ΑΑΔΕ: Μλόκο σε μεγάλο κύκλωμα φοροδιαφυγής μέσω εμπορίου κινητών τηλεφώνων – Πρόστιμα πάνω από 130 εκατ. ευρώ


Kύκλωμα φοροδιαφυγής μέσω εμπορίου κινητών τηλεφώνων ξεσκέπασαν οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

Συγκεκριμένα, ο ειδικός λογάριθμος της ΑΑΔΕ χτύπησε κόκκινο, και τους οδήγησε σε δύο επιχειρήσεις που φοροδιέφευγαν πουλώντας κινητά και βάζοντας στην τσέπη εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, χωρίς να τα δηλώνουν.

Μετά από τον συναγερμό του λογαρίθμου, οι ελεγκτές προχώρησαν σε τριπλή διασταύρωση των στοιχείων από το market place, μέσω του οποίου οι επιχειρήσεις έκαναν τις πωλήσεις, το myDATA και το VIES, δηλαδή το σύστημα ενδοκοινοτικών συναλλαγών.

Τι βρήκαν;

Ότι, το 2017 και 2018, οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις δήλωναν εικονικές ενδοκοινοτικές συναλλαγές.

Δηλαδή, διέθεταν τα προϊόντα τους εντός Ελλάδος, χωρίς την έκδοση φορολογικού παραστατικού, ενώ ταυτόχρονα, εκδίδοντας εικονικά παραστατικά, δήλωναν για τα ίδια προϊόντα ενδοκοινοτική παράδοση σε αποθήκες, που διατηρούσαν εκτός ελλαδικού χώρου, αποφεύγοντας έτσι την απόδοση του ΦΠΑ.

Με την ολοκλήρωση του ελέγχου, στις εν λόγω οντότητες, καταλογίστηκαν φόροι και πρόστιμα συνολικού ποσού 54,2 εκατομμυρίων ευρώ και 76 εκατ. ευρώ.

Αντίστοιχη πρακτική εφάρμοζε και τρίτη επιχείρηση, όμως σε πολύ μικρότερη κλίμακα. Σε αυτήν, καταλογίστηκε πρόστιμο 320.000 ευρώ.

Ο έλεγχος συνεχίζεται τόσο στις υπόλοιπες χρήσεις των τριών επιχειρήσεων, όσο και σε άλλες εταιρείες, που πωλούν κινητά μέσω market places και άλλων πλατφορμών.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

To άρθρο ΑΑΔΕ: Μλόκο σε μεγάλο κύκλωμα φοροδιαφυγής μέσω εμπορίου κινητών τηλεφώνων – Πρόστιμα πάνω από 130 εκατ. ευρώ δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

[Πηγή:]www.newsit.gr

Ροή Ειδήσεων

Έλενα Ακρίτα: Ομόφωνα άρση ασυλίας μετά τη μήνυση της Μαρέβας Γκραμπόφσκι

Μ επιστολή της, η Έλενα Ακρίτα ζητούσε από την Επιτροπή την άρση της ασυλίας της ...

Φωτιά στην Ιταλία: Απομακρύνθηκαν πάνω από 1.000 τουρίστες στην Απουλία

«Η κατάσταση είναι κρίσιμη», σχολίασε ο δήμαρχος του Βιέστε, Τζιουζέπε Νομπιλέτι ...