Πρώτο τετραήμερο ράλι για τον Nasdaq από τον Σεπτέμβριο


Με άνοδο έκλεισε και η σημερινή συνεδρίαση στη Wall Street, καθώς οι επενδυτές εμφανίζονται ιδιαίτερα αισιόδοξοι ότι ο δείκτης τιμών καταναλωτή στις ΗΠΑ για το μήνα Δεκέμβριο που ανακοινώνεται αύριο Πέμπτη θα δείξει αποθέρμανση του πληθωρισμού.

Ο Dow Jones έκλεισε με άνοδο 0,80% ή 268,91 μονάδων στις 33.973,01 μονάδες, ο S&P 500 ενισχύθηκε 1,28% κλείνοντας στις 3.969,61 μονάδες, ενώ ο Nasdaq ήταν αυτός που καθοδήγησε ολόκληρη τη Wall Street με κέρδη 1,76% κλείνοντας στις 10.931,67 μονάδες.

Οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε poll του Dow Jones αναμένουν ότι ο δείκτης τιμών καταναλωτή θα αποκλιμακωθεί κατά 0,1% το Δεκέμβριο από τον αμέσως προηγούμενο μήνα, ενώ σε ετήσια βάση θα διαμορφωθεί στο 6,5%. Εξαιρουμένων των τιμών ενέργειας και τιμών τροφίμων, ο δομικός πληθωρισμός προβλέπεται να αυξηθεί 0,3% σε μηνιαία βάση και στο 5,7% σε ετήσια.

«Αυτό που είδαμε σήμερα στην αγορά είναι να επανατοποθετείται εν αναμονή των στοιχείων για το δείκτη τιμών καταναλωτή. Προσπάθησε να βρεθεί ένα βήμα πιο μπροστά», αναφέρει ο Ντάνιελ Άι της Fort Pitt Capital Group.

Με τη σημερινή άνοδο, ο Nasdaq καταγράφει το πρώτο τετραήμερο ράλι για πρώτη φορά από τον περυσινό Σεπτέμβριο. Ο δείκτης ενισχύθηκε αυτή την εβδομάδα, καθώς οι επενδυτές επέστρεψαν στις χειμαζόμενες μετοχές τεχνολογίας, με την προσδοκία ότι θα συμπεριφερθούν καλύτερα εάν η Φέντεραλ Ριζέρβ χαλαρώσει τον ρυθμό αύξησης των επιτοκίων της.

crossorigin="anonymous">

«Καθώς πλησιάζουμε στο τέλος του σημερινού κύκλου αύξησης των επιτοκίων, οι μετοχές τεχνολογίας θα επιδοθούν σε ράλι. Άλλωστε, πέρυσι κατέρρευσαν, οπότε υπάρχουν πολλοί επενδυτές που αναζητούν ευκαιριακές αγορές», σημειώνει η Τζίνα Μπόλβιν της Bolvin Wealth Management.

Mεγάλη άνοδο παρουσίασαν και οι λεγόμενες μετοχές meme, με εφαλτήριο την άνοδο 68% της μετοχής της Bed Bath & Beyond.

Στους μεγάλους κερδισμένους συγκαταλέγονται επίσης ο κλάδος real estate και καταναλωτικών αγαθών.

Ροή Ειδήσεων

Πτώση Phantom: Την οικογένεια του 29χρονου υποσμηναγού επισκέφθηκε ο Φλώρος

Οι κύριοι Φλώρος και Μπουρόλιας πήγαν στο σπίτι...

Στεγαστικά δάνεια: Ανοίγει η πλατφόρμα για την επιδότηση

Ανοίγει αύριο η πλατφόρμα των αιτήσεων για την...

Εγκαινιάστηκαν τρία νέα Ελεγκτικά Κέντρα στην Αττική

Τα εγκαίνια τριών νέων Ελεγκτικών Κέντρων της Αττικής...

Πτώση Phantom: Την οικογένεια του 29χρονου υποσμηναγού επισκέφθηκε ο Φλώρος

Οι κύριοι Φλώρος και Μπουρόλιας πήγαν στο σπίτι του άτυχου υποσμηναγού για να συλλυπηθούν τα μέλη της οικογένειάς τους ...

«Θρίλερ» με Έντσο Φερνάντες – Περιμένει με ιδιωτικό τζετ στην Πορτογαλία η Τσέλσι! (pics)

Μέχρι και την τελευταία στιγμή φαίνεται πως θα κρατήσει η μεταγραφική υπόθεση του Έντσο Φερνάντες με την Τσέλσι!Έτοιμη να ρίξει μια τελευταία...

Στεγαστικά δάνεια: Ανοίγει η πλατφόρμα για την επιδότηση

Ανοίγει αύριο η πλατφόρμα των αιτήσεων για την επιδότηση στεγαστικών δανείων και δανείων μικρών επιχειρήσεων, με εμπράγματη ασφάλεια στην πρώτη κατοικία, ευάλωτων πολιτών.Το...