Πάνω από 500 εκτελέσεις το 2022, σύμφωνα με ΜΚΟ


Το Ιράν εκτέλεσε περισσότερους από 500 ανθρώπους το 2022, ξεπερνώντας κατά πολύ τον αριθμό των εκτελέσεων το 2021 και εντείνει την ανησυχία για την αυξημένη χρήση της θανατικής ποινής στην Ισλαμική Δημοκρατία, δήλωσε η ΜΚΟ Iran Human Rights (IHR).

Τουλάχιστον 504 άνθρωποι έχουν εκτελεστεί στο Ιράν από τις αρχές του 2022, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο αυτή η ΜΚΟ, η οποία επιδιώκει να επιβεβαιώσει άλλες περιπτώσεις καταδίκων που φέρεται να εκτελέστηκαν με απαγχονισμό.

Αυτές οι πληροφορίες έρχονται καθώς αυξάνονται οι φόβοι για την αυξημένη χρήση της θανατικής ποινής από τις ιρανικές αρχές εναντίον όσων εμπλέκονται στο κίνημα διαμαρτυρίας που συγκλονίζει τη χώρα από τα μέσα Σεπτεμβρίου.

Ο απολογισμός του IHR περιλαμβάνει τέσσερα άτομα που σύμφωνα με κρατικά μέσα ενημέρωσης εκτελέστηκαν την Κυριακή αφού καταδικάστηκαν για «συνεργασία» με το Ισραήλ, «ορκισμένο εχθρό» της Ισλαμικής Δημοκρατίας.

Πηγή: Le Figaro

Ροή Ειδήσεων

Δένδιας: Κατασκευή γηπέδων ποδοσφαίρου στην Αργεντινή με το όνομα Ελλάδα

Η ανάρτηση του υπουργού Εξωτερικών για την κατασκευή...

Αμπέλι: Χειμερινές επεμβάσεις για προστασία από τις ασθένειες ξύλου

Οι μυκητολογικές ασθένειες που προσβάλλουν το ξύλο του...

Στο MLS και την Ατλάντα ο Γιακουμάκης

Στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα στην Ατλάντα Γιουνάιτεντ (MLS)...

Δένδιας: Κατασκευή γηπέδων ποδοσφαίρου στην Αργεντινή με το όνομα Ελλάδα

Η ανάρτηση του υπουργού Εξωτερικών για την κατασκευή δύο γηπέδων ποδοσφαίρου στο δήμο Μπερίσο της Αργεντινής, εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης ...

Αμπέλι: Χειμερινές επεμβάσεις για προστασία από τις ασθένειες ξύλου

Οι μυκητολογικές ασθένειες που προσβάλλουν το ξύλο του αμπελιού (Ευτυπίωση, Ίσκα, Ασθένεια Petri, Μελανή Νέκρωση Βραχιόνων), αποτελούν ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα της...

Πώς θα πραγματοποιηθούν τα δρομολόγια των τρένων αύριο 9 Φεβρουαρίου

Σε ακυρώσεις δρομολογίων προχωρά και αύριο Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου η Hellenic...