Μαζικό «παρών» βουλευτών στους πρώην, ποιος έλεγε «δεν είμαι τροχονόμος» για τους διαφωνούντες, θα κατεβεί υποψήφια η Διαμαντοπούλου; Η κυβέρνηση που έβλεπε το Ταμείο Ανάκαμψης να φεύγει, οι δεύτερες σκέψεις που πρέπει να κάνουν όσοι επένδυσαν στο Airbnb, η ώρα του ταμείου για τους μετόχους των τραπεζών και το σήριαλ της Viva


«Παρών» Καραμανλή – Σαμαρά με μηνύματα

Δεκάδες βουλευτές της ΝΔ αναμένεται να δώσουν το «παρών» σήμερα στις 8 μμ, στο Πολεμικό Μουσείο, στην εκδήλωση για το βιβλίο του δημοσιογράφου και εκδότη της Εστίας Μανώλη Κοττάκη «Οι απόρρητοι Φάκελοι Καραμανλή» όπου ομιλητές θα είναι ο Κώστας Καραμανλής και ο Αντώνης Σαμαράς. Η «συνάντηση» των δυο πρώην πρωθυπουργών στο Πολεμικό Μουσείο, επειδή δεν συνδέεται με επίκαιρη έκδοση του βιβλίου (εκδόθηκε από τον οίκο Λιβάνη το 2021) ερμηνεύεται ως ένα «παρών» με μηνύματα,  μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών που ήταν αρνητικό για τη ΝΔ και μία σειρά ενστάσεων των Καραμανλή και Σαμαρά για τα εθνικά θέματα, τα ομόφυλα κλπ. Στο πολιτικό παζλ ας προστεθεί και η συζήτηση που γίνεται μεταξύ βουλευτών της ΝΔ για τον επόμενο Πρόεδρο Δημοκρατίας ο οποίος θα ήθελαν να προέρχεται από την κεντροδεξιά παράταξη – κάποιοι προτείνουν Σαμαρά ή Καραμανλή.  Ο τόνος στις ομιλίες των δυο πρώην πρωθυπουργών  θα δώσει το στίγμα τους απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Θα φανεί εάν η απόσταση που τους χωρίζει θα μεγαλώσει ακόμη περισσότερο.

«Να πάτε!»

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το Μαξίμου ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση για την εκδήλωση. Θα παρευρεθεί ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης. «Μητσοτακικοί» βουλευτές που επικοινώνησαν για να ρωτήσουν αν υπάρχει γραμμή αποθάρρυνσης να παρευρεθούν πήραν αρνητική απάντηση. Οποιος θέλει να πάει, να πάει. Θα ήταν άλλωστε μάταιο να υποβαθμιστεί μια εκδήλωση που έχει έντονο πολιτικό ενδιαφέρον στην περίοδο των πολιτικών αναταράξεων που ζούμε.

Τρεις υποψηφιότητες, δυο ίσως

Ο κύβος ερρίφθη. Ο Νίκος Ανδρουλάκης πρότεινε κάλπες για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ στις 6 και 13 Οκτωβρίου καθώς θα χρειαστεί και β γύρος. Χάρης Δούκας και Παύλος Γερουλάνος δήλωσαν ότι θα είναι υποψήφιοι. Μιχάλης Κατρίνης και Νάντια Γιαννακοπούλου κινήθηκαν στο ίσως. Παύλος Χρηστίδης και Μιλένα Αποστολάκη μάλλον δεν θα κάνουν το  βήμα. Στα μέσα Οκτωβρίου, μετά την παρουσία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, θα συνεδριάσει η ανοιχτή Κεντρική Επιτροπή όπου οι υποψήφιοι θα παρουσιάσουν το μανιφέστο τους.

«Ναι» στο debate

Αρχές Οκτωβρίου θα γίνει και το debate. Την πρόταση έκανε ο Νίκος Ανδρουλάκης. Είναι θετικός ο Χάρις Δούκας όπως μας ενημέρωσε το επιτελείο του. Αυτονόητη είναι η συμμετοχή και του Παύλου Γερουλάνου. Εάν γίνει ένα ελεύθερο debate για τρεις – δεν προστεθούν πολλοί υποψήφιοι- θα έχει πολύ ενδιαφέρον.

Η Άννα!

Μετά τις ευρωεκλογές και το αποτέλεσμα για το ΠΑΣΟΚ που ήταν κατώτερο των προσδοκιών, παρά τη φθορά της ΝΔ και την περαιτέρω πτώση του ΣΥΡΙΖΑ,  με ένταση κινείται μια συζήτηση ως προς το κατά πόσο θα μπορούσε να διεκδικήσει την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ένα πρόσωπο όπως είναι η Άννα Διαμαντοπούλου. Της το ζητούν επίμονα στελέχη όπως ο γιατρός Γιάννης Δατσέρης κα. Την ενθαρρύνουν και φίλοι της που έχουν μετακομίσει στη ΝΔ. Η ίδια δεν τροφοδοτεί αυτές τις ζυμώσεις. Δεν απαντάει, πάντως, και αρνητικά. Χθες ήταν στο Ναύπλιο όπου συμμετείχε σε εκδήλωση για τα 50 χρόνια Δημοκρατίας με τον δημοσιογράφο Γιώργο Κουβαρά. 

«Δεν είμαι τροχονόμος»

Η κίνηση του Στέφανου Κασσελάκη να προκαλέσει τον Αλέξη Τσίπρα ή να επιστρέψει να αναλάβει εκείνος τον ΣΥΡΙΖΑ ή αλλοιώς να πάνε μαζί και να σταματήσει να παίζει παιχνίδια και να τον υπονομεύει, είναι πρωτόγνωρη στα πολιτικά χρονικά. Όταν ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλο  αναλάμβανε υπουργός Δικαιοσύνης του Αλέξη Τσίπρα και ήταν ο αρχιτέκτονας στο κρέμασμα στα μανταλάκια 10 πολιτικών προσώπων για την Novartis ανάμεσα στα οποία ήταν ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο Άδωνις Γεωργιάδης κ.α, ή όταν ο Βαγγέλης Αντώναρος εξελισσόταν σε  πολέμιο του Κυριάκου Μητσοτάκη, η συζήτηση που γινόταν στη ΝΔ ήταν «δεν μπορεί να τους μαζέψει ο Καταμανλής;». Η απάντηση που φερόταν ότι έδινε ο πρώην πρωθυπουργός ήταν «δεν μπορώ να γίνω τροχονόμος».

Θα άκουγαν;

Από την άλλη, βέβαια, πιστεύει κάποιος ότι αν έπαιρνε τηλέφωνο στον Παπαγγελόπουλο ή στον Αντώναρο θα τον άκουγαν; Όχι. Έκοψε μαζί τους. Δεν τροφοδότησε σενάρια συνωμοσίας. Η μη ανάμειξη του όμως επισκίασε τον Καραμανλή εκείνη την περίοδο. Αλλά στην πολιτική τρέχει ο χρόνος. Αυτά ξεχάστηκαν. Με την ίδια έννοια θα ήταν παράδοξο  ο Τσίπρας – και να ήθελε, που δεν θέλει- να παίρνει στο τηλέφωνο τα δεκάδες στελέχη (Σπίρτζη, Ραγκούση, Θεοχαρόπουλο κ.α) να σταματήσουν να ασκούν κριτική στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

«Κασσελίστας» vs «Τσιπρικοί»

Η ευθεία πρόκληση στον Τσίπρα που απηύθυνε δημόσια ο Κασσελάκης  υποδηλώνει αδυναμία. Δείχνει ότι δεν μπορεί να κρατήσει το τιμόνι του κόμματος. Όποια ανακωχή και αν επιχειρήθηκε από το συνέδριο (Φεβρουάριος 2024) και μετά, ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει από ιδεολογικής, πολιτικής και επικοινωνιακής άποψης  χωρισμένος σε δυο στρατόπεδα. Τους «Κασσελίστας» και τους «Τσιπρικούς». Τους χωρίζει χάσμα. Μπορεί ο Κασσελάκης να κατηγορεί τον Τσίπρα αλλά η πραγματικότητα είναι ότι οι «Τσιπρικοί» δεν περιμένουν γραμμή από τον πρώην πρωθυπουργό – δεν είναι πρόβατα – για να αντιδράσουν στις συμπεριφορές και αποφάσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με τις οποίες διαφωνούν και αρκετές θεωρούν ακραίες. Οι πιο πρόσφατες ήταν η απόφαση του για το κλείσιμο του καθημερινού φύλλου της Αυγής, οι απολύσεις – εκκαθαρίσεις για τους «τσιπρικούς» – στελεχών, τα υπονοούμενα για τα «μαύρα» επί των ημερών του Τσίπρα, οι διαρροές που έγιναν για τον  πρώην πρωθυπουργό ενώ βρισκόταν στην Κωνσταντινούπολη ότι αν και του ζητήθηκε αρνήθηκε να βοηθήσει οικονομικά το κόμμα κλπ.

«Οργισμένος», «προσβεβλημένος»

Οι κύκλοι Τσίπρα μίλησαν για «χυδαιότητα».  Ο πρώην πρωθυπουργός είναι οργισμένος και βαθειά προσβεβλημένος από την όλη συμπεριφορά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, όπως υποστηρίζουν στελέχη που συνομιλούν μαζί του. Το ρίσκο που παίρνει ο Κασσελάκης είναι ο Τσίπρας να βγει ευθέως και να πει ότι σκέφτεται για τον διάδοχο του. Σε αυτήν την περίπτωση ή θα ακολουθήσει νέα διάσπαση ή θα αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση να επιδιώξει ηρωική έξοδο ο Κασσελάκης μπροστά και στο οικονομικό αδιέξοδο του ΣΥΡΙΖΑ που τον πνίγει και για το οποίο εδώ και ένα χρόνο δεν έκανε κάτι δραστικό για να το βάλει σε ράγες.

Με τις ευλογίες Στουρνάρα!

Στην Κύπρο βρίσκεται ο Νότης Μηταράκης. Παίρνει το διδακτορικό του από το πανεπιστήμιο Λευκωσίας και ανακωρύσσεται διδάκτωρ. Το θέμα που μελέτησε υπό την επίβλεψη του διοικητή της Τράπεζας Ελλάδος και καθηγητή Γιάννη Στουρνάρα, αφορά το κεφαλαιοποιητικό ασφαλιστικό σύστημα. Άρχισε να το μελετά όταν ήταν υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων και είναι αυτό που υλοποίησαν Χατζηδάκης – Τσακλόγλου. Η τελετή είναι το απόγευμα οπότε δεν θα παραβρεθεί στην εκδήλωση των πρώην πρωθυπουργών.

Η κυβέρνηση που βλέπει την ευκαιρία του Ταμείου Ανάκαμψης να χάνεται!

Τα στοιχεία για τις απορροφήσεις κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης στο πρώτο εξάμηνο είναι κάτι περισσότερο από αποκαρδιωτικά. Αρκετοί αναρωτιούνται αν στην κυβέρνηση έχουν αντιληφθεί το μέγεθος του προβλήματος, που θα αποτυπωθεί, με δυσάρεστο τρόπο, στην αύξηση του ΑΕΠ το 2024. Τι σκέφτονται άραγε οι αρμόδιοι υπουργοί και το επιτελικό κράτος του Μεγάρου Μαξίμου; Πως θα πετύχουν τους στόχους απορρόφησης 3,6 δισ. ευρώ στο σκέλος των επιδοτήσεων του Ταμείου Ανάκαμψης όταν στο πρώτο εξάμηνο του έτους απορροφήθηκαν μόλις 700 εκατομμύρια ευρώ; Θα γίνει το θαύμα και θα απορροφηθούν σχεδόν τρία δισ. ευρώ στο δεύτερο εξάμηνο; Ακόμα και κυβερνητικά στελέχη ανησυχούν πλέον και παραπέμπουν στο γεγονός πως στο δεύτερο τρίμηνο του 2024 επιβραδύνθηκαν οι ρυθμοί απορρόφησης αντί να επιταχυνθούν. Στο πρώτο τρίμηνο είχαμε απορροφήσει περίπου 450 εκατ. ευρώ και στο δεύτερο ούτε 300 εκατ. με βάση στοιχεία της προηγούμενης εβδομάδας. Ακόμα πιο δυσάρεστο είναι το γεγονός πως η κυβέρνηση δείχνει αδύναμη να αντιδράσει παρά τις συνεχείς επισημάνσεις του προβλήματος, όχι από την κακή αντιπολίτευση (αυτή δεν υπάρχει!), αλλά από πρόσωπα όπως ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας.

Δεύτερες σκέψεις για τους ιδιοκτήτες ακινήτων στο Airbnb

Όσοι ιδιοκτήτες ακινήτων τα αξιοποιούν τα τελευταία χρόνια μέσω πλατφορμών βραχυχρόνιας μίσθωσης, όπως το Airbnb, μάλλον πρέπει να αρχίσουν να σκέφτονται την επόμενη ημέρα. Τα παραδείγματα από πολλές πόλεις της Ευρώπης (Βαρκελώνη) και των ΗΠΑ (Νέα Υόρκη) δείχνουν πως οι κυβερνήσεις και οι δημοτικές αρχές είναι αποφασισμένες είτε να περιορίσουν, είτε να καταργήσουν τη βραχυχρόνια μίσθωση. Παρά τις διαμαρτυρίες του Airbnb, η δημοτική αρχή της Βαρκελώνης προανήγγειλε πως εντός πενταετίας θα καταργήσει τη βραχυχρόνια μίσθωση. Στην Ελλάδα, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να φέρει νέο πακέτο μέτρων για τον περιορισμό του Airbnb καθώς οι πιέσεις για το υψηλό κόστος στέγασης αυξάνονται. Ειδικά σε μια χώρα που είναι πρωταθλήτρια Ευρώπης με βάση ποσοστό του εισοδήματος που πάει για το σπίτι (ενοίκια, λογαριασμοί, τέλη, κ.α.) όπως η Ελλάδα. Μιλάμε για σχεδόν 40% του μηνιαίου εισοδήματος που κατευθύνεται προς τις δαπάνες κατοικίες. Τώρα κάποιοι θα υποστηρίξουν πως όλα αυτά γίνονται επειδή επικράτησε το ισχυρό λόμπι των ξενοδόχων που από την πρώτη στιγμή κήρυξαν τον πόλεμο στη βραχυχρόνια μίσθωση. Ακόμα και έτσι να είναι, οι ιδιοκτήτες που σήμερα στηρίζονται στο Airbnb καλά θα κάνουν να έχουν στο μυαλό τους πως τα πράγματα θα δυσκολέψουν.

Η βραχυχρόνια μίσθωση θα πληρώσει τα λάθη στη στεγαστική πολιτική

Επειδή η κατάσταση με το κόστος των ακινήτων ξεφεύγει, όπως επισήμανε την προηγούμενη εβδομάδα και η Τράπεζα της Ελλάδας, η κυβέρνηση υπόσχεται τώρα αυστηρότερα μέτρα κατά της βραχυχρόνιας μίσθωσης. Χωρίς να έχει εξαντλήσει το οπλοστάσιο με τα άλλα μέτρα. Για την ακρίβεια, επειδή ακολούθησε λαθεμένη στρατηγική την τελευταία πενταετία, ενώ έβλεπε να μεγεθύνεται το πρόβλημα με το κόστος στέγασης. Προτίμησε να επιδοτεί ενοίκια και να παρουσιάζει προγράμματα που στην ουσία φουσκώνουν περαιτέρω τις τιμές αντί να σχεδιάσει μια στρατηγική που θα οδηγούσε σε αύξηση της προσφοράς κατοικιών. Να εξετάσει αν ισχύουν οι μύθοι για τα 700.000 κλειστά διαμερίσματα που βρίσκονται στους servicers και να δει πως μπορούν να επιστρέψουν στην αγορά. Να μελετήσει τη λεγόμενη κοινωνική κατοικία όπως κάνουν πολλές πρωτεύουσες ανά την Ευρώπη. Αντίθετα, ακολούθησε το γνωστό δρόμο των επιδομάτων. Και τώρα, με τη ΝΔ αποδυναμωμένη και τις τιμές στα ενοίκια να ξεφεύγουν ακόμα και σε μικρές επαρχιακές πόλεις, ψάχνει απεγνωσμένα λύσεις ανάγκης.

Η ώρα του ταμείου για τους μετόχους των τραπεζών

Μετά από 16 χρόνια με άδειες τσέπες, από σήμερα οι μέτοχοι των τραπεζών ανοίγουν τα πορτοφόλια για εισπράξεις. Την αρχή θα κάνει η Optima bank, η οποία θα διανείμει σήμερα στους μετόχους τους ποσό 32,96 εκατ. ευρώ (32% των κερδών της χρήσης 2023) ή 0,44 ευρώ ανά μετοχή. Στις 16 Ιουλίου σειρά θα πάρουν οι μέτοχοι της Τράπεζας Πειραιώς, οι οποίοι έχουν λαμβάνειν συνολικά 79 εκατ. ευρώ (10% των κερδών του 2023), ποσό που αντιστοιχεί σε 0,063 ευρώ ανά μετοχή. Την Τετάρτη 31 Ιουλίου θα καταβάλει το μέρισμα η Eurobank, συνολικά 342 εκατ. ευρώ (30% των καθαρών κερδών του 2023), ή 0,0933 ανά μετοχή. Την επομένη, Πέμπτη 1η Αυγούστου, σειρά θα πάρει η Alpha Bank. Η τράπεζα θα καταβάλει μέρισμα σε μετρητά 61 εκατ. ευρώ, ή 0,026 ευρώ ανά μετοχή και επιπλέον 61 εκατ. ευρώ για ανταμοιβή των μετόχων της με επαναγορά μετοχών.

Οι εποπτικές αρχές έχουν δώσει την έγκριση για την ακύρωση των μετοχών, ενώ συνδυαστικά, η Alpha Bank θα μοιράσει στους μετόχους της το 30% των καθαρών κερδών του 2023. Η Eurobank στοχεύει να διανείμει ως μέρισμα το 30% των κερδών του 2024, το 40% το 2025 και το 50% το 2026. Στις 2 Αυγούστου θα χαρούν και οι μέτοχοι της Εθνικής Τράπεζας. Η Εθνική θα διανείμει συνολικό μέρισμα 332 εκατ. ευρώ (30% των καθαρών κερδών του 2023) ή 0,36 ευρώ ανά μετοχή. Οι στόχοι για τα μερίσματα του 2025 και 2026 είναι υψηλότεροι. Η Διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας έχει πει ότι προτίθεται να διανείμει σε μερίσματα άνω του 1 δισ. ευρώ συνολικά για το 2024 (30% των κερδών), το 2025 (40% των κερδών) και το 2026 (50% των κερδών). Η Alpha Bank θα διανείμει το 20% των κερδών του 2024, το 35% του 2025 και το 50% του 2026. Η Τράπεζα Πειραιώς θα διανείμει το 25% των κερδών της το 2024 και το 50% το 2025 και το 2026.

Επενδύει στρατηγικά στα ακίνητα η Inventio

Η Inventio του Κων/νου Μπήτρου, ο αποκλειστικός συνεργάτης της αμερικανικής H.I.G. Capital με την οποία έχει πραγματοποιήσει μεγάλες επενδύσεις σε ξενοδοχεία και logistics, αποφάσισε προ διετίας να κινηθεί και στον τομέα των ακινήτων. Πρόκειται για επενδύσεις που γίνονται αυτόνομα, δηλαδή χωρίς τη συνεργασία με την H.I.G. Capital, αλλά με τρίτους επενδυτές. Μάλιστα είχε εντάξει στο δυναμικό της έναν από τους συνιδρυτές της Dimand που αποχώρησε όταν η τελευταία μπήκε στο χρηματιστήριο, τον Πάνο Παναγιωτίδη. Οι δρόμοι της Inventio με τον Παναγιωτίδη χώρισαν γρήγορα και το γνωστό στέλεχος της αγοράς είναι σήμερα διευθύνων σύμβουλος της Grivalia Development. Ο Κ. Μπήτρος συνεχίζει ακάθεκτος και στα ακίνητα και πριν από λίγες ημέρες ίδρυσε μια νέα εταιρεία, την Inventio Real Estate Development. Μοναδικός μέτοχος της νέας επιχείρησης είναι η Inventio Properties, το κύριο επενδυτικό όχημα στο real estate.

Τι θα γίνει με την Viva Wallet και την JP Morgan;

Εχουν καταναλωθεί πολλοί τόνοι μελάνης χωρίς μέχρι σήμερα να είναι σαφής η πορεία της διαμάχης μεταξύ των μετόχων της Viva Wallet (WRL και JP Morgan). Η πλευρά Χ. Καρώνη που ελέγχει μαζί με τον Μάκη Αντύπα την WRL βγήκε προ ημερών και είπε πως η JP Morgan έχασε τη δίκη αφού κλήθηκε να πληρώσει τα δικαστικά έξοδα στο Λονδίνο. Για την ταμπακέρα όμως; Η απόφαση του δικαστηρίου είναι σαφής: Οι δύο πλευρές καλούνται να τα βρουν με διαπραγματεύσεις για την αποτίμηση της Viva Wallet ή να προσφύγουν εκ νέου σε δίκη αν δεν υπάρξει συμβιβασμός.

Η Γαλλία και τα ομόλογα

Όλα αυτά που διαβάσατε μέχρι στιγμής θα είναι πιθανότατα σήμερα μικρές λεπτομέρειες μπροστά στις ανατροπές που μπορεί να φέρει το εκλογικό αποτέλεσμα στη Γαλλία. Για παράδειγμα, μία περίπου εβδομάδα πριν από τις γαλλικές εκλογές ο γνωστός ΥΠΟΙΚ της Γερμανικής Κυβέρνησης κ. Λίντνερ θεώρησε ως την κατάλληλη στιγμή για να θέσει θέμα για τα γαλλικά ομόλογα. Τι είπε ο κ. Λίντνερ; Είπε οτι η ΕΚΤ δεν νομιμοποιείται να παρέμβει για να στηρίξει τα γαλλικά ομόλογα μέ το νέο σχετικό “εργαλείο” που έχει δημιουργήσει, το PTI. Το εργαλείο αυτό δημιουργήθηκε σχετικά πρόσφατα γιατί κρίθηκε οτι το PEPP και το APP, τα παλιά εργαλεία παρέμβασης στις αγορές δεν είναι επαρκώς “αποτελεσματικά”. Αν λοιπόν, λέει ο κ. Λίντνερ, οι αγορές ασκήσουν πιέσεις λόγω των εκλογικών αποτελεσμάτων στην Γαλλία και η ΕΚΤ κρίνει ότι πρέπει να παρέμβει για να αναχαιτίσει τον “κατακερματισμό” της ευρωπαϊκής αγοράς ομολόγων, εκείνος θα καταφύγει στο Ευρωπαϊκό και στο Συνταγματικό δικαστήριο για να αποτρέψει την κίνηση αυτή. Μα καμία … ενσυναίσθηση πιά σ’ αυτή την Ενωμένη Ευρώπη, ακόμα και στον περιβόητο γαλλογερμανικό άξονα;

Πολλοί μετανάστες, λίγοι εργαζόμενοι

Τα στοιχεία δημοσιεύθηκαν στους Financial Times και συνήθως σ’ αυτό το επιπεδο ξέρουν τι γράφουν. Λοιπόν η είδηση είναι οτι από φέτος δηλαδή το 2024 η Ευρώπη είναι η μοναδική ήπειρος στην οποία ο αριθμός των ανθρώπων που είναι σε ηλικία εργασίας από 20 έως και 64 ετών, αρχίζει να μειώνεται! Κατά τα άλλα η Ευρώπη είναι η ήπειρος που το πρόβλημα υποδοχής μεταναστών έχει γίνει ενα από μεγαλύτερα πολιτικά ζητήματα, όπως θυμίζουν και οι χθεσινές γαλλικές εκλογές.

To άρθρο Μαζικό «παρών» βουλευτών στους πρώην, ποιος έλεγε «δεν είμαι τροχονόμος» για τους διαφωνούντες, θα κατεβεί υποψήφια η Διαμαντοπούλου; Η κυβέρνηση που έβλεπε το Ταμείο Ανάκαμψης να φεύγει, οι δεύτερες σκέψεις που πρέπει να κάνουν όσοι επένδυσαν στο Airbnb, η ώρα του ταμείου για τους μετόχους των τραπεζών και το σήριαλ της Viva δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

[Πηγή:]www.newsit.gr

Ροή Ειδήσεων

Έλενα Ακρίτα: Ομόφωνα άρση ασυλίας μετά τη μήνυση της Μαρέβας Γκραμπόφσκι

Μ επιστολή της, η Έλενα Ακρίτα ζητούσε από την Επιτροπή την άρση της ασυλίας της ...

Φωτιά στην Ιταλία: Απομακρύνθηκαν πάνω από 1.000 τουρίστες στην Απουλία

«Η κατάσταση είναι κρίσιμη», σχολίασε ο δήμαρχος του Βιέστε, Τζιουζέπε Νομπιλέτι ...