ΑΑΔΕ: Ενοποιείται η χωρική αρμοδιότητα των Ελεγκτικών Κέντρων Αττικής και Θεσσαλονίκης


Στην ενοποίηση της χωρικής αρμοδιότητας των Ελεγκτικών Κέντρων (ΕΛΚΕ) Αττικής και Θεσσαλονίκης προχωρά η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), με σκοπό τη βελτιστοποίηση της αποδοτικότητας, της διαφάνειας και της αποτελεσματικότητας των υπηρεσιών της.

Ειδικότερα, με απόφαση του Διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή, από 01.01.2025 τα ΕΛΚΕ Αττικής και Θεσσαλονίκης θα λειτουργούν ως ενιαία ελεγκτική περιφέρεια και θα διενεργούν φορολογικούς ελέγχους ανεξάρτητα από την τοπική υπηρεσία στην οποία υπάγονται οι φορολογούμενοι.

Στα έξι ΕΛΚΕ θα υπάγονται οι φορολογούμενοι που ανήκουν στο ΚΕΦΟΔΕ Αττικής, στις ΔΟΥ Σάμου, Χαλκίδας, Κύμης και Κιλκίς, καθώς και στις ΔΟΥ του Νομού Θεσσαλονίκης.

Η χωρική διεύρυνση της ελεγκτικής αρμοδιότητας βελτιστοποιεί την αξιοποίηση των ανθρωπίνων πόρων της Αρχής και επιτρέπει στις ελεγκτικές υπηρεσίες της ΑΑΔΕ να ενισχύσουν τη διαφάνεια στη λειτουργία τους, μεγαλώνοντας τη θεσμική και λειτουργική απόσταση μεταξύ ελεγκτών και ελεγχόμενων.

To άρθρο ΑΑΔΕ: Ενοποιείται η χωρική αρμοδιότητα των Ελεγκτικών Κέντρων Αττικής και Θεσσαλονίκης δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

[Πηγή:]www.newsit.gr

Ροή Ειδήσεων

DW: Ινδία, η «νέα Κίνα» για τη Γερμανία

Δεν είναι μια απλή επίσκεψη εργασίας του καγκελάριου...

Αμαλιάδα: Ανατροπή στο θρίλερ με τα νεκρά βρέφη – Το σημαντικό ευρήμα

«Είναι σημαντικό στοιχείο που θα μας βοηθήσει να...

Ερντογάν: «Θέλουμε μία Τουρκία χωρίς τρομοκρατία»

Ανθρωποκυνηγητό έχουν εξαπολύσει οι τουρκικές αρχές για να...

Καιρός: Αίθριος με συννεφιά στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και...

DW: Ινδία, η «νέα Κίνα» για τη Γερμανία

Δεν είναι μια απλή επίσκεψη εργασίας του καγκελάριου στην Ινδία. Τα διακυβεύματα, πολλά: από το Ουκρανικό μέχρι τη σύναψη οικονομικών συμμαχιών με φόντο...

Αμαλιάδα: Ανατροπή στο θρίλερ με τα νεκρά βρέφη – Το σημαντικό ευρήμα

«Είναι σημαντικό στοιχείο που θα μας βοηθήσει να αποδείξουμε την αλήθεια σε όλα αυτά που λένε» υποστήριξε στο skai.gr ο δικηγόρος Τάσος Ντούγκας...

Ερντογάν: «Θέλουμε μία Τουρκία χωρίς τρομοκρατία»

Ανθρωποκυνηγητό έχουν εξαπολύσει οι τουρκικές αρχές για να συλληφθούν οι δράστες της επίθεσης στην TUSAS. Δεκάδες συλλήψεις υπόπτων του PKK, δηλώσεις Ερντογάν ...