Υπερπρωταθλήτριες Ευρώπης οι Γυναίκες του Ολυμπιακού


O πρωταθλητής Ευρώπης Ολυμπιακός νίκησε στο Εθνικό Κολυμβητήριο Πειραιά τον Κυπελλούχο Ευρώπης Εθνικό με 11-4 στον τελικό του Len Super Cup και κατάκτησε για δεύτερη συνεχή χρονιά τον τίτλο.

Οι «ερυθρόλευκες» πρωταγωνίστησαν σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και με όπλο την άμυνά τους (0/7 με παίκτη λιγότερο), έφτασαν στον έβδομο ευρωπαϊκό τίτλο της Ιστορία τους και τρίτο στο θεσμό του Super Cup (2015, 2021, 2022).

Ο Ολυμπιακός μετρά ακόμα τρεις κατακτήσεις Champions League (2015, 2021, 2022), και ενός Len Trophy (2014).

Στο πρώτο οκτάλεπτο ο Εθνικός προηγήθηκε με την Κανετίδου, αλλά ο Ολυμπιακός με δύο τέρματα της Κρίστμας κι ένα της Ελευθεριάδου πέρασε μπροστά με 3-1.

Στη συνέχεια οι «κυανόλευκες» σκόραραν και πάλι πρώτες στο δεύτερο οκτάλεπτο με την Μπενέκου, αλλά οι «ερυθρόλευκες» πήγαν στο ημίχρονο με διαφορά τριών τερμάτων (5-2) με τα γκολ των Β. Πλευρίτου και Ξενάκη.

Στο τρίτο οκτάλεπτο η Μ. Πλευρίτου έκανε το 6-2, μείωσε ο Εθνικός με τέρμα της Κανετίδου (6-3) κι ένα γκολ της Τορνάρου λίγο πριν τη λήξη έδωσε προβάδισμα στον Ολυμπιακό με 7-3 στο τέλος της τρίτης περιόδου.

Έχοντας πια μια σημαντική διαφορά, οι «ερυθρόλευκες» τη διαχειρίστηκαν χωρίς άγχος και κατάφεραν να διευρύνουν τη νίκη τους φτάνοντας στο τελικό 11-4.

Ροή Ειδήσεων

Πεζεσκιάν: Το Ιράν δεν επιδιώκει πόλεμο αλλά θα δώσει την «αρμόζουσα απάντηση»

Ο Πεζεσκιάν απέδωσε την αύξηση των εντάσεων στην...

Πως τα αποτελέσματα των εκλογών ΗΠΑ θα επηρεάσουν ελληνοαμερικανικές σχέσεις

Ο Ελληνοαμερικανός Δημοκρατικός Βουλευτής μιλά στον ΣΚΑΪ  για το πως...

Ο Ντιέγκο Αλόνσο «τελειώνει» από τον Παναθηναϊκό

Ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να κερδίσει τον Άρη...

Πεζεσκιάν: Το Ιράν δεν επιδιώκει πόλεμο αλλά θα δώσει την «αρμόζουσα απάντηση»

Ο Πεζεσκιάν απέδωσε την αύξηση των εντάσεων στην περιοχή στην «επιθετικότητα» του Ισραήλ και στη στήριξη που παρέχουν οι ΗΠΑ σε αυτήν τη...

Πως τα αποτελέσματα των εκλογών ΗΠΑ θα επηρεάσουν ελληνοαμερικανικές σχέσεις

Ο Ελληνοαμερικανός Δημοκρατικός Βουλευτής μιλά στον ΣΚΑΪ  για το πως το αποτέλεσμα της κάλπης θα επηρεάσει τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις ...

Ο Ντιέγκο Αλόνσο «τελειώνει» από τον Παναθηναϊκό

Ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να κερδίσει τον Άρη στο ΟΑΚΑ, με τον Ντιέγκο Αλόνσο να μετράει μέρες ή και ώρες στον πράσινο πάγκο. Η...