Αμερικανοί πολιτικοί ζητούν την απέλαση του Μπολσονάρου στη Βραζιλία


Η έκρηξη της βίας στην πρωτεύουσα της Βραζιλίας, Μπραζίλια, θα μπορούσε να έχει διπλωματικές συνέπειες με τις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς Αμερικανοί πολιτικοί ζητούν την απέλαση του τέως προέδρου Ζαίρ Μπολσονάρου, που έχει καταφύγει στη Φλόριντα.

«Σχεδόν δύο χρόνια από την ημέρα, πού το Καπιτώλιο δέχτηκε επίθεση από φασίστες, βλέπουμε φασιστικά κινήματα στο εξωτερικό να προσπαθούν να κάνουν το ίδιο στη Βραζιλία», έγραψε στο Twitter η Δημοκρατική βουλευτής της Νέας Υόρκης, Αλεξάντρια Οκάσιο-Κόρτεζ. «Οι ΗΠΑ πρέπει να σταματήσουν να παρέχουν καταφύγιο στον Μπολσονάρου στη Φλόριντα», τόνισε η Οκάσιο- Κόρτεζ.

Ο Χοακίν Κάστρο, επίσης Δημοκρατικός βουλευτής, κάλεσε την κυβέρνηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν και τις αρχές στη Φλόριντα να μην χορηγήσουν άσυλο στον Μπολσονάρου. «Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν πρέπει να είναι καταφύγιο για αυτόν τον αυταρχικό πολιτικό που ενέπνευσε την εγχώρια τρομοκρατία στη Βραζιλία», είπε ο Κάστρο στο CNN.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν βρισκόταν χθες στην πόλη Ελ Πάσο του Τέξας και επισκεπτόταν κέντρο προσφύγων,την ώρα που οι χιλιάδες υποστηρικτές του Μπολσονάρου εισέβαλαν σε πολλά κυβερνητικά κτίρια στη Μπραζίλια.

crossorigin="anonymous">

Μετά την εισβολή σε κυβερνητικά κτίρια στη Μπραζίλια, ο Μπολσονάρου αποδοκίμασε χλιαρά τις ενέργειες των υποστηρικτών του και τους κάλεσε να αποφύγουν τη βία.

Ο Μπάιντεν με ανάρτησή του στο twitter καταδίκασε τα γεγονότα ως «επίθεση στη δημοκρατία και την ειρηνική μεταβίβαση εξουσίας», προσθέτοντας ότι οι δημοκρατικοί θεσμοί της Βραζιλίας έχουν την πλήρη υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών.

«Ο πρόεδρος Μπάιντεν παρακολουθεί στενά την κατάσταση», πρόσθεσε ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου Τζέικ Σάλιβαν. Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν επανέλαβε επίσης την αλληλεγγύη των ΗΠΑ προς τον εκλεγμένο πρόεδρο της Βραζιλίας, Λούλα ντα Σίλβα.

Ροή Ειδήσεων

Δένδιας: Αυθάδη αναθεωρητικός γείτονας η Τουρκία

«Αν η Ελλάδα σχετικοποιήσει οποτεδήποτε στην παρουσία της...

«Μάξιμος Σαράφης»: Φόβους για τη ζωή του εξέφρασε στον ανακριτή

Έμεινε 10 λεπτά στο ανακριτικό γραφείο όπου δήλωσε...

Ένοχοι κρίθηκα ακτιβιστές για το κλίμα που έσπασαν παράθυρα της Barclays

Επτά ακτιβιστές της κλιματικής αλλαγής, οι οποίοι κρίθηκαν...

Αφγανιστάν: Στους 166 οι νεκροί από το κύμα ψύχους

Το θερμόμετρο έπεσε ως και στους –33° Κελσίου...

Δένδιας: Αυθάδη αναθεωρητικός γείτονας η Τουρκία

«Αν η Ελλάδα σχετικοποιήσει οποτεδήποτε στην παρουσία της στο διεθνές στερέωμα, την πίστη της στο Διεθνές Δίκαιο, στην πραγματικότητα ενυποθηκεύει τη δική της...

«Μάξιμος Σαράφης»: Φόβους για τη ζωή του εξέφρασε στον ανακριτή

Έμεινε 10 λεπτά στο ανακριτικό γραφείο όπου δήλωσε ότι φοβάται για τη ζωή του ...

Ένοχοι κρίθηκα ακτιβιστές για το κλίμα που έσπασαν παράθυρα της Barclays

Επτά ακτιβιστές της κλιματικής αλλαγής, οι οποίοι κρίθηκαν ένοχοι για την πρόκληση ζημιών άνω των 100.000 λιρών Αγγλίας, σπάζοντας παράθυρα στα κεντρικά γραφεία...