Ενέκρινε τη δημιουργία μονάδας αφαλάτωσης για την αντιμετώπιση της ιστορικής ξηρασίαςΟι ρυθμιστικές αρχές της Καλιφόρνια ενέκριναν αυτή την εβδομάδα μια μονάδα αφαλάτωσης 140 εκατομμυρίων δολαρίων πυο θα μπορούσε να μετατρέψει έως και 5 εκατομμύρια γαλόνια θαλασσινού νερού κάθε μέρα σε πόσιμο νερό, καθώς η Πολιτεία αντιμετωπίζει μια επίμονη μεγάλη ξηρασία και την κατακόρυφη πτώση των αποθεμάτων νερού. 

Η παράκτια επιτροπή της Πολιτείας την Πέμπτη ψήφισε 11 – 0 για την έγκριση του έργο Doheny Ocean Desalination στην κομιτεία Orange στην νότια Καλιφόρνια. Η μονάδα θα μπορούσε να λειτουργήσει εντός πέντε ετών και να προμηθεύσει με νερό χιλιάδες ανθρώπους στην υδάτινη περιοχή της νότιας ακτής. 

Η έγκριση ήρθε καθώς οι θερμοκρασίες ρεκόρ και οι συνθήκες ξηρασίας οδήγησαν πολιτείες όπως η Καλιφόρνια να αντιμετωπίσουν ένα μέλλον με μειωμένα αποθέματα νερού.

Η μεγάλη ξηρασία που πλήττει τις δυτικές ΗΠΑ έχει προκαλέσιε τις πιο ξηρές δύο δεκαετίες στην περιοχή τουλάχιστον τα τελευταία 1.200 χρόνια και οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι κλιματική αλλαγή που οφείλεται στην ανθρώπινη δράση έχει τροφοδοτήσει τις συνθήκες. Η στάθμη του νερού στις δύο μεγαλύτερες δεξαμενές της χώρας, τη λίμνη Mead και τη λίμνη Powell, έχουν φτάσει στα χαμηλότερα επίπεδα που έχουν καταγραφεί ποτέ. 

Τον Αύγουστο, ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια Gavin Newsom, παρουσίασε ένα σχέδιο για την αντιμετώπιση της αναμενόμενης απώλειας 10% στην παροχή νερού της Πολιτείας ως το 2040. 

Οι κρατικές ρυθμιστικές αρχές τον Μάιο απέρριψαν ομόφωνα μια πολύ μεγαλύτερη μονάδα αφαλάτωσης 1,4 δισεκ. δολαρίων στην Huntington Beach. 

Ωστόσο, οι αξιωματούχοι υποστήριξαν ότι το μικρότερο εργοστάσιο στο Doheny θα έχει περιβαλλοντικό σχεδιασμό που θα αντιμετωπίζει καλύτερα πιθανές επιπτώσεις στην θαλάσσια ζωή.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από CNBCΡοή Ειδήσεων

ΥΠΕΞ για Λιβύη: Η Ελλάδα ασκεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα με πλήρη σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο

Απάντηση του εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών στην αντίδραση της...

Εύβοια: 55χρονος χτύπησε με μπαλτά συγχωριανό του στο κεφάλι

Το περιστατικό εκτυλίχθηκε το βράδυ της Τρίτης σε...

Η τιμωρία όποιου διαλέγει αντίπαλο

H επιθετική παράσταση των Βραζιλιάνων στο πρώτο ημίχρονο...

Ντόναχιου: Η Ελλάδα αξίζει την επενδυτική βαθμίδα

Ο Πασκάλ Ντόναχιου, εξέφρασε την εμπιστοσύνη στις προσπάθειες...

ΥΠΕΞ για Λιβύη: Η Ελλάδα ασκεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα με πλήρη σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο

Απάντηση του εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών στην αντίδραση της μεταβατικής κυβέρνησης της Λιβύης για τις ενεργειακές έρευνες νότια της Κρήτης ...

Εύβοια: 55χρονος χτύπησε με μπαλτά συγχωριανό του στο κεφάλι

Το περιστατικό εκτυλίχθηκε το βράδυ της Τρίτης σε χωριό της Ιστιαίας, όταν οι δύο συγχωριανοί που έχουν από παλιά αντιδικία διαπληκτίστηκαν για μια...

Η τιμωρία όποιου διαλέγει αντίπαλο

H επιθετική παράσταση των Βραζιλιάνων στο πρώτο ημίχρονο του παιχνιδιού τους με τη Νότια Κορέα ενθουσίασε όποιον αγαπάει τη Σελεσάο. Η οργάνωση του...