Στον μοναδικό Μέσι η Χρυσή Μπάλα


Λιονέλ Μέσι παρόντος οι πιθανότητες για όλους τους υπόλοιπους ανάγονται σε μονοψήφιο αριθμό, ό,τι και αν αφορά αυτό: γκολ, ασίστ, ηγετική παρουσία, ποδοσφαιρική ποιότητα, όλα στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο.

Ως εκ τούτου η ανάδειξη του «ψύλλου» σε κορυφαίο παίκτη του 22ου Παγκοσμίου Κυπέλλου, που είχε ως επακόλουθο τη βράβευσή του με την Χρυσή Μπάλα, δεν ήταν παρά η αναγνώριση της προσφοράς και της συνέπειάς του να ηγηθεί της Εθνικής ομάδας και να την οδηγήσει εκ του ασφαλούς στον τρίτο παγκόσμιο τίτλο της.

Στον τελικό με τη Γαλλία ο Μέσι σημείωσε τα δύο από τα τρία γκολ της ομάδας του σε κανονική διάρκεια και παράταση κι έφτασε συνολικά τα επτά, αναδειχθείς σε δεύτερο σκόρερ του τουρνουά, πίσω μόνο από τον συμπαίκτη του στην Παρί Σεν Ζερμέν Κιλιάν Μπαπέ, που αρκέστηκε στο Χρυσό Παπούτσι.

Από τα επτά γκολ τα τέσσερα τα σημείωσε από τα 11 βήματα (με Σαουδική Αραβία, Ολλανδία, Κροατία, Γαλλία), ενώ έδωσε και 3 ασίστ στα 690 λεπτά που αγωνίστηκε στο Κατάρ.

Να σημειωθεί ότι ο Μέσι είχε αναδειχθεί MVP και στη διοργάνωση του 2014 στη Βραζιλία, με το χαμένο τελικό της Αργεντινής στην παράταση από τη Γερμανία (0-1), γεγονός σπάνιο για παίκτη της ηττημένης ομάδας.

Ροή Ειδήσεων

Nαυπακτία: Συνελήφθη 60χρονος για επίθεση στον πατέρα και την αδελφή του

O 60χρονος συνελήφθη καθώς επιχείρησε να πνίξει τον...

Πεζεσκιάν: Το Ιράν δεν επιδιώκει πόλεμο αλλά θα δώσει την «αρμόζουσα απάντηση»

Ο Πεζεσκιάν απέδωσε την αύξηση των εντάσεων στην...

Πως τα αποτελέσματα των εκλογών ΗΠΑ θα επηρεάσουν ελληνοαμερικανικές σχέσεις

Ο Ελληνοαμερικανός Δημοκρατικός Βουλευτής μιλά στον ΣΚΑΪ  για το πως...

Ο Ντιέγκο Αλόνσο «τελειώνει» από τον Παναθηναϊκό

Ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να κερδίσει τον Άρη...

Nαυπακτία: Συνελήφθη 60χρονος για επίθεση στον πατέρα και την αδελφή του

O 60χρονος συνελήφθη καθώς επιχείρησε να πνίξει τον πατέρα του με σχοινί ενώ απείλησε με μπαλτά την αδερφή του ...

Πεζεσκιάν: Το Ιράν δεν επιδιώκει πόλεμο αλλά θα δώσει την «αρμόζουσα απάντηση»

Ο Πεζεσκιάν απέδωσε την αύξηση των εντάσεων στην περιοχή στην «επιθετικότητα» του Ισραήλ και στη στήριξη που παρέχουν οι ΗΠΑ σε αυτήν τη...

Πως τα αποτελέσματα των εκλογών ΗΠΑ θα επηρεάσουν ελληνοαμερικανικές σχέσεις

Ο Ελληνοαμερικανός Δημοκρατικός Βουλευτής μιλά στον ΣΚΑΪ  για το πως το αποτέλεσμα της κάλπης θα επηρεάσει τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις ...