«Όσοι δεν μπορούν να έχουν fuel pass στο κινητό τους, να πάρουν το smartphone συγγενή»

Διευκρινίσεις και απορίες για την επιδότηση καυσίμων και κλήθηκε να δώσει ο Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης, Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1.

Ο κ. Αναγνωστόπουλος αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, και στην περίπτωση της άυλης κάρτας για την επιδότηση καυσίμων. Όπως είπε έχουν δημιουργηθεί προβλήματα, καθώς πολλοί δήλωσαν κινητό χωρίς να είναι smartphone ή χωρίς να υποστηρίζει την τεχνολογία nfc.

Σημειώνεται πως πολλοί κάτοχοι smartphones έσπευσαν να κάνουν την άυλη κάρτα, ωστόσο στη συνέχεια διαπίστωσαν ότι δεν διέθεταν την τεχνολογία nfc με αποτέλεσμα να μην μπορούν να κάνουν τις συναλλαγές στα πρατήρια υγρών καυσίμων.

Πρότεινε σε όσους έχουν δηλώσει smartphone και στην πραγματικότητα δεν έχουν ή δεν μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν, να δανειστούν το κινητό συγγενικού προσώπου που υπάρχει εμπιστοσύνη. Ο κ. Αναγνωστόπουλος έσπευσε να επισημάνει ότι δεν πρόκειται για επίσημη σύσταση, αλλά οι ίδιοι ψάχνουν να βρουν τρόπους να βοηθήσουν τους πολίτες.

Ο γ.γ. τόνισε ότι έχουν υποβληθεί 1,5 εκ. αιτήσεις και σήμερα θα πιστωθεί το ποσό σε 900.000 δικαιούχους. Ο χρόνος που απαιτείται για την πίστωση της επιδότησης μετά την έγκριση της αίτησης είναι 2 εργάσιμες ημέρες.

Ροή Ειδήσεων

Πατέλης: Σε πράσινες επενδύσεις το 37% των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης

Τη σημασία που δίνει η κυβέρνηση για την...

Σχεδόν το ένα τρίτο του παγκόσμιου πληθυσμού απειλείται από πλημμύρες

Σχεδόν το ένα τρίτο του παγκόσμιου πληθυσμού απειλείται...

Πανελλαδικές 2022: Πριν τις 20 Ιουλίου η ανακοίνωση των βάσεων

Πριν το Δεκαπενταύγουστο τα αποτελέσματα. ...

Μαρινάκης: Ήρθε η ώρα να αλλάξουμε το ποδόσφαιρο

Ενωτικός και με διάθεση να πατήσει το κουμπί...

Πατέλης: Σε πράσινες επενδύσεις το 37% των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης

Τη σημασία που δίνει η κυβέρνηση για την πράσινη ανάπτυξη τόνισε ο Επικεφαλής Οικονομικός Σύμβουλος του Πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης μιλώντας στο συνέδριο που...

Σχεδόν το ένα τρίτο του παγκόσμιου πληθυσμού απειλείται από πλημμύρες

Σχεδόν το ένα τρίτο του παγκόσμιου πληθυσμού απειλείται από σημαντικές πλημμύρες, με τις φτωχές χώρες να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, σύμφωνα με μελέτη...

Πανελλαδικές 2022: Πριν τις 20 Ιουλίου η ανακοίνωση των βάσεων

Πριν το Δεκαπενταύγουστο τα αποτελέσματα. Πριν το Δεκαπενταύγουστο θα ανακοινωθούν οι βάσεις...