Εντείνονται οι ανησυχίες για ύφεση- Πτώση του S&P 500 για πέμπτη διαδοχική συνεδρίαση


Με πτώση τερμάτισε ο δείκτης S&P 500 για πέμπτη διαδοχική συνεδρίαση, καθώς οι συναλλασσόμενοι έχουν αρχίσει να αναλογίζονται το ενδεχόμενο ύφεσης και μαζί και την πιθανότητα μίας πιο παρατεταμένης περιόδου επιτοκιακών αυξήσεων από την Φέντεραλ Ριζέρβ.

Ο S&P 500 υποχώρησε 0,19% κλείνοντας στις 3.933,92 μονάδες, ο Dow Jones έκλεισε στάσιμος με οριακή άνοδο 1,58 μονάδων στις 33.597,92 μονάδες, ενώ ο Nasdaq σημείωσε πτώση 0,51% στις 10.958,55 μονάδες.

Η πτώση των ομολογιακών αποδόσεων δεν κατάφερε να στηρίξει την χρηματιστηριακή αγορά, με την απόδοση του 10ετούς να διαμορφώνεται στο 3,41% με πτώση 10 μονάδων βάσης.

Το χαρακτηριστικό της σημερινής συνεδρίασης ήταν η έντονη μεταβλητότητα, με τις μετοχές να κινούνται μεταξύ κερδών και απωλειών και με τον S&P 500 να ενισχύεται προς στιγμή 0,41%. Στα χαμηλά της συνεδρίασης, ο δείκτης υποχώρησε 0,47%.

«Η αγορά φαίνεται να βρίσκει ξανά τις αναπνοές της μετά το μεγάλο ράλι από τα χαμηλά του Οκτωβρίου», αναφέρει ο Ryan Detrick, στρατηγικός αναλυτής της Carson Group. Ο ίδιος αναμένει ότι η αγορά θα συνεχίσει τη σημερινή τάση έως ότου οι επενδυτές λάβουν πιο ξεκάθαρες ενδείξεις από τη συνεδρίαση της Fed την επόμενη εβδομάδα και τα στοιχεία για τις τιμές καταναλωτή Νοεμβρίου στις ΗΠΑ.

crossorigin="anonymous">

Παρά το γεγονός ότι η Fed αναμένεται να κατεβάσει τον ρυθμό των επιτοκιακών της αυξήσεων στις 50 από τις μέχρι τώρα 75 μονάδες βάσης, διατυπώνονται έντονες ανησυχίες για το εάν η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ είναι σε θέση να επιτύχει μία ομαλή προσγείωση, θέτοντας υπό έλεγχο τον πληθωρισμό.

Οι ανησυχίες για πιθανή ύφεση το 2023 έχουν αρχίσει να διακατέχουν ορισμένους επενδυητές τις τελευταίες ημέρες, με τον διευθύνοντα σύμβουλο της JPMorgan Τζέιμι Ντάιμον να λέει στο CNBC ότι ο πληθωρισμός μπορεί να οδηγήσει την οικονομία σε ύφεση.

Σε συνδυασμό με την αντιστραμμένη καμπύλη των αποδόσεων στην αγορά κρατικών ομολόγων, οι αγορές προεξοφλούν μία ύφεση το επόμενο έτος, γράφει ο Azhar Iqbal της Wells Fargo σε σημείωμά το προς πελάτες.

Ροή Ειδήσεων

Πάπυρο 2.000 ετών που περιγράφει τη ζωή μετά τον Μέγα Αλέξανδρο αποκρυπτογραφεί σύστημα τεχνητής νοημοσύνης

Πάπυρος ηλικίας 2.000 ετών, ο οποίος εξιστορεί τις δυναστείες που διαδέχθηκαν τον Μέγα Αλέξανδρο, αποκρυπτογραφείται σχεδόν δύο χιλιετίες μετά τη μερική καταστροφή του...

Σεισμός στην Τουρκία: Ευγνωμοσύνη στην Ελλάδα για τη βοήθεια από Σολτς

Ο κ. Σολτς δήλωσε ακόμη ότι ο ίδιος είχε χθες τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ταγίπ Ερντογάν, στον οποίο, όπως είπε, τόνισε τη βούληση...

Ανθρωπιστική βοήθεια για την Τουρκία στέλνει η Ελλάδα με πέντε πτήσεις – Συνοδεύει ο Χρ. Στυλιανίδης

   Mε εντολή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, η Ελλάδα διαθέτει για την ανακούφιση των πληγέντων και την κάλυψη αναγκών που έχουν προκύψει, υγειονομικό...