«Ναι» σε μια πιο χαλαρή νομισματική πολιτική


Ο πρόεδρος της Federal Reserve της Ατλάντα, Ραφαέλ Μπόστιτς, δήλωσε το Σάββατο ότι είναι έτοιμος να «απομακρυνθεί» από τις αυξήσεις των επιτοκίων κατά τρία τέταρτα στη συνεδρίαση της Fed τον Δεκέμβριο και πιστεύει ότι το επιτόκιο-στόχος πολιτικής της Fed (2%) δεν χρειάζεται να αυξηθεί περισσότερο από μια ποσοστιαία μονάδα για την αντιμετώπιση του πληθωρισμού.

«Εάν η οικονομία πάει όπως αναμένω, πιστεύω ότι 75 έως 100 μονάδες βάσης θα δικαιολογούν πρόσθετη σύσφιξη», δήλωσε ο Μπόστιτς. «Πιστεύω ότι αυτό το επίπεδο του επιτοκίου πολιτικής θα είναι αρκετό για να χαλιναγωγήσει τον πληθωρισμό σε εύλογο χρονικό ορίζοντα».

Αυτό θα έθεσε το επιτόκιο πολιτικής της Fed σε ένα εύρος μεταξύ 4,75 και 5%, ελαφρώς κάτω από το μέγιστο επιτόκιο που αναμένουν οι επενδυτές. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε ένα εύρος μεταξύ 3,75% και 4%.

Ο Μπόστιτς είπε ότι δεδομένων των εκπλήξεων για τον πληθωρισμό του περασμένου έτους, είναι πιθανό το «ποσοστό προσγείωσης» να είναι υψηλότερο από ό,τι αναμένει.

Ωστόσο, σε κάποιο σημείο, είπε, η Fed θα χρειαστεί να σταματήσει και «να αφήσει την οικονομική δυναμική να εξελιχθούν », δεδομένου ότι μπορεί να χρειαστούν, όπως εκτιμά, από 12 έως 24 μήνες για να φανεί «πλήρως ο αντίκτυπος των αυξήσεων των επιτοκίων της Fed».

crossorigin="anonymous">

Πηγή: Reuters

Ροή Ειδήσεων

Δημόσια στήριξη Βενιζέλου στον Ράμμο της ΑΔΑΕ για τη διερεύνηση των υποκλοπών

Τους χειρισμούς του προέδρου της ΑΔΑΕ, Χρήστου Ράμμου,...

Νότια Κορέα: Εννέα αγνοούμενοι σε ναυάγιο αλιευτικού

Το πλοίο των 24 τόνων ανατράπηκε στα ύδατα...

ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός: Τα «φώτα» στην Τούμπα

Το μεγάλο ντέρμπι ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και...

Qatargate: «Οι κατηγορίες του Παντσέρι για την Εύα Καϊλή είναι ψευδείς»

Μιλώντας στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας La Stampa...

Δημόσια στήριξη Βενιζέλου στον Ράμμο της ΑΔΑΕ για τη διερεύνηση των υποκλοπών

Τους χειρισμούς του προέδρου της ΑΔΑΕ, Χρήστου Ράμμου, ο οποίος βάλλεται από την κυβέρνηση για τα στοιχεία που παρέσχε σχετικά με την κρατική...

Νότια Κορέα: Εννέα αγνοούμενοι σε ναυάγιο αλιευτικού

Το πλοίο των 24 τόνων ανατράπηκε στα ύδατα ανοικτά της κομητείας Σινάν, στην επαρχία της Νότιας Τζεόλα, αργά την περασμένη νύκτα, σύμφωνα με...

ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός: Τα «φώτα» στην Τούμπα

Το μεγάλο ντέρμπι ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό στη Τούμπα, ξεχωρίζει από το πρόγραμμα της 21ης αγωνιστικής της Super League.Ντέρμπι αποδείξεων...