Οι Ούγγροι περνούν τα σύνορα, για φθηνότερη βενζίνη στη Σλοβακία


«Πρέπει μόνο να διασχίσουμε τη γέφυρα και φτάσαμε, άρα προφανώς θα ερχόμαστε πιο συχνά εδώ», δήλωσε ο Oύγγρος Τίμπορ Τοθ, που διέσχισε τη γέφυρα που ενώνει το Έστεργκομ και το Στούροβο για να γεμίσει με βενζίνη το ντεπόζιτο του αυτοκινήτου του.

Οι τιμές της βενζίνης στην Ουγγαρία έχουν καταγράψει άλμα από τότε που η κυβέρνηση κατήργησε το πλαφόν στην τιμή των καυσίμων τον Δεκέμβριο και αύξησε τους φόρους για τα καύσιμα, οδηγώντας πολλούς οδηγούς στο να ανεφοδιάζονται με φθηνότερα καύσιμα σε γειτονικές χώρες, όπως η Σλοβακία ή η Ρουμανία.

Κατά μήκος του ποταμού Δούναβη στο Στούροβο της Σλοβακίας, το ντίζελ κόστιζε 1,619 ευρώ το λίτρο το σαββατοκύριακο σε τοπικό πρατήριο καυσίμων έναντι 690 φιορινιών (1,74 ευρώ) σε πρατήριο MOL στην ουγγρική πόλη Έστεργκομ. Η διαφορά είναι μικρότερη για τη βενζίνη.

Ο πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν, που επανεξελέγη για τέταρτη συνεχή θητεία τον Απρίλιο του 2022, είναι αντιμέτωπος με τις μεγαλύτερες οικονομικές δυσκολίες που έχει κληθεί να διαχειριστεί έως τώρα, με τον πληθωρισμό να ξεπερνά το 24% και την οικονομία να οδεύει φέτος προς στασιμότητα.

Η κυβέρνησή του αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το πλαφόν στις λιανικές τιμές καυσίμων για τα νοικοκυριά εν μέσω σοβαρής έλλειψης στις αρχές Δεκεμβρίου. Παράλληλα η κυβέρνηση αύξησε τον ειδικό φόρο κατανάλωσης για τα καύσιμα και επέβαλε επιπλέον φόρους στα κέρδη που αντλεί η εταιρία πετρελαίου και αερίου MOL από το ρωσικό αργό.

crossorigin="anonymous">

Πηγή: ΑΜΠΕ

Ροή Ειδήσεων

Πτώση Phantom: Την οικογένεια του 29χρονου υποσμηναγού επισκέφθηκε ο Φλώρος

Οι κύριοι Φλώρος και Μπουρόλιας πήγαν στο σπίτι...

Στεγαστικά δάνεια: Ανοίγει η πλατφόρμα για την επιδότηση

Ανοίγει αύριο η πλατφόρμα των αιτήσεων για την...

Εγκαινιάστηκαν τρία νέα Ελεγκτικά Κέντρα στην Αττική

Τα εγκαίνια τριών νέων Ελεγκτικών Κέντρων της Αττικής...

Πτώση Phantom: Την οικογένεια του 29χρονου υποσμηναγού επισκέφθηκε ο Φλώρος

Οι κύριοι Φλώρος και Μπουρόλιας πήγαν στο σπίτι του άτυχου υποσμηναγού για να συλλυπηθούν τα μέλη της οικογένειάς τους ...

«Θρίλερ» με Έντσο Φερνάντες – Περιμένει με ιδιωτικό τζετ στην Πορτογαλία η Τσέλσι! (pics)

Μέχρι και την τελευταία στιγμή φαίνεται πως θα κρατήσει η μεταγραφική υπόθεση του Έντσο Φερνάντες με την Τσέλσι!Έτοιμη να ρίξει μια τελευταία...

Στεγαστικά δάνεια: Ανοίγει η πλατφόρμα για την επιδότηση

Ανοίγει αύριο η πλατφόρμα των αιτήσεων για την επιδότηση στεγαστικών δανείων και δανείων μικρών επιχειρήσεων, με εμπράγματη ασφάλεια στην πρώτη κατοικία, ευάλωτων πολιτών.Το...