Αντιμέτωπη με τη χειρότερη ξηρασία στην ιστορία τηςΗ γαλλική κυβέρνηση ενεργοποίησε μια λειτουργία κρίσης για να αντιμετωπίσει τη χειρότερη ξηρασία που έχει καταγραφεί ποτέ και προειδοποίησε ότι οι συνθήκες θα μπορούσαν να επιδεινωθούν.

Η διυπουργική ειδική ομάδα θα συντονίσει την παροχή νερού στις περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο και θα παρακολουθεί τις επιπτώσεις της ξηρασίας στην παραγωγή ενέργειας και τη γεωργία, δήλωσε την Παρασκευή το γραφείο της πρωθυπουργού Ελιζαμπέτ Μπορν. Το γραφείο της Μπορν προέτρεψε επίσης τους ανθρώπους να εξοικονομήσουν νερό και είπε ότι θα συνεχίσουν να τίθενται σε ισχύ περιορισμοί όπου είναι απαραίτητο για να δοθεί προτεραιότητα στις ανάγκες υγείας, ασφάλειας και παροχής πόσιμου νερού.

Η κατάσταση οδήγησε την κυβέρνηση να επιβάλει περιορισμούς στο νερό σε 93 από τις 96 διοικητικές περιοχές. Σχεδόν τα δύο τρίτα των τμημάτων έχουν τεθεί σε μέγιστη επιφυλακή. Τα μέτρα εξοικονόμησης νερού περιλαμβάνουν την απαγόρευση της άρδευσης για γεωργικές εκτάσεις.

«Αυτή η ξηρασία είναι η χειρότερη που έχει καταγραφεί ποτέ στη χώρα μας», ανέφερε το γραφείο της κ. Μπορν σε δήλωση. «Η έλλειψη βροχής επιδεινώνεται από τη συσσώρευση διαδοχικών κυμάτων καύσωνα που ενισχύουν την εξάτμιση και τις ανάγκες σε νερό».

Η κρίση είναι «μια τραγωδία για τους αγρότες μας, τα οικοσυστήματα μας και τη βιοποικιλότητα», σύμφωνα με τη δήλωση. Οι μετεωρολογικές προβλέψεις υποδηλώνουν ότι η ξηρασία μπορεί να διαρκέσει άλλες δύο εβδομάδες και να γίνει «ακόμα πιο ανησυχητική».

Η χώρα μόλις είχε τον πιο ξηρό Ιούλιο εδώ και δεκαετίες.

Πηγή: BloombergΡοή Ειδήσεων

Αποδείξεις: Η εφαρμογή του appodixi και τα ποσά που θα λάβουν όσοι «καρφώνουν»

Με μία κίνηση «ματ» το υπουργείο Οικονομικών και...

Ελβετία – Covid-19: Θα καταστρέψουν πάνω από 10 εκατ. ληγμένες δόσεις εμβολίων της Moderna 

Το υπουργείο εξήγησε πως δεν έχει άλλες επιλογές,...

Μπατιστούτα: «Το πέρασμά μου από την Ίντερ ήταν μια αποτυχία»

Δημόσια συγγνώμη ζήτησε ο Γκαμπριέλ Μπατιστούτα από...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου

Δείτε το εορτολόγιο της ημέρας. ...

Αποδείξεις: Η εφαρμογή του appodixi και τα ποσά που θα λάβουν όσοι «καρφώνουν»

Με μία κίνηση «ματ» το υπουργείο Οικονομικών και η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων πάει να καταφέρει σε ελάχιστο χρόνο ό,τι δεν έχει συμβεί...

Ελβετία – Covid-19: Θα καταστρέψουν πάνω από 10 εκατ. ληγμένες δόσεις εμβολίων της Moderna 

Το υπουργείο εξήγησε πως δεν έχει άλλες επιλογές, στο μέτρο που η ημερομηνία λήξης των δόσεων παρήλθε την Τετάρτη, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων...

Μπατιστούτα: «Το πέρασμά μου από την Ίντερ ήταν μια αποτυχία»

Δημόσια συγγνώμη ζήτησε ο Γκαμπριέλ Μπατιστούτα από τους οπαδούς της Ίντερ, για το αποτυχημένο, όπως το χαρακτήρισε, πέρασμά του από τους «Νερατζούρι».Ο...