Υπερταμείο: Παίρνει σειρά το νομοσχέδιο εκσυγχρονισμού των ΔΕΚΟ για ψήφιση μέσα στον Ιούλιο


Προτεραιότητα στο νομοσχέδιο για τον μετασχηματισμό του Υπερταμείου και τον εκσυγχρονισμό των ΔΕΚΟ, δίνει το υπουργείο Οικονομικών, καθώς θέλει να τρέξει τις διαδικασίες μέσα στον Ιούλιο του 2024.

Όπως μάλιστα ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, στο πλαίσιο της παρουσίασης ενός άλλου νομοσχεδίου, για το ψηφιακό τέλος συναλλαγής, προηγείται να δοθεί σε διαβούλευση ο νόμος για το Υπερταμείο και για την μετατροπή των θυγατρικών του ΔΕΚΟ σε νέες «μικρές ΔΕΗ», διαδικασία που ενδέχεται να ξεκινήσει και μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα.

Η διαβεβαίωση του υπουργού, μιλώντας πρόσφατα στο συνέδριο του Economist, είναι πως η σχετική νομοθεσία θα ψηφιστεί μέσα στον Ιούλιο. Είναι, μάλιστα, μία από τις πιο προβεβλημένες νομοθετικές προβλέψεις τοι οικονομικού επιτελείου καθώς φιλοδοξεί να μεταρρυθμίσει πλήρως το πλαίσιο για τις δημόσιες επενδύσεις ώστε να γίνει πιο σύγχρονο, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη μέσω της ίδρυσης ενός νέου Εθνικού Αναπτυξιακού Ταμείου κατά το πρότυπο άλλων ευρωπαϊκών χωρών.

Παράλληλα, με την αναδιοργάνωση των ΔΕΚΟ στα πρότυπα της ΔΕΗ, ο στόχος είναι οι δημόσιες υπηρεσίες να γίνουν πιο προσιτές και φιλικές προς τον πολίτη, την στιγμή που θα λειτουργούν στη βάση ενός πιο αποτελεσματικού μοντέλου. Οι ΔΕΚΟ αυτές είναι:

  • Ο Όμιλος ΟΑΣΑ και οι θυγατρικές του ΟΣΥ και ΣΤΑΣΥ.
  • Τα ΕΛΤΑ.
  • Η ΕΤΑΔ.
  • Η εταιρία διαχείρισης των ακινήτων του ΟΣΕ (ΓΑΙΑΟΣΕ).
  • Η ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ (η θυγατρική της ΕΤΒΑ που διαχειρίζεται τα βιομηχανικά πάρκα).
  • Η HELEXPO ΔΕΘ.
  • Ο Οργανισμός Κεντρικής Αγοράς Αθηνών (ΟΚΑΑ), στον Ρέντη.
  • Ο Οργανισμός της Κεντρικής Αγοράς Θεσσαλονίκης (ΚΑΘ).
  • Οι Ελληνικές Αλυκές.
  • Η Διώρυγα της Κορίνθου.

Σκοπός του νόμου είναι αναπτυχθούν οι απαραίτητες ευελιξίες, προωθώντας αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας των ΔΕΚΟ και σε ό,τι αφορά σε προσωπικό και προσλήψεις, αλλά και στο σύστημα προμηθειών και αγοράς ανταλλακτικών.

Παράλληλα, το ΤΑΙΠΕΔ και το ΤΧΣ απορροφούνται από το Υπερταμείο και θα λειτουργούν πλέον κάτω από την σκέπη του, ενώ το ΤΑΙΠΕΔ θα αναβαθμιστεί όσον αφορά τις αρμοδιότητές του.

 

To άρθρο Υπερταμείο: Παίρνει σειρά το νομοσχέδιο εκσυγχρονισμού των ΔΕΚΟ για ψήφιση μέσα στον Ιούλιο δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

[Πηγή:]www.newsit.gr

Ροή Ειδήσεων

Η Εθνική Νέων Ανδρών έκανε χαμό στα αποδυτήρια: «Ελλάς ολε, ολε μετά το χάλκινο μετάλλιο στο Eurobasket U20»

Δείτε τον χαμό στα αποδυτήρια της Εθνικής Νέων Ανδρών μετά την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στο Eurobasket U20. Η Εθνική Νέων Ανδρών επικράτησε του...

Η απίστευτη υποδοχή στον Γιώργο Βελισσάρη στη Λακωνία με καπνογόνα και κλαρκ με 100 κιλά γαρίφαλα

Επική υποδοχή επιφύλαξαν οι κάτοικοι στο Γεράκι Λακωνίας ο Γιώργος Βελισσάρης, καλεσμένος του Συλλόγου Νέων του χωριού. Οι κάτοικοι στο Γεράκι Λακωνίας υποδέχθηκαν τον...