Χρηματιστήριο Αθηνών: Κέρδη 11,40% από τις αρχές του 2024 – Στο 2,58% η εβδομαδιαία άνοδος


Με άνοδο 2,58% έκλεισε η χρηματιστηριακή αγορά σήμερα (5.7.2024) για την εβδομάδα που τελειώνει, με τον τζίρο να καταγράφει κάθετη υποχώρηση, ενδεικτικό της επιφυλακτικότητας των επενδυτών. Η αξία των συναλλαγών κυμάνθηκε στα χαμηλότερα επίπεδα του 2024, στις δύο τελευταίες συνεδριάσεις της εβδομάδος.

Η πλειοψηφία των επενδυτών τήρησε στάση αναμονής, αποφεύγοντας να αναλάβουν επενδυτικό ρίσκο, ενόψει του β’ γύρου των γαλλικών εκλογών. Ισχυρή ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελλάδα δίνει ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor’s, προχωρώντας στην αναβάθμιση των ελληνικών τραπεζών.

Όπως σημειώνει η S&P, η ενεργός εκκαθάριση των ισολογισμών του ελληνικού τραπεζικού συστήματος πλησιάζει στο τέλος της, καθώς οι ελληνικές τράπεζες επιτυγχάνουν πλήρη ανάκαμψη μετά την κρίση και αρχίζουν να επωφελούνται από τη θετική οικονομική δυναμική στην Ελλάδα.

Την ίδια ώρα στέλεχος της Moody΄s άνοιξε «παράθυρο» για την αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας στην επενδυτική βαθμίδα στην αξιολόγηση του Σεπτεμβρίου. Η Moody’s είναι ο μοναδικός οίκος αξιολόγησης που δεν έχει δώσει την επενδυτική βαθμίδα στην Ελλάδα.

O Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο Αθηνών έκλεισε την εβδομάδα στις 1.440,52 μονάδες, έναντι 1.404,26 μονάδων της προηγούμενης εβδομάδας, σημειώνοντας εβδομαδιαία άνοδο 2,58%, ενώ από τις αρχές του έτους καταγράφει κέρδη 11,40%.

Ο δείκτης της υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE/ASE 25 έκλεισε την εβδομάδα με άνοδο 3,39% και από τις αρχές του 2024 ενισχύεται σε ποσοστό 12,62%. Ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης FTSE MID έκλεισε με εβδομαδιαία άνοδο 1,32%, ενώ από τις αρχές του έτους σημειώνει άνοδο 5,46%. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε την εβδομάδα με άνοδο 5,26%, ενώ από τις αρχές του 2024 σημειώνει κέρδη 20,32%.

Η συνολική αξία των συναλλαγών στις συνεδριάσεις αυτής της εβδομάδος διαμορφώθηκε 405,548 εκατ. ευρώ, ενώ η μέση ημερήσια αξία συναλλαγών υποχώρησε κατά 56% σε σχέση με την περασμένη εβδομάδα και διαμορφώθηκε στα 81,109 εκατ. ευρώ. έναντι 187,363 εκατ. ευρώ.

Η συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς την εβδομάδα αυτή αυξήθηκε κατά 2,368 δισ. ευρώ και διαμορφώθηκε στα 100,102 δισ. ευρώ, ενώ από τις αρχές του έτους είναι αυξημένη κατά 12,21 δισ. ευρώ.

To άρθρο Χρηματιστήριο Αθηνών: Κέρδη 11,40% από τις αρχές του 2024 – Στο 2,58% η εβδομαδιαία άνοδος δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

[Πηγή:]www.newsit.gr

Ροή Ειδήσεων

Ζάκυνθος: Προθεσμία να απολογηθούν τη Δευτέρα έλαβαν οι κατηγορούμενοι για τα επεισόδια στον Λαγανά

Ο Εισαγγελέας τούς απήγγειλε κατηγορίες για βαριές κακουργηματικές...

Παγκόσμιο ρεκόρ στο άλμα εις ύψος από την Γιαροσλάβα Μάχουτσικ στο Diamond League

Η Γιαροσλάβα Μάχουτσικ έκανε μία ιστορική εμφάνιση στο...

Θερινές εκτώσεις: Προσοχή στο καρτελάκι

Στόχος των εμπόρων είναι τζίρος άνω των περυσινών...

Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας Δευτέρα και Τρίτη στην Αθήνα

O Αρχηγός Στόλου Αντιναύαρχος Πολυχρόνης Κουλούρης ΠΝ θα υποδεχθεί και θα έχει συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του Αντιναύαρχο Καντίρ Γιλντίζ ...

Ζάκυνθος: Προθεσμία να απολογηθούν τη Δευτέρα έλαβαν οι κατηγορούμενοι για τα επεισόδια στον Λαγανά

Ο Εισαγγελέας τούς απήγγειλε κατηγορίες για βαριές κακουργηματικές πράξεις, και οι 14 παραμένουν κρατούμενοι ...

Παγκόσμιο ρεκόρ στο άλμα εις ύψος από την Γιαροσλάβα Μάχουτσικ στο Diamond League

Η Γιαροσλάβα Μάχουτσικ έκανε μία ιστορική εμφάνιση στο Diamond League του Παρισιού, καθώς με άλμα στα 2,10 μέτρα, πέτυχε νέο παγκόσμιο ρεκόρ στο...