Τράπεζα Πειραιώς: Δωρεάν μετοχές αξίας 4,5 εκατ. ευρώ σε 150 δικαιούχους


Δωρεάν μετοχές αξίας 4,5 εκατ. ευρώ διέθεσε η Τράπεζα Πειραιώς σε 150 δικαιούχους, σύμφωνα με σημερινή (3.7.2024) ανακοίνωση της τράπεζας.

Συγκεκριμένα, η «Πειραιώς Financial Holdings Α.Ε.» ανακοίνωσε ότι διατέθηκαν δωρεάν από την Εταιρεία, μέσω εξωχρηματιστηριακών συναλλαγών, προς 150 Δικαιούχους, συνολικά 1.284.388 ίδιες, κοινές, ονομαστικές, μετά ψήφου μετοχές της Εταιρείας, σε εφαρμογή του εγκριθέντος από την Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της στις 27.06.2023 και εξειδικευθέντος με την από 19.10.2023 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου Προγράμματος Διάθεσης Δωρεάν Μετοχών της Τράπεζας Πειραιώς σε στελέχη και υπαλλήλους αυτής και συνδεδεμένων με αυτή εταιρειών («Δικαιούχοι»).

Η ανωτέρω διάθεση δωρεάν ιδίων μετοχών πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο υλοποίησης εγκεκριμένου ετήσιου σχήματος μεταβλητών αποδοχών και κατόπιν διαπίστωσης της εκπλήρωσης των προϋποθέσεων αυτού.

Η συνολική αξία των ανωτέρω μετοχών ανήλθε σε 4.518.476,98 ευρώ, βάσει της τιμής κλεισίματος 3,518 ευρώ της μετοχής της Εταιρείας στις 02.07.2024.

Οι ως άνω μετοχές αποκτήθηκαν στο πλαίσιο του εγκεκριμένου από την Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων της 27.06.2023 προγράμματος επαναγοράς ιδίων μετοχών της Εταιρείας.

Οι Δικαιούχοι που εμπίπτουν στην κατηγορία των μελών του προσωπικού των οποίων οι επαγγελματικές δραστηριότητες έχουν ουσιώδη αντίκτυπο στο προφίλ κινδύνου (MRTs) έχουν υποχρέωση διακράτησης των εν λόγω μετοχών για ένα έτος από την ημερομηνία κτήσης τους.

Μετά και την προαναφερόμενη διάθεση, η Εταιρεία κατέχει συνολικά 2.608.759 ίδιες μετοχές, οι οποίες αντιστοιχούν σε ποσοστό 0,21% του συνόλου των μετοχών της.

To άρθρο Τράπεζα Πειραιώς: Δωρεάν μετοχές αξίας 4,5 εκατ. ευρώ σε 150 δικαιούχους δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

[Πηγή:]www.newsit.gr

Ροή Ειδήσεων

Θεσσαλονίκη: Σοβαρός τραυματισμός 14χρονου ύστερα από ανατροπή τρακτέρ

Προανάκριση για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες...

Καλαμάτα: «Λουκέτο» σε beach bar μετά από καταγγελίες στο “MyCoast”

Στην επιχείρηση επιβλήθηκε επίσης και το χρηματικό πρόστιμο...

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Η Ελίζα Βόζεμπεργκ πρόεδρος της Επιτροπής Μεταφορών και Τουρισμού

Η Ελίζα Βόζενπεργκ στην ομιλία της μετά την εκλογή της αφενός ευχαρίστησε τους συναδέλφους της, αφετέρου έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στα ελληνικά συμφέρονται και...

Ιαπωνία: Σκάνδαλο με συμπληρώματα – Παραιτήθηκαν οι πρόεδροι της εταιρείας

Τον Μάρτιο, η εταιρεία ανακάλεσε 5 από τα προϊόντα της, λέγοντας ότι είχε λάβει αναφορές για προβλήματα στα νεφρά από πελάτες  ...

Θεσσαλονίκη: Σοβαρός τραυματισμός 14χρονου ύστερα από ανατροπή τρακτέρ

Προανάκριση για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το περιστατικό διενεργεί η Τροχαία Ασπροβάλτας. ...