

Όπως αναφέρει και η ΕΡΤ, για τη διαδικασία των αυτόματων δηλώσεων ενημερώθηκαν ιδιαιτέρως από την ΑΑΔΕ 3.637 φορολογούμενοι, για τους οποίους έχουν σταλεί νεότερα στοιχεία από δημόσιους ή ιδιωτικούς φορείς που μεταβάλλουν τη φορολογική τους υποχρέωση. Οι συγκεκριμένοι θα πρέπει να επισκεφθούν ξανά την εφαρμογή και να δουν το νέο φορολογικό αποτέλεσμα.

Επιπλέον 8.000 φορολογούμενοι -που με βάση μεταγενέστερες δικές τους ενέργειες ή νεότερα στοιχεία που εστάλησαν για αυτούς, δεν εμπίπτουν πλέον στην προεκκαθάριση- πρέπει να κάνουν τη φορολογική τους δήλωση οι ίδιοι μέχρι τις 26 Ιουλίου.

Η ΑΑΔΕ έχει ενημερώσει σχετικά με μηνύματα που έχει απευθύνει τις προηγούμενες ημέρες.

To άρθρο Φορολογικές δηλώσεις: Αύριο η οριστική υποβολή τους – Ποια στοιχεία πρέπει να προσέξουν οι φορολογούμενοι δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

[Πηγή:]www.newsit.gr

Ροή Ειδήσεων

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Εντυπωσίασε ο Καναδάς πριν την πρεμιέρα με την Ελλάδα

Ο Καναδάς επικράτησε του Πουέρτο Ρίκο με 103-93 σε φιλικό παιχνίδι, λίγες ημέρες πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 και το...

Πέντε πράγματα που δεν πρέπει να αφήνεις μέσα στο αυτοκίνητο το καλοκαίρι

Σε αυτό το μπες – βγες που κάνουμε όλοι μας, από την θάλασσα, για φαγητό και από την ταβέρνα για καφέ, συχνά ή...

Τελευταία μέρα του καύσωνα σήμερα – Μετά τους 40 βαθμούς Κελσίου έρχονται βροχές και καταιγίδες

Την πολυπόθητη ανάσα δροσιάς αναμένουν από αύριο Τρίτη (23.7.2024) οι κάτοικοι της χώρα και ειδικά όσοι ζουν στις πόλεις, έπειτα από 15 μέρες...