Σε Λεωφόρο και Τρίπολη τα φώτα


Το… κυρίως πιάτο της 11ης ημέρας του πρωταθλήματος σερβιρίστηκε χθες, αλλά αυτή τη φορά όλοι περιμένουν το «επιδόρπιο».

Η αγωνιστική ολοκληρώνεται σήμερα με τις υπόλοιπες τρεις αναμετρήσεις της, εκ των οποίων οι δύο είναι και οι πιο ενδιαφέρουσες.

Το ντέρμπι αιωνίων θα φιλοξενηθεί στο «Απόστολος Νικολαΐδης» (19:30), ενώ η αυλαία θα κλείσει με ένα επίσης μεγάλο παιχνίδι, καθώς μια ώρα αργότερα (20:30), στο «Θ. Κολοκοτρώνης», θα ξεκινήσει το παιχνίδι του Αστέρα Τρίπολης με την πολύ φιλόδοξη ΑΕΚ.

Η αρχή στις συναντήσεις της ημέρας θα γίνει στις 16:00, με τον Παναιτωλικό να υποδέχεται τον Λεβαδειακό στο Αγρίνιο.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ (Πηγή Super League)

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός

Σχεδόν απόλυτη ισορροπία παρατηρείται στις νίκες,στα ντέρμπι του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό, όταν γηπεδούχοι είναι οι Πράσινοι. Τα παιχνίδια ανάμεσα τους μάλιστα δεν έχουν πολλά γκολ, με τα 10 από τα 66 να έχουν τελειώσει 0-0, ενώ συνολικά ο μέσος όρος γκολ ανά παιχνίδι είναι μόλις στο 2,01.

Το δημοφιλέστερο σκορ είναι το 1-1, με 13 εμφανίσεις, ενώ μόλις τρεις φορές ο Παναθηναϊκός και τέσσερις ο Ολυμπιακός έχουν σημειώσει από τρία και πάνω γκολ σε ένα παιχνίδι.

Κανείς ποδοσφαιριστής δεν έχει σημειώσει χατ τρικ σε αναμέτρηση Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός, ενώ από δύο τέρματα στην ίδια αναμέτρηση έχουν οι Μασούρας, Ελ Αραμπί, Τζιμπούρ, Σισέ, Καραπιάλης, Βαζέχα, Άλβαρες και Αντωνιάδης.

Ο Ολυμπιακός δεν έχει επικρατήσει στα τέσσερα τελευταία μεταξύ τους παιχνίδια, όλα την περσινή σεζόν για το πρωτάθλημα και τα Playoffs του πρωταθλήματος. Οι αναμετρήσεις της κανονικής διάρκειας ολοκληρώθηκαν με δύο ισοπαλίες χωρίς τέρματα, ενώ στα Playoffs οι Πράσινοι επικράτησαν δύο φορές, εντός και εκτός έδρας.

Οι νίκες φιλοξενούμενων στα ντέρμπι τα τελευταία χρόνια είναι σπάνιες, αφού μόλις στα τρία από τα τελευταία 19 ματς έχει ηττηθεί ο γηπεδούχος. Στα τελευταία 19 υπάρχουν δέκα νίκες γηπεδούχων, έξι ισοπαλίες και τρεις νίκες φιλοξενούμενων.

Οι περισσότερες νίκες του Παναθηναϊκού (9) και οι περισσότερες του Ολυμπιακού (7) είναι με σκορ 1-0, ενώ μόλις σε τέσσερις αναμετρήσεις υπήρξε ισοπαλία με τέσσερα γκολ (2-2).

Σε σύνολο 66 αγώνων με γηπεδούχο τον Παναθηναϊκό, οι Πράσινοι μετρούν 20 νίκες, οι Ερυθρόλευκοι 19, υπάρχουν 27 ισοπαλίες και τα τέρματα είναι 69-64 υπέρ του Ολυμπιακού.

Αστέρας Τρίπολης-ΑΕΚ

Ο Αστέρας Τρίπολης ξεκίνησε την ιστορία του απέναντι στην ΑΕΚ με νίκη, αφού στο παρθενικό τους παιχνίδι, στις 6 Ιανουαρίου 2008 επικράτησε με 2-1 χάρη στα γκολ των Φιλομένο και Ζεάν, ενώ για για τους Κιτρινόμαυρους είχε σκοράρει ο Μπλάνκο.

Η ΑΕΚ στην δεύτερη της επίσκεψη εκεί επικράτησε με 1-0 με γκολ του Μαϊστόροβιτς λίγα λεπτά πριν ολοκληρωθεί η αναμέτρηση.

Κατά κύριο λόγο στα πρώτα χρόνια υπάρχουν εναλλαγές στα αποτελέσματα των δύο ομάδων και ο Αστέρας Τρίπολης ήταν ο πρώτος που δημιούργησε ένα μικρό σερί με πέντε παιχνίδια χωρίς ήττα, με τρεις νίκες και δύο ισοπαλίες.

Η ΑΕΚ πήρε τη σκυτάλη από το σερί του Αστέρα και μετρά πέντε διαδοχικές επισκέψεις στην Αρκαδία χωρίς να ηττηθεί και έχει δύο ισοπαλίες στα τελευταία της ματς εκεί και τρεις νίκες πριν από αυτές.

Ο Πέκχαρτ είναι ο μοναδικός ποδοσφαιριστής που έχει βρει δίχτυα δύο φορές στο ίδιο ματς με γηπεδούχο τον Αστέρα Τρίπολης, ενώ οι Μπαράλες και Ανσαριφάρντ οι μόνοι που έχουν σκοράρει σε διαδοχικά παιχνίδια για την ομάδα τους.

Μόλις δύο από τα 14 παιχνίδια τους τελείωσαν χωρίς γκολ, ενώ οι τρεις από τις πέντε νίκες της ΑΕΚ στην Τρίπολη είναι χωρίς να δεχθεί γκολ.

Μόλις 33 τέρματα έχουν σημειωθεί στις μεταξύ τους αναμετρήσεις στην Τρίπολη, κάτι παραπάνω από δύο γκολ ανά ματς, ενώ τα πιο παραγωγικά τους ματς είναι με σκορ 3-2, με μια νίκη για τον καθένα.

Παναιτωλικός-Λεβαδειακός

Δεν υπάρχει ισοπαλία στις επτά αναμετρήσεις που έχουν δώσει ο Παναιτωλικός με το Λεβαδειακό για την Super League, καθώς σε επτά ματς μετρά 4 νίκες η ομάδα του Αγρινίου και 3 νίκες ο Λεβαδειακός.

Μάλιστα αυτή η μεταξύ τους παράδοση στο Αγρίνιο τους ακολουθεί και στις αναμετρήσεις για την δεύτερη κατηγορία, όπου υπάρχει μόλις μια ισοπαλία εκεί σε 10 ματς, με τον Παναιτωλικό να έχει επικρατήσει στα άλλα επτά και τον Λεβαδειακό να έχει πάρει δύο νίκες.

Η πρώτη τους συνάντηση γενικά ήταν για την Β’ Εθνική στις 21 Οκτωβρίου 1962 με νίκη του Παναιτωλικού με 1-0 με γκολ του Παπαποστόλου στο 35ο λεπτό.

Στις 19 Φεβρουαρίου 2012 ήταν η πρώτη φορά που συναντήθηκαν για την Super League με τον Λεβαδειακό αυτή τη φορά να παίρνει τη νίκη με 2-0 μέσα στο Αγρίνιο, χάρη σε δύο τέρματα του Ναπολεόνι στο πρώτο ημίχρονο.

Ροή Ειδήσεων

Χαμάς: «Είμαστε έτοιμοι να σταματήσουμε να πολεμάμε, εάν το Ισραήλ δεσμευτεί σε εκεχειρία»

Aντιπροσωπεία της Χαμάς συζήτησε «ιδέες και προτάσεις» σχετικά...

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Τα ποσοστά των κομμάτων μετά τις εξελίξεις

Η ακρίβεια και η οικονομία παραμένουν, σε συντριπτικό...

Χαμάς: «Είμαστε έτοιμοι να σταματήσουμε να πολεμάμε, εάν το Ισραήλ δεσμευτεί σε εκεχειρία»

Aντιπροσωπεία της Χαμάς συζήτησε «ιδέες και προτάσεις» σχετικά με μια εκεχειρία στη Γάζα με Αιγύπτιους αξιωματούχους στο Κάιρο ...

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Τα ποσοστά των κομμάτων μετά τις εξελίξεις

Η ακρίβεια και η οικονομία παραμένουν, σε συντριπτικό ποσοστό, τα βασικά προβλήματα των πολιτών - Καταλληλότερος με διαφορά για πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης ...

H βαθμολογία του Conference League μετά την ήττα του Παναθηναϊκού από την Τσέλσι

Δείτε τη βαθμολογία του Conference League μετά το τέλος της δεύτερης αγωνιστικής. Υποχώρηση για τον Παναθηναϊκό στο βαθμολογικό πίνακα. Μετά την ήττα του Παναθηναϊκού...