Θα βρούμε εξωγήινους έως το 2026: Το νέο τηλεσκόπιο της NASA που ανιχνεύει ζωή σε 60 ώρες

Η νέα τεχνολογία του τηλεσκοπίου James Webb μπορεί να ανατρέψει τα δεδομένα στην κατάκτηση του Διαστήματος – «Μέχρι το 2026 θα έχουμε ρεαλιστικές απαντήσεις για την ύπαρξη εξωγήινης ζωής», λέει ερευνήτρια
Πολύ κοντά στο να ανακαλυφθεί εξωγήινη ζωή μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια είναι οι επιστήμονες.

Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου του Οχάιο, η ύπαρξη ζωής σε έναν άλλο πλανήτη θα μπορούσε να αποδειχθεί ακόμη και το 2026 χάρη σε ένα νέο τηλεσκόπιο.

Ειδικότερα, το διαστημικό τηλεσκόπιο James Webb της NASA, όπως αναφέρεται, θα μπορούσε να ανιχνεύσει σημάδια ζωής σε άλλους πλανήτες σε μόλις 60 ώρες.

jameswebb1

Αισιόδοξη παρουσιάζεται η απόφοιτος φοιτήτρια του Πανεπιστημίου του Οχάιο Caprice Phillips και μέλος της έρευνας, καθώς όπως δήλωσε, τα αποτελέσματα της μελέτης δείχνουν ότι μπορούν να «βρεθούν σημάδια ζωής σε έναν άλλο πλανήτη τα επόμενα 5 έως 10 χρόνια».

H Phillips υπολόγισε ότι όταν το τηλεσκόπιο James Webb εκτοξευθεί τον Οκτώβριο θα είναι σε θέση να ανιχνεύσει εξωγήινη ζωή γύρω από πλανήτες νάνους αερίων (μεγάλους πλανήτες που δεν αποτελούνται πρωτίστως από πετρώματα ή από κάποια άλλη στερεή ύλη) έπειτα από μερικές μόνο περιστροφές.

Οι πλανήτες νάνοι αερίων, έχουν τη δυνατότητα να προωθήσουν τη ζωή. Αλλά επειδή κανένας από αυτούς τους πλανήτες δεν υπάρχει στο ηλιακό μας σύστημα, οι επιστήμονες δυσκολεύονται να προσδιορίσουν εάν η ατμόσφαιρα τους περιέχει αμμωνία και άλλα πιθανά σημάδια ζωής.

Η ομάδα του Πανεπιστημίου μοντελοποίησε τον τρόπο με τον οποίο τα όργανα JWST θα ανταποκρίνονταν σε διάφορα σύννεφα και ατμοσφαιρικές συνθήκες και στη συνέχεια έκαναν μια κατάταξη καταλόγου, με αυτά όπου το τηλεσκόπιο θα έπρεπε να αναζητήσει ζωή.

«Η έρευνά μου δείχνει ότι για πρώτη φορά, έχουμε τις επιστημονικές γνώσεις και τις τεχνολογικές ικανότητες για να βρούμε ρεαλιστικές απαντήσεις στα ερωτήματα για εύρεση ζωής», καταλήγει η Caprice Phillips.

Ακολουθήστε μας στο facebook

Ροή Ειδήσεων

Νίκολα Γιόκιτς: Υπογράφει το μεγαλύτερο συμβόλαιο στην ιστορία του ΝΒΑ με τους Νάγκετς

Ο Νίκολα Γιόκιτς όχι μόνο θα επεκτείνει τη συνεργασία...

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή λόγω του 27ου Ποδηλατικού Γύρου

Σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα προχωρήσει η ΕΛΑΣ την Κυριακή...

Μεγάλη κινητοποίηση της Αστυνομίας στον ποταμό Έβρο για τον εντοπισμό ατόμων

Βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση της Αστυνομίας και της...

Πρόστιμα ύψους 25.000 ευρώ σε πέντε βενζινάδικα για αισχροκέρδεια

Πρόστιμα, συνολικού ύψους 25.000 ευρώ, επιβάλλονται, με απόφαση του...

Νίκολα Γιόκιτς: Υπογράφει το μεγαλύτερο συμβόλαιο στην ιστορία του ΝΒΑ με τους Νάγκετς

Ο Νίκολα Γιόκιτς όχι μόνο θα επεκτείνει τη συνεργασία του με τους Ντένβερ Νάγκετς, αλλά θα βάλει την υπογραφή του σε super-max συμβόλαιο… το...

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή λόγω του 27ου Ποδηλατικού Γύρου

Σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα προχωρήσει η ΕΛΑΣ την Κυριακή (29/5) στην Αθήνα λόγω της διεξαγωγής του αγώνα «27ος Ποδηλατικός Γύρος Αθήνας». Ειδικότερα, θα πραγματοποιηθεί σταδιακή...

Μεγάλη κινητοποίηση της Αστυνομίας στον ποταμό Έβρο για τον εντοπισμό ατόμων

Βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής στον ποταμό Έβρο, στην περιοχή του χωριού Πύθιο, για τον εντοπισμό ατόμων. Μέχρι στιγμής οι...