Η ΕΚΤ θα αυξήσει σημαντικά τα επιτόκια


Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα συνεχίσει να αυξάνει σημαντικά τα επιτόκια για να επαναφέρει τον πληθωρισμό στο 2% μεσοπρόθεσμα, τόνισε η Ιζαμπέλ Σνάμπελ , μέλος του ΔΣ της ΕΚΤ , μιλώντας  σε συνέδριο της σουηδικής Riksbank στη Στοκχόλμη.

«Τα επιτόκια πρέπει να συνεχίσουν να αυξάνονται σημαντικά και σταθερά για να φτάσουν σε επίπεδα που είναι επαρκώς περιοριστικά, ώστε να διασφαλιστεί η έγκαιρη επιστροφή του πληθωρισμού στο μεσοπρόθεσμο στόχο μας του 2%» ,είπε η Γερμανίδα τραπεζίτης.

«Ο πληθωρισμός δεν θα υποχωρήσει από μόνος του» τόνισε η Σνάμπελ.

«Με αυστηρότερους όρους χρηματοδότησης, η  ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας θα είναι ακριβότερη, αλλά η πράσινη μετάβαση θα μπορέσει να επιτευχθεί με βιώσιμο τρόπο» με την «έγκαιρη αποκατάσταση της σταθερότητας των τιμών», σημείωσε το μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ΕΚΤ που θεωρείται από τα γεράκια της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Αναφορικά με τη νομισματική πολιτική, η Σνάμπελ επιβεβαίωσε τον προσανατολισμό που προέκυψε στο τελευταίο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ στις 15 Δεκεμβρίου,.

crossorigin="anonymous">

Η άποψη της Σνάμπελ επιβεβαιώνει ότι θα υπάρξει σημαντική αύξηση επιτοκίων στην επόμενη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου στις 2 Φεβρουαρίου, η οποία σύμφωνα με τις υποδείξεις της προέδρου Κριστίν Λαγκάρντ θα ανέλθει σε 50 μονάδες βάσης.

Ροή Ειδήσεων

Πτώση Phantom: Την οικογένεια του 29χρονου υποσμηναγού επισκέφθηκε ο Φλώρος

Οι κύριοι Φλώρος και Μπουρόλιας πήγαν στο σπίτι...

Στεγαστικά δάνεια: Ανοίγει η πλατφόρμα για την επιδότηση

Ανοίγει αύριο η πλατφόρμα των αιτήσεων για την...

Εγκαινιάστηκαν τρία νέα Ελεγκτικά Κέντρα στην Αττική

Τα εγκαίνια τριών νέων Ελεγκτικών Κέντρων της Αττικής...

Πτώση Phantom: Την οικογένεια του 29χρονου υποσμηναγού επισκέφθηκε ο Φλώρος

Οι κύριοι Φλώρος και Μπουρόλιας πήγαν στο σπίτι του άτυχου υποσμηναγού για να συλλυπηθούν τα μέλη της οικογένειάς τους ...

«Θρίλερ» με Έντσο Φερνάντες – Περιμένει με ιδιωτικό τζετ στην Πορτογαλία η Τσέλσι! (pics)

Μέχρι και την τελευταία στιγμή φαίνεται πως θα κρατήσει η μεταγραφική υπόθεση του Έντσο Φερνάντες με την Τσέλσι!Έτοιμη να ρίξει μια τελευταία...

Στεγαστικά δάνεια: Ανοίγει η πλατφόρμα για την επιδότηση

Ανοίγει αύριο η πλατφόρμα των αιτήσεων για την επιδότηση στεγαστικών δανείων και δανείων μικρών επιχειρήσεων, με εμπράγματη ασφάλεια στην πρώτη κατοικία, ευάλωτων πολιτών.Το...