Εξωδικαστικός μηχανισμός: Ιστορικό υψηλό ρυθμίσεων τον Ιούνιο, στα 6,7 δισ. ευρώ οι ρυθμισμένες αρχικές οφειλές


Ρεκόρ καταγράφηκε τον Ιούνιο στις ρυθμίσεις οφειλών μέσω του εξωδικαστικού μηχανισμού, σύμφωνα με τα στοιχεία της έκθεσης προόδου.

Συγκεκριμένα, οι αρχικές οφειλές που έχουν ρυθμιστεί μέσω του εξωδικαστικού μηχανισμού έως τα τέλη Ιουνίου, ανέρχονται σε 6,7 δισ. ευρώ ανεβάζοντας τον αριθμό των επιτυχών ρυθμίσεων συνολικά στις 19.223.

Σημειώνεται ότι μόνο τον Ιούνιο οι νέες ρυθμίσεις ανήλθαν σε 1.344 καταγράφοντας ιστορικό υψηλό.

Στην έκθεση παρουσιάζονται αναλυτικά τα ποσοστά εγκρισιμότητας των χρηματοπιστωτικών φορέων (τραπεζών και εταιρειών διαχείρισης) για αιτήσεις με οφειλές έως 250.000 ευρώ, με τις Intrum, QQuant και Veraltis να σημειώνουν τα υψηλότερα ποσοστά.

Επίσης, παρουσιάζονται αναλυτικά ρυθμίσεις που αντιστοιχούν στις μεγαλύτερες εταιρείες διαχείρισης δανείων τον Μάιο, τέσσερις εκ των οποίων πραγματοποίησαν συνολικά απευθείας διμερείς ρυθμίσεις ύψους 290 εκατ. ευρώ για 4.154 οφειλέτες.

Επιπρόσθετα, σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Χρηματοπιστωτικού Τομέα και Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους το β’ τρίμηνο του 2024 πραγματοποιήθηκαν συνολικά 13.000 ραντεβού μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας εξ’ αποστάσεως εξυπηρέτησης οφειλετών myEGDIX.live.gov.gr. Πρόκειται για σημαντική αύξηση από τα 12.000 του α’ τριμήνου του 2024.

To άρθρο Εξωδικαστικός μηχανισμός: Ιστορικό υψηλό ρυθμίσεων τον Ιούνιο, στα 6,7 δισ. ευρώ οι ρυθμισμένες αρχικές οφειλές δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

[Πηγή:]www.newsit.gr

Ροή Ειδήσεων