Επί 4,5χρόνια ο Αλ. Τσίπρας δεν έκανε τίποτα για τα Γλυπτά του Παρθενώνα


«Ζήτημα ύψιστης σημασίας» στο οποίο «δεν χωρούν ούτε μικροπολιτικές σκοπιμότητες, ούτε επαρχιωτισμός, ούτε αντιδραστικότητα» χαρακτήρισε το θέμα της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Όπως σημείωσε ο κ. Οικονόμου «η κυβέρνηση από την αρχή της θητείας της κινήθηκε με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και κυρίως με αποτελεσματικότητα, προκειμένου να πραγματωθεί ο εθνικός στόχος της οριστικής επιστροφής της επανένωσης των Γλυπτών του Παρθενώνα, στο Μουσείο της Ακρόπολης, με βάση την πάγια θέση της χώρας μας, ότι δηλαδή δεν αναγνωρίζει στο Βρετανικό Μουσείο νομή, κατοχή και φυσικά κυριότητα των Γλυπτών». Τα 3,5 αυτά χρόνια «σημειώθηκε πολύ σημαντική πρόοδος στο ζήτημα αυτό» τόνισε, στηλιτεύοντας την στάση του ΣΥΡΙΖΑ.

«Παρότι το ελάχιστο που απαιτεί ο ελληνικός λαός, αλλά και η Ιστορία και οι περιστάσεις, σε ένα τόσο μεγάλο και εθνικό ζήτημα, είναι η συστράτευση όλων, ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέγει για πολλοστή φορά και σε αυτό το θέμα το ρόλο της θλιβερής εθνικής εξαίρεσης. Μπροστά στην αμηχανία του για το ενδεχόμενο μιας ακόμη εθνικής επιτυχίας, μιας ακόμη επιτυχίας της Πατρίδας, δεν κρατά ούτε τα προσχήματα» σχολίασε ο κ. Οικονόμου.

Σημείωσε πάντως πως «ανεξαρτήτως της μικροψυχίας και της εθελοτυφλίας του ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνησή μας, όπως έχει πολλές φορές αποδείξει, διαπραγματεύεται με σωστό και αποτελεσματικό τρόπο». «Για να είναι μαζί μας, ο Πρωθυπουργός εργάζεται όλο αυτό το διάστημα ακατάπαυστα και συνομιλεί με διεθνείς προσωπικότητες για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα. Την ίδια ώρα ο κ. Τσίπρας επιλέγει ως συνομιλητές του πρόσωπα που επιδίδονται σε χυδαίες αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα. Η διαφορά αυτή από μόνη της είναι αποκαλυπτική και δεν θα χρειαζόταν κανένα επιπλέον σχόλιο» πρόσθεσε.

Kάλεσε επίσης τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ «που επί τεσσεράμισι χρόνια ως Πρωθυπουργός, δεν έκανε απολύτως τίποτα για την προώθηση του εθνικού μας αιτήματος να αναλογιστεί έστω τώρα, αυτή την κρίσιμη στιγμή, τι ακριβώς κάνει».

Σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό για το θέμα του διορισμού καλλιτεχνών στο Δημόσιο

crossorigin="anonymous">

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε επίσης ότι βρίσκεται σε εξέλιξη στο Μέγαρο Μαξίμου σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό για τα ζητήματα που προέκυψαν με αφορμή το προεδρικό διάταγμα για το διορισμό καλλιτεχνών στο Δημόσιο. Η σύσκεψη πραγματοποιείται με τη συμμετοχή όλων των συναρμοδίων από το Υπουργείο Πολιτισμού, το Υπουργείο Παιδείας, το Υπουργείο Εσωτερικών, το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Ροή Ειδήσεων

Πτώση Phantom: Την οικογένεια του 29χρονου υποσμηναγού επισκέφθηκε ο Φλώρος

Οι κύριοι Φλώρος και Μπουρόλιας πήγαν στο σπίτι...

Στεγαστικά δάνεια: Ανοίγει η πλατφόρμα για την επιδότηση

Ανοίγει αύριο η πλατφόρμα των αιτήσεων για την...

Εγκαινιάστηκαν τρία νέα Ελεγκτικά Κέντρα στην Αττική

Τα εγκαίνια τριών νέων Ελεγκτικών Κέντρων της Αττικής...

Πτώση Phantom: Την οικογένεια του 29χρονου υποσμηναγού επισκέφθηκε ο Φλώρος

Οι κύριοι Φλώρος και Μπουρόλιας πήγαν στο σπίτι του άτυχου υποσμηναγού για να συλλυπηθούν τα μέλη της οικογένειάς τους ...

«Θρίλερ» με Έντσο Φερνάντες – Περιμένει με ιδιωτικό τζετ στην Πορτογαλία η Τσέλσι! (pics)

Μέχρι και την τελευταία στιγμή φαίνεται πως θα κρατήσει η μεταγραφική υπόθεση του Έντσο Φερνάντες με την Τσέλσι!Έτοιμη να ρίξει μια τελευταία...

Στεγαστικά δάνεια: Ανοίγει η πλατφόρμα για την επιδότηση

Ανοίγει αύριο η πλατφόρμα των αιτήσεων για την επιδότηση στεγαστικών δανείων και δανείων μικρών επιχειρήσεων, με εμπράγματη ασφάλεια στην πρώτη κατοικία, ευάλωτων πολιτών.Το...