Η χρυσή εποχή του ΣΠΑΥ με χρηματοδοτήσεις 17 εκ. ευρώ για τον Υμηττό

Την πιο χρυσή εποχή του ζει ο Σύνδεσμος Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ) επί Προεδρίας Γιάννη Κωνσταντάτου, αφού με εκατομμύρια ευρώ χρηματοδοτούνται δράσεις που θα αναδείξουν τον Υμηττό, θωρακίζοντάς τον. Το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», το Ταμείο Ανάκαμψης και το Πράσινο Ταμείο έχουν ήδη εντάξει και δρομολογούν για τον ΣΠΑΥ τα εξής:

· «Δράσεις Θωράκισης και Ανάδειξης Υμηττού» με ποσό χρηματοδότησης 5.744.107,10€ και για «Ψηφιακή Σύγκλιση» με ποσό χρηματοδότησης 4.834.105,58€. (Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»)

· «Εργασίες ειδικών δασοτεχνικών έργων για τον καθαρισμό των δασών και δασικών εκτάσεων καθώς και για τη συντήρηση του δασικού οδικού δικτύου, περιοχής όρους Υμηττού, αρμοδιότητας ΣΠΑΥ» με ποσό χρηματοδότησης 5.977.699,54€ (Ταμείο Ανάκαμψης).

· «Προμήθεια & Εγκατάσταση Ολοκληρωμένου Συστήματος Πρόληψης, Έγκαιρης Ανίχνευσης & Διαχείρισης Δασικών Πυρκαγιών – Πυροπροστασία ΣΠΑΥ» με ποσό χρηματοδότησης 99.596,80€ (Πράσινο Ταμείο).

Ο Σύνδεσμος Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού μέχρι σήμερα λειτουργούσε κυρίως από τις εισφορές που έκαναν σε ετήσια βάση τα μέλη του. Η μεγάλη έκταση του Υμηττού και οι ανάγκες δασοπροστασίας και διαφύλαξης του πράσινου χαρακτήρα του – κυρίως την αντιπυρική περίοδο, επιβάλλουν πιο ριζικές και αποτελεσματικές ενέργειες και αυτές έρχονται με τις χρηματοδοτήσεις έργων και παρεμβάσεων.

Το 1ο Forum του ΣΠΑΥ που διεξήχθη τον Νοέμβριο του 2021, με θέμα: «Ο Δεκάλογος Σωτηρίας των Δασών μας – Η Τοπική Αυτοδιοίκηση στο Επίκεντρο της Πολιτικής Προστασίας» απέδωσε ως φαίνεται, άμεσα καρπούς και οφέλη για το Σύνδεσμο, τα μέλη του και κατ’ επέκταση το σύνολο των πολιτών του λεκανοπεδίου.

Ο ΣΠΑΥ κερδίζει δικαίως τις εντυπώσεις πανελλήνια με την δομή του, την οργάνωσή του και τις μελέτες του, που φέρνουν στο ταμείο του εκατομμύρια ευρώ και αυτομάτως υλοποίηση έργων, με τα πρώτα να γίνονται ορατά από το φετινό καλοκαίρι. Έργα που θα συμβάλλουν στην προστασία του Υμηττού σε όλη την έκτασή του. Οι πολίτες του λεκανοπεδίου είναι εκείνοι που επωφελούνται από αυτές τις ενέργειες και που θα δουν τον πνεύμονα πρασίνου να δίνει ζωή στην καθημερινότητά τους.

Στο δρόμο που χάραξε ο ΣΠΑΥ, συντρέχουν πολλοί Δήμοι οι οποίοι ζητούν τις μελέτες και την τεχνογνωσία που εφαρμόζει προκειμένου και σε εκείνους να εγκριθούν αντίστοιχα κονδύλια.

«Όταν ανέλαβα την Προεδρία του ΣΠΑΥ ήξερα πως το έργο που είχα να επιτελέσω ήταν δύσκολο. Με πολύ μεράκι και σκληρή δουλειά, έρχονται αποτελέσματα, που με χαροποιούν διότι αναδεικνύουν τον Υμηττό, θωρακίζοντάς τον. Οι χρηματοδοτήσεις που εξασφαλίσαμε ως ΣΠΑΥ – ποσό ρεκόρ όλων των εποχών – φαντάζουν ως τρελό και άπιαστο όνειρο σε όλους εμάς που ασχολούμαστε με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και που ξέρουμε το πόσο δύσκολο είναι να σου χρηματοδοτήσουν ακόμη και ένα ευρώ. Η καλή και

οργανωμένη δουλειά ανταμείβεται και οι πολίτες μας θα απολαμβάνουν το βουνό τους με τις καλύτερες προδιαγραφές», δήλωσε ο Δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης και Πρόεδρος του ΣΠΑΥ Γιάννης Κωνσταντάτος.

Ροή Ειδήσεων

Δένδιας: Ενημερώνει τα κόμματα για τα τρέχοντα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής

Ο κύκλος των ενημερώσεων ξεκίνησε με τον εκπρόσωπο...

Γεωργιάδης: Πρόστιμα 40.000 ευρώ σε βενζινάδικα για αθέμιτη κερδοφορία

Συστάσεις για να σταματήσουν την παράνομη πρακτική αποκόμισης...

ΕΛΓΑ: Προσλήψεις 120 γεωπόνων – εκτιμητών

Οι προσλήψεις θα γίνουν με κριτήρια ΑΣΕΠΣτην...

Παράταση των διευκολύνσεων στις οδικές εμπορευματικές μεταφορές Ελλάδας – Ουκρανίας  

Έχει παραταθεί η ισχύς των πιστοποιητικών τεχνικού ελέγχου,...

Δένδιας: Ενημερώνει τα κόμματα για τα τρέχοντα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής

Ο κύκλος των ενημερώσεων ξεκίνησε με τον εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργο Κατρούγκαλο ...

Γεωργιάδης: Πρόστιμα 40.000 ευρώ σε βενζινάδικα για αθέμιτη κερδοφορία

Συστάσεις για να σταματήσουν την παράνομη πρακτική αποκόμισης οφέλους υπέρ του κανονικού έγιναν σε άλλα τρία πρατήρια υγρών καυσίμων. ...

ΕΛΓΑ: Προσλήψεις 120 γεωπόνων – εκτιμητών

Οι προσλήψεις θα γίνουν με κριτήρια ΑΣΕΠΣτην πρόσληψη 120 γεωπόνων – εκτιμητών με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, με κριτήρια ΑΣΕΠ προχωρά ο ΕΛΓΑ.Λόγωτων...