Ρωσία: Οριστική η αποχώρηση της NIKE


Η γνωστή αμερικανική εταιρεία αθλητικών ειδών Nike εγκαταλείπει τη Ρωσία, ένας ακόμα κολοσσός που παίρνει μια τέτοια απόφαση μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

«Η NIKE Inc. έλαβε την απόφαση να εγκαταλείψει τη ρωσική αγορά. Προτεραιότητά μας είναι να διασφαλίσουμε την πλήρη υποστήριξη των εργαζομένων μας, ενώ με υπευθυνότητα θα μειώσουμε τις δραστηριότητές μας κατά τους επόμενους μήνες», ανέφερε σε ανακοίνωση της η εταιρεία, την οποία έστειλε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο CNN.

Η αποχώρηση της Nike από τη ρωσική αγορά κοινοποιήθηκε και στην επίσημη ρωσική ιστοσελίδα της.

Δεν θα εξυπηρετεί ούτε διαδικτυακά

Η απόσυρση σημαίνει ότι μαζί με το κλείσιμο των καταστημάτων, ο ιστότοπος και η εφαρμογή για κινητά της εταιρείας δεν θα είναι πλέον διαθέσιμα στη χώρα, προστίθεται.

Στις αρχές Μαρτίου, η Nike ανέστειλε τις online πωλήσεις και τις πωλήσεις σε καταστήματα franchise στη Ρωσία, αλλά τα μη franchise καταστήματά της συνέχισαν να λειτουργούν.

Πολλές άλλες αμερικανικές εταιρείες ανακοίνωσαν παρόμοιες αποφάσεις από τότε που ξεκίνησε η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Η Starbucks και η McDonald’s, για παράδειγμα, είχαν λάβει παρόμοιες αποφάσεις νωρίτερα.

Αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες, χρηματοπιστωτικές, ενεργειακές και άλλες εταιρείες ανακοίνωσαν επίσης σε διάφορα επίπεδα αλλαγές, παύσεις ή διακοπή των δραστηριοτήτων τους στη Ρωσία.Ροή Ειδήσεων

Ανοιχτό του Βεζένκοφ για Κινγκς – Τι δείχνουν οι κινήσεις που έκανε το Σακραμέντο

Το ΝΒΑ κινείται σε ρυθμούς μεταγραφών και ανταλλαγών...

Ρήτρα αναπροσαρμογής: Από 1η Αυγούστου τα νέα τιμολόγια ρεύματος

Νέα τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας θα ανακοινώσουν έως την...

Βαρβιτσιώτης: Οι Έλληνες δεν θα κάνουν το χατίρι στον Ερντογάν

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών μιλώντας στον Γιώργο Αυτιά...

Καιρός τη Δευτέρα: Υψηλές θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα – Πού θα εκδηλωθούν καταιγίδες

Ο καιρός ανά περιοχές - Πρόγνωση και για τις επόμενες μέρες  Αίθριος προβλέπεται...

Ανοιχτό του Βεζένκοφ για Κινγκς – Τι δείχνουν οι κινήσεις που έκανε το Σακραμέντο

Το ΝΒΑ κινείται σε ρυθμούς μεταγραφών και ανταλλαγών και όλες οι ομάδες προχωρούν το σχεδιασμό τους. Μία από αυτές είναι και οι Σακραμέντο...

Ρήτρα αναπροσαρμογής: Από 1η Αυγούστου τα νέα τιμολόγια ρεύματος

Νέα τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας θα ανακοινώσουν έως την ερχόμενη Κυριακή 10 Ιουλίου όλοι οι προμηθευτές, τα οποία δεν θα περιλαμβάνουν τη ρήτρα αναπροσαρμογής...