Το θωρηκτό Αβέρωφ θα επισκεφθεί ο πρίγκιπας Κάρολος

Για την μακρά συνεργασία Βρετανίας – Ελλάδας σε ναυτικό επίπεδο

Μετά από πρόσκληση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, ο πρίγκιπας Κάρολος θα επισκεφτεί τη χώρα μας στα μέσα Μαΐου μαζί με την Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς.

Εκτός από την Αθήνα, στο πρόγραμμά τους περιλαμβάνεται και επίσκεψη στην Κρήτη, σύμφωνα με σημερινό tweet του ζεύγους στον λογαριασμό του «Clarence House» .

Εκεί, Κάρολος και Καμίλα έχουν αναρτήσει δυο φωτογραφίες από την Ελλάδα – μια με το θωρηκτό Αβέρωφ και μια με το ανάκτορο της Κνωσού στην Κρήτη – με το μήνυμα ότι «η επίσκεψη στην Ελλάδα θα είναι μια γιορτή για την μακρά συνεργασία με την Ελλάδα σε ναυτικό και στρατιωτικό επίπεδο, αλλά και για τη νέα ευκαιρία για συνεργασία στην εκπαίδευση και στον τομέα της φιλανθρωπίας».

Το πρόγραμμα της επίσκεψης:

Κατά την άφιξη του, ο πρίγκιπας Κάρολος θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και στη συνέχεια θα γίνει δεκτός από τον Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Το ίδιο βράδυ ο Προκόπης Παυλόπουλος θα παραθέσει επίσημο δείπνο προς τιμήν του πριγκιπικού ζεύγους.

Το επόμενο πρωί ο πρίγκιπας της Ουαλίας θα συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο και στη συνέχεια θα καταθέσει στεφάνι στο Πολεμικό Κοιμητήριο Φαλήρου (γνωστό και ως Συμμαχικό Κοιμητήριο).

Στη συνέχεια θα παραστεί σε μία σειρά εκδηλώσεων «για την μακρά συνεργασία Βρετανίας – Ελλάδας σε ναυτικό επίπεδο» και θα επισκεφθεί και το θωρηκτό Αβέρωφ.

Την ίδια ώρα, η σύζυγός του Καμίλα θα επισκεφθεί το Μουσείο Μπενάκη, την Μονή Καισαριανής και ένα κέντρο βοήθειας για γυναίκες που έχουν πέσει θύματα ενδοοικογενειακής βίας και σεξουαλικής κακοποίησης.

Η επίσκεψη του πριγκιπικού ζεύγους στην Ελλάδα θα τελειώσει στις 11 Μαΐου, με τον τελευταίο τους προορισμό να είναι η Κρήτη. Εκεί, Κάρολος και Καμίλα θα ξεναγηθούν στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού και θα αποχωρήσουν μετά από «μία παραδοσιακή γιορτή πολιτισμού και κληρονομίας»