«Αν αποδειχτεί, θα είναι μια επαίσχυντη υπόθεση»


«Αν αποδειχτούν οι καταγγελίες για διαφθορά ευρωβουλευτή από το Κατάρ, θα ήταν μια επαίσχυντη υπόθεση» δήλωσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος για την Οικονομία, Πάολο Τζεντιλόνι, μιλώντας στη Rai 3.

«Εάν επιβεβαιωθούν όσα προκύπτουν από τα μέσα ενημέρωσης, ότι βουλευτής  του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έλαβε χρήματα για να κλείσει το μάτι στις συνθήκες εργασίας στο Κατάρ, θα ήταν μια επαίσχυντη υπόθεση», τόνισε ο Πάολο Τζεντιλόνι.

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος για την Οικονομία, πιστεύει ότι είναι σωστό να συζητηθεί το ηθικό ζήτημα: «Νομίζω ότι η αριστερά έχει αναγνωρίσει ότι η διεφθαρμένη συμπεριφορά δεν είναι προνόμιο της δεξιάς ή της ίδιας της αριστεράς. Διεφθαρμένοι πολιτικοί είναι δεξιοί και αριστεροί. Το δραματικό σημείο της ιστορίας είναι ότι αυτά τα επεισόδια διαφθοράς αφορούν εργαζόμενους που χρειάζονται προστασία και αυτό είναι μια απαραίτητη αξία για την αριστερά. Είναι σωστό να ανοίξει μια συζήτηση για αυτό», είπε ο Τζεντιλόνι.

«Είναι πολύ σοβαρή ζημιά στη φήμη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που  ήταν ανέκαθεν η αιχμή του δόρατος από την άποψη των δικαιωμάτων. Μπορεί να μην είχε επαρκείς εξουσίες, αλλά βάσει αρχών ήταν πάντα σημείο αναφοράς», τόνισε ο Ευρωπαίος Επίτροπος για την Οικονομία.

Στο ίδιο μήκος κύματος , η Ιταλίδα ευρωβουλευτής Λάουρα Μπολντρίνι: «Από την αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου μέχρι πρώην ευρωβουλευτές και συνδικαλιστές ,όλοι είχαν δεχτεί χρήματα σε αντάλλαγμα για καλά λόγια για ένα καθεστώς που καταπατά τα ανθρώπινα δικαιώματα στο Κατάρ. Μια επαίσχυντη ανταλλαγή. Πρέπει να το πάμε  μέχρι τέλους» τονίζει η Λάουρα Μπολντρίνι. «Υπάρχει περίπτωση που η φράση αποκρουστικό, δεν φτάνει. Αλλά η θέση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είναι σαφής και θέλω να επαναλάβω ξεκάθαρα ότι οι διεφθαρμένοι και οι διαφθορείς είναι εχθροί της δημοκρατίας. Αυτή η υπόθεση είναι αηδιαστική γιατί αφορά την προσπάθεια να επωφεληθούν κάποιοι από τα ανθρώπινα δικαιώματα και τα δικαιώματα των εργαζομένων».

crossorigin="anonymous">

Η Πίνα Πιτσιέρνο, αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, δήλωσε στη Rai 3 ότι «είμαστε και θα είμαστε ξεκάθαροι στην καταδίκη αυτών των γεγονότων. Το σκάνδαλο στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θέτει ένα γιγάντιο ηθικό ερώτημα σε σχέση με το ζήτημα των περιστρεφόμενων θυρών μεταξύ λόμπι και θεσμών» εξήγησε η Πιτσιέρνο.

Ροή Ειδήσεων

Για τη κορυφή η ΑΕΚ, για την επιστροφή στις νίκες ο Ολυμπιακός

Μετά τη σαββατιάτικη νίκη του Παναιτωλικού στο Βόλο...

Ουκρανία: Κυρώσεις σε 185 εταιρείες και τρία πρόσωπα στη Ρωσία και στη Λευκορωσία

Εταιρείες και επιχειρηματίες που εγγυώνται τη μεταφορά στρατιωτικού...

Σαν σήμερα – 1996: Η Κρίση των Ιμίων

Το 1951 η Λιζ Τέιλορ παίρνει το πρώτο διαζύγιό...

Περπάτημα: Πόσα βήματα πρέπει να κάνουμε τη μέρα για να ζήσουμε περισσότερο

Πολλοί από εμάς χρησιμοποιούμε smartwatch με βηματομετρητή, αλλά...

Για τη κορυφή η ΑΕΚ, για την επιστροφή στις νίκες ο Ολυμπιακός

Μετά τη σαββατιάτικη νίκη του Παναιτωλικού στο Βόλο και την ισοπαλία του ΠΑΣ με τον Ατρόμητο, συνεχίζεται σήμερα η 20η αγωνιστική της Super...

Ουκρανία: Κυρώσεις σε 185 εταιρείες και τρία πρόσωπα στη Ρωσία και στη Λευκορωσία

Εταιρείες και επιχειρηματίες που εγγυώνται τη μεταφορά στρατιωτικού προσωπικού και εξοπλισμού για λογαριασμό του «επιτιθέμενου κράτους» είναι ανάμεσα στους στόχους των κυρώσεων ...

Σαν σήμερα – 1996: Η Κρίση των Ιμίων

Το 1951 η Λιζ Τέιλορ παίρνει το πρώτο διαζύγιό της και το 1983 η Ελλάδα αναγνωρίζει στις γυναίκες ίσα δικαιώματα, με την αναμόρφωση του οικογενειακού...