Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα το Χάρκοβο μετά τις ρωσικές επιθέσεις


Η δεύτερη πόλη της Ουκρανίας, το Χάρκοβο, έμεινε χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα μετά το τελευταίο κύμα ρωσικών επιδρομών με στόχο ενεργειακούς σταθμούς σε ολόκληρη τη χώρα.

Αξιωματούχοι δήλωσαν ότι χτυπήθηκαν έως και εννέα εγκαταστάσεις ενέργειας, καθώς οι ρωσικές δυνάμεις εκτόξευσαν 76 πυραύλους και πραγματοποίησαν επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη σε όλη την Ουκρανία.

Ο δήμαρχος του Χάρκοβο δήλωσε ότι η πόλη υπέστη “κολοσσιαίες” ζημιές από το μπαράζ.

Μια κάτοικος δήλωσε στο BBC ότι άκουσε αρκετές εκρήξεις καθώς άρχισαν τα πλήγματα το πρωί της Παρασκευής.

“Μέσα σε λίγα λεπτά τα φώτα άρχισαν να αναβοσβήνουν”, είπε η μητέρα ενός παιδιού δύο μηνών. “Μόλις 10 δευτερόλεπτα αργότερα χάσαμε το ρεύμα, όλα έμειναν ακίνητα και αυτό ήταν όλο. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει επίσης νερό, επειδή τα αντλιοστάσια δεν μπορούν να λειτουργήσουν όταν δεν υπάρχει ρεύμα στην πόλη, οπότε τεχνικά αυτό που έχουμε τώρα είναι μια πόλη χωρίς ρεύμα και υδροδότηση”.

crossorigin="anonymous">

Ο Oleg Synegubov, επικεφαλής της περιφερειακής διοίκησης του Χάρκοβο, δήλωσε ότι οι αξιωματούχοι σχεδίαζαν να έχουν αποκαταστήσει την ηλεκτροδότηση μέχρι τα μεσάνυχτα, αλλά ο διαχειριστής του δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας Ukrenergo προειδοποίησε ότι η κλίμακα των ζημιών μπορεί να σημαίνει ότι θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος για την αποκατάσταση της τροφοδοσίας.

Ο οργανισμός ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι το ενεργειακό σύστημα έχει χάσει περισσότερο από το ήμισυ της χωρητικότητάς του λόγω των τελευταίων χτυπημάτων και δήλωσε ότι προτεραιότητα θα δοθεί σε “κρίσιμες υποδομές – νοσοκομεία, εγκαταστάσεις ύδρευσης, εγκαταστάσεις παροχής θερμότητας, εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων”.

Ο σύμβουλος του υπουργείου Άμυνας Γιούρι Σακ δήλωσε στο BBC ότι οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης εργάζονται για την αποκατάσταση της παροχής ηλεκτρικής ενέργειας, αλλά η κατάσταση είναι “ακόμη δύσκολη”. Οι συχνές επιθέσεις της Ρωσίας σημαίνουν ότι η αποκατάσταση των ζημιών γίνεται όλο και πιο δύσκολη.

Ροή Ειδήσεων

Αυξάνεται ο απολογισμός των θυμάτων, στους 1.900 οι νεκροί

Στους 1.121 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από...

Κακοκαιρία «Barbara»: Σε ποιες περιοχές τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά και την Τρίτη

Δείτε σε ποιες περιοχές έχει ληφθεί ήδη απόφαση...

Τελικά όντως η ΑΕΚ είναι διαφορετική: Μια ζωή δικαστήρια, ενστάσεις και επαναλήψεις…

Στο Περιστέρι το απόγευμα της Κυριακής έλαβε χώρα...

Πακέτο παροχών: Πως θα ενισχύσει η κυβέρνηση χαμηλόμισθους και συνταξιούχους

Με ένα τριπλό προεκλογικό πακέτο παροχών θα «χτυπήσει»...

Αυξάνεται ο απολογισμός των θυμάτων, στους 1.900 οι νεκροί

Στους 1.121 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από τον πρώτο σεισμό στην Τουρκία, σύμφωνα με την υπηρεσία καταστροφών της χώρας. Αυτό ανεβάζει τον...

Κακοκαιρία «Barbara»: Σε ποιες περιοχές τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά και την Τρίτη

Δείτε σε ποιες περιοχές έχει ληφθεί ήδη απόφαση ότι δε θα λειτουργήσουν αύριο Τρίτη τα σχολεία  ...

Τελικά όντως η ΑΕΚ είναι διαφορετική: Μια ζωή δικαστήρια, ενστάσεις και επαναλήψεις…

Στο Περιστέρι το απόγευμα της Κυριακής έλαβε χώρα ο απόλυτος εξευτελισμός του ελληνικού ποδοσφαίρου, όταν ο διαιτητής Μανούχος μετά από ένσταση της ΑΕΚ...