Η αγοραία εντολή για υποταγή  στα κελεύσματα της FED δοκιμάζει την ανοδική δυναμική παγκόσμια


Στα διεθνή

·        Οι ασιατικές αγορές  μετοχών υποχώρησαν σήμερα καθώς οι επενδυτές έλαβαν υπόψη  τα επιθετικά σχόλια των αξιωματούχων της Federal Reserve προσβλέποντας στη δημοσιοποίηση των στοιχείων για τον πληθωρισμό των ΗΠΑ την Πέμπτη για σαφήνεια σχετικά με την τροχιά των επιτοκίων.

Ο Κώστας Ιωαννίδης

·        Οι κινεζικές μετοχές στο Χονγκ Κονγκ υποχώρησαν μετά από άνοδο 2% τη Δευτέρα, ενώ ο δείκτης Topix της Ιαπωνίας σημείωσε άνοδο μετά το εκ νέου άνοιγμα μετά από αργία. Πτώση σημείωσαν και οι δείκτες στην Αυστραλία και τη Νοτιοανατολική Ασία. Τα συμβόλαια για τον S&P 500 διολίσθησαν αφού ο δείκτης απέτυχε να παραμείνει πάνω από το βασικό επίπεδο των 3.900, διαγράφοντας μια άνοδο που έφτασε σχεδόν το 1,5% τη Δευτέρα.

·        Οι traders που ελπίζουν σε ένα γρήγορο τέλος στις επιθετικές αυξήσεις επιτοκίων καθώς ο παγκόσμιος πληθωρισμός ψύχεται, έκαναν έλεγχο πραγματικότητας τη Δευτέρα, όταν η πρόεδρος της Fed Bank of San Francisco Mary Daly είπε ότι αναμένει από την κεντρική τράπεζα να αυξήσει τα επιτόκια κάπου πάνω από 5%. Ο ομόλογός της από την Ατλάντα Ραφαέλ Μπόστιτς σημείωσε ότι οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής πλειοψηφικά πιστεύουν θα πρέπει να αυξηθούν πάνω από το 5% στις αρχές του δεύτερου τριμήνου και στη συνέχεια να σταματήσουν για «μεγάλο χρονικό διάστημα».

·        Αυτό αφήνει όσους στοιχηματίζουν σε πιο αργές αυξήσεις να περιμένουν την έκθεση για τον πληθωρισμό των ΗΠΑ την Πέμπτη.

·        Οι ανησυχίες σχετικά με την ύφεση στις ΗΠΑ και την Ευρώπη φέτος αντισταθμίστηκαν από την ανανεωμένη αισιοδοξία για την Κίνα. Η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο έκανε μια απότομη στροφή στους αυστηρούς περιορισμούς Covid στις αρχές Δεκεμβρίου και ακολούθησε γρήγορα άλλες φιλικές προς την αγορά αλλαγές. Η κινεζική οικονομία προβλέπεται τώρα να αναπτυχθεί κατά 4,8% φέτος, σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε το Bloomberg.

crossorigin="anonymous">

·        Ομόλογα Η απόδοση των 10ετών ομολόγων παρουσίασε μικρή μεταβολή στο 3,54%

·        Βασικά γεγονότα αυτής της εβδομάδας:

·        Αποθέματα χονδρικής στις ΗΠΑ, σήμερα

Ροή Ειδήσεων

Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου: Ελπίδα δίνουν οι στοχεύουσες θεραπείες και η ανοσοθεραπεία

Ο καρκίνος αποτελεί μια από τις κυριότερες αιτίες...

Δημόσια στήριξη Βενιζέλου στον Ράμμο της ΑΔΑΕ για τη διερεύνηση των υποκλοπών

Τους χειρισμούς του προέδρου της ΑΔΑΕ, Χρήστου Ράμμου,...

Νότια Κορέα: Εννέα αγνοούμενοι σε ναυάγιο αλιευτικού

Το πλοίο των 24 τόνων ανατράπηκε στα ύδατα...

Βόλος: Άνδρας 85 ετών βρέθηκε απανθρακωμένος στις Πινακάτες

Νεκρός εντοπίστηκε ένας 85χρονος σε καλύβι έξω από τις Πινακάτες. Σύμφωνα...

Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου: Ελπίδα δίνουν οι στοχεύουσες θεραπείες και η ανοσοθεραπεία

Ο καρκίνος αποτελεί μια από τις κυριότερες αιτίες θανάτου μεταξύ των ενηλίκων και εξ αυτού συνιστά μείζον θέμα δημόσιας υγείας. Τα τελευταία χρόνια...

Δημόσια στήριξη Βενιζέλου στον Ράμμο της ΑΔΑΕ για τη διερεύνηση των υποκλοπών

Τους χειρισμούς του προέδρου της ΑΔΑΕ, Χρήστου Ράμμου, ο οποίος βάλλεται από την κυβέρνηση για τα στοιχεία που παρέσχε σχετικά με την κρατική...