Το πλαφόν θα αποσταθεροποιήσει την αγορά αλλά δεν θα επηρεάσει την επιχείρηση στην Ουκρανία


Σε ισχύ είναι από σήμερα το εμπάργκο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο ρωσικό πετρέλαιο, αλλά και το πλαφόν στις τιμές του ρωσικού αργού.

Η Μόσχα έχει ήδη ξεκαθαρίσει ότι δεν θα πουλά πετρέλαιο στις χώρες που θα εφαρμόσουν το πλαφόν στην τιμή. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες των διεθνών ΜΜΕ, η Μόσχα ετοιμάζει διάταγμα με το οποίο θα απαγορεύεται η εξαγωγή πετρελαίου και πετρελαιοειδών στις χώρες και εταιρείες που θα εφαρμόζουν το πλαφόν.

Παράλληλα, σχολιάζοντας το Κρεμλίνο την Δευτέρα προειδοποίησε ότι το νέο μέτρο για επιβολή ανώτατου ορίου τιμών στο ρωσικό πετρέλαιο θα αποσταθεροποιήσει τις παγκόσμιες αγορές ενέργειας, κι από την άλλη δεν θα επηρεάσει την εισβολή του στην Ουκρανία.

Αναλυτικότερα, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνουμ Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε ότι η Ρωσία προετοιμάζεται για το πώς θα απαντήσει στην κίνηση των χωρών της G7 και των συμμάχων να επιβάλουν πλαφόν στη διά θαλάσσης εξαγωγή ρωσικού πετρελαίου, στην τιμή των 60 δολαρίων το βαρέλι.

«Η Ρωσία και η ρωσική οικονομία έχουν την απαιτούμενη ικανότητα για να ανταποκριθούν πλήρως στις ανάγκες και τις απαιτήσεις της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης», είπε ο Πεσκόφ απαντώντας σε ερώτηση για εάν το ανώτατο όριο τιμής στο ρωσικό αργό θα επηρεάσει τη στρατιωτική εκστρατεία της Ρωσίας στην Ουκρανία.

crossorigin="anonymous">

Πρόσθεσε ότι το πλαφόν θα «αποσταθεροποιήσει πλήρως» τις παγκόσμιες αγορές ενέργειας, και προειδοποίησε τους Ευρωπαίους  να προετοιμαστούν για υψηλότερες τιμές.

 naftemporiki.gr

Ροή Ειδήσεων

Παπανικολάου: «Η νίκη για τα παιδιά της Θύρας 7 – Η σκέψη μας σε Τουρκία και Συρία»

Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 93-60 της Άλμπα και...

Δένδιας: Κατασκευή γηπέδων ποδοσφαίρου στην Αργεντινή με το όνομα Ελλάδα

Η ανάρτηση του υπουργού Εξωτερικών για την κατασκευή...

Αμπέλι: Χειμερινές επεμβάσεις για προστασία από τις ασθένειες ξύλου

Οι μυκητολογικές ασθένειες που προσβάλλουν το ξύλο του...

Παπανικολάου: «Η νίκη για τα παιδιά της Θύρας 7 – Η σκέψη μας σε Τουρκία και Συρία»

Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 93-60 της Άλμπα και πέτυχε ακόμα μία νίκη στην Euroleague παραμένοντας στην κορυφή της βαθμολογίας.Ο αρχηγός των «ερυθρόλευκων», Κώστας...

Δένδιας: Κατασκευή γηπέδων ποδοσφαίρου στην Αργεντινή με το όνομα Ελλάδα

Η ανάρτηση του υπουργού Εξωτερικών για την κατασκευή δύο γηπέδων ποδοσφαίρου στο δήμο Μπερίσο της Αργεντινής, εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης ...

Αμπέλι: Χειμερινές επεμβάσεις για προστασία από τις ασθένειες ξύλου

Οι μυκητολογικές ασθένειες που προσβάλλουν το ξύλο του αμπελιού (Ευτυπίωση, Ίσκα, Ασθένεια Petri, Μελανή Νέκρωση Βραχιόνων), αποτελούν ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα της...