Η κυβερνήτης προτείνει την απαγόρευση του φυσικού αερίου σε νεόδμητα κτίρια


Η Κυβερνήτης Κάθι Χόκουλ προτείνει να γίνει η Νέα Υόρκη η πρώτη πολιτεία στις ΗΠΑ που θα απαγορεύσει τη θέρμανση και τις συσκευές με φυσικό αέριο σε νέα κτίρια, το τελευταίο άλμα σε μια συνεχιζόμενη πανεθνική μάχη για τα καύσιμα.

Η Χόκουλ κάλεσε σε απαγόρευση της χρήσης ορυκτών καυσίμων έως το 2025 για νεόδμητες μικρότερες κατασκευές και το 2028 για μεγαλύτερες. Η Νέα Υόρκη θα απαγορεύσει επίσης την πώληση οποιωνδήποτε νέων συστημάτων θέρμανσης με ορυκτά καύσιμα από το 2030.

«Τα κτίρια είναι η μεγαλύτερη πηγή εκπομπών στην πολιτεία μας, αντιπροσωπεύοντας το ένα τρίτο της παραγωγής μας αερίων του θερμοκηπίου», είπε η Χόκουλ στις προετοιμασμένες παρατηρήσεις της.

Πόλεις όπως η Νέα Υόρκη και το Σαν Φρανσίσκο έχουν επιβάλει απαγορεύσεις στις συσκευές αερίου σε νέα κτίρια τα τελευταία χρόνια, θεωρώντας τις ως τρόπο καταπολέμησης της κλιματικής αλλαγής και προστασίας της δημόσιας υγείας, καθώς παράγουν μεθάνιο και άλλους ρύπους μέσα στα σπίτια. Η Καλιφόρνια σταθμίζει τη δική της πρόταση σε επίπεδο πολιτείας που θα τεθεί σε ισχύ το 2030.

Η βιομηχανία φυσικού αερίου και οι πολιτικοί της σύμμαχοι απώθησαν τέτοιες ιδέες, με περισσότερες από 20 πολιτείες να εφαρμόζουν νόμους που εμποδίζουν τις πόλεις τους να υιοθετήσουν τέτοιες απαγορεύσεις.

crossorigin="anonymous">

Πηγή: Bloomberg

Ροή Ειδήσεων

Πτώση Phantom: Την οικογένεια του 29χρονου υποσμηναγού επισκέφθηκε ο Φλώρος

Οι κύριοι Φλώρος και Μπουρόλιας πήγαν στο σπίτι...

Στεγαστικά δάνεια: Ανοίγει η πλατφόρμα για την επιδότηση

Ανοίγει αύριο η πλατφόρμα των αιτήσεων για την...

Εγκαινιάστηκαν τρία νέα Ελεγκτικά Κέντρα στην Αττική

Τα εγκαίνια τριών νέων Ελεγκτικών Κέντρων της Αττικής...

Πτώση Phantom: Την οικογένεια του 29χρονου υποσμηναγού επισκέφθηκε ο Φλώρος

Οι κύριοι Φλώρος και Μπουρόλιας πήγαν στο σπίτι του άτυχου υποσμηναγού για να συλλυπηθούν τα μέλη της οικογένειάς τους ...

«Θρίλερ» με Έντσο Φερνάντες – Περιμένει με ιδιωτικό τζετ στην Πορτογαλία η Τσέλσι! (pics)

Μέχρι και την τελευταία στιγμή φαίνεται πως θα κρατήσει η μεταγραφική υπόθεση του Έντσο Φερνάντες με την Τσέλσι!Έτοιμη να ρίξει μια τελευταία...

Στεγαστικά δάνεια: Ανοίγει η πλατφόρμα για την επιδότηση

Ανοίγει αύριο η πλατφόρμα των αιτήσεων για την επιδότηση στεγαστικών δανείων και δανείων μικρών επιχειρήσεων, με εμπράγματη ασφάλεια στην πρώτη κατοικία, ευάλωτων πολιτών.Το...