ΗΠΑ: Γιατί η Goldman Sachs βλέπει μείωση του κινδύνου ύφεσης


Οι οικονομολόγοι της Goldman Sachs Group Inc. μείωσαν την πιθανότητα ύφεσης στις ΗΠΑ το επόμενο έτος στο 20% από 25%, επικαλούμενοι τα στοιχεία αυτής της εβδομάδας για τις λιανικές πωλήσεις και τις αιτήσεις ανεργίας.

Εάν η έκθεση για τις θέσεις εργασίας του Αυγούστου που πρόκειται να δημοσιευθεί στις 6 Σεπτεμβρίου «φαίνεται αρκετά καλή, θα μειώναμε πιθανότατα την πιθανότητα ύφεσης πίσω στο 15%, όπου βρισκόταν για σχεδόν ένα χρόνο» πριν από την αναθεώρηση στις 2 Αυγούστου, ανέφεραν οι οικονομολόγοι της Goldman Sachs με επικεφαλής τον Jan Hatzius σε έκθεση προς τους πελάτες τους χθες (17.8.2024).

Ένας καταιγισμός στοιχείων που έδειξαν την οικονομική ανθεκτικότητα των ΗΠΑ οδήγησε τις μετοχές στην καλύτερη εβδομάδα τους φέτος, με τους αγοραστές να μπαίνουν στη μέση μετά την πρόσφατη πτώση.

Η αξία των λιανικών πωλήσεων αυξήθηκε τον Ιούλιο κατά το μεγαλύτερο ποσοστό από τις αρχές του 2023. Ξεχωριστά κυβερνητικά στοιχεία έδειξαν τις λιγότερες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας την περασμένη εβδομάδα από τις αρχές Ιουλίου. 

Οι οικονομολόγοι της Goldman δήλωσαν επίσης ότι έχουν γίνει «πιο σίγουροι» ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) θα μειώσει τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης στη συνεδρίαση πολιτικής του Σεπτεμβρίου, «αν και μια άλλη αρνητική έκπληξη για την απασχόληση στις 6 Σεπτεμβρίου θα μπορούσε ακόμη να προκαλέσει μια κίνηση 50 μονάδων βάσης».

To άρθρο ΗΠΑ: Γιατί η Goldman Sachs βλέπει μείωση του κινδύνου ύφεσης δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

[Πηγή:]www.newsit.gr

Ροή Ειδήσεων

ΟΗΕ: Οι συσκευές επικοινωνίας παγιδεύτηκαν με εκρηκτικά πριν φθάσουν στον Λίβανο

Τι αναφέρει η λιβανέζικη διπλωματική αποστολή στα Ηνωμένα...

Αυτοψία- Φαράγγι Σαμαριάς: Θέλει μεγάλη προσοχή- Ο κίνδυνος ακόμη υπάρχει

Αυτοψία στο Φαράγγι της Σαμαριάς μετά τον θάνατο...

Αυτοψία- Φαράγγι Σαμαριάς: Θέλει μεγάλη προσοχή- Ο κίνδυνος ακόμη υπάρχει

Αυτοψία στο Φαράγγι της Σαμαριάς μετά τον θάνατο τουρίστριας από κατολίσθηση   ...

Γεραπετρίτης: Το επιτελικό κράτος έχει αλλάξει το υπόδειγμα διακυβέρνησης στη χώρα

«Φταίει το επιτελικό κράτος για το γεγονός ότι δεν έχει υδροδότηση ένα χωριό, για το γεγονός ότι έπεσε πολύ χιόνι ή πολύ βροχή»,...