Γερουσιαστής θέλει να απαγορευτεί το Tik Tok σε εθνικό επίπεδο


Ο γερουσιαστής των ΗΠΑ Josh Hawley, Ρεπουμπλικανός, δήλωσε την Τρίτη ότι θα παρουσιάσει νομοσχέδιο για την απαγόρευση της εφαρμογής σύντομων βίντεο TikTok στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπως μεταδίδει το Reuters.

Το TikTok, μητρική εταιρεία του οποίου είναι η κινεζική εταιρεία ByteDance, αντιμετωπίζει ήδη μια απαγόρευση που θα εμπόδιζε τους ομοσπονδιακούς υπαλλήλους να χρησιμοποιούν ή να κατεβάζουν το TikTok σε συσκευές που ανήκουν στην κυβέρνηση.

«Το TikTok είναι η κερκόπορτα της Κίνας στις ζωές των Αμερικανών. Απειλεί την ιδιωτικότητα των παιδιών μας καθώς και την ψυχική τους υγεία”, ανέφερε στο Twitter. “Τώρα θα εισαγάγω νομοθεσία για την απαγόρευσή του σε εθνικό επίπεδο». Ο Hawley δεν είπε πότε θα εισαχθεί το νομοσχέδιο.

Το TikTok ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι ο Hawley ακολουθεί λάθος προσέγγιση. «Η έκκληση του γερουσιαστή Hawley για συνολική απαγόρευση του TikTok αποτελεί μια αποσπασματική προσέγγιση της εθνικής ασφάλειας και μια αποσπασματική προσέγγιση σε ευρύτερα ζητήματα του κλάδου, όπως η ασφάλεια των δεδομένων, η προστασία της ιδιωτικής ζωής και οι διαδικτυακές βλάβες», δήλωσε η εκπρόσωπος Brooke Oberwetter. «Ελπίζουμε ότι θα επικεντρώσει τις ενέργειές του σε προσπάθειες για την ολιστική αντιμετώπιση αυτών των ζητημάτων, αντί να προσποιείται ότι η απαγόρευση μιας και μόνο υπηρεσίας θα λύσει οποιοδήποτε από τα προβλήματα για τα οποία ανησυχεί ή θα κάνει τους Αμερικανούς πιο ασφαλείς».

naftemporiki.gr

Ροή Ειδήσεων

Πυρκαγιά σε ποιμνιοστάσιο στη δυτική Φθιώτιδα

Καταστράφηκε ολοσχερώς η αποθήκη με το άχυρο και...

Υπερκαλύφθηκε κατά 5,7 φορές o αρχικός στόχος για το Additional Tier 1

Κατά 5,7 φορές, υπερκαλύφθηκε o αρχικός στόχος της...

Bαρθολομαίος: Η Εκκλησία δεν υπήρξε ποτέ κλειστή λέσχη πλουσίων

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Διάκονος Βοσπόριος, Υπογραμματεύς...

Χαλκιδική: Καταστροφική η ακαρπία στις ελιές – Ζημιά 161 εκατ. ευρώ

Σε απόγνωση βρίσκονται χιλιάδες ελαιοκαλλιεργητές στη Χαλκιδική, για...

Πυρκαγιά σε ποιμνιοστάσιο στη δυτική Φθιώτιδα

Καταστράφηκε ολοσχερώς η αποθήκη με το άχυρο και τις ζωοτροφές - Ευτυχώς έσωσαν τα ζώα. ...

Υπερκαλύφθηκε κατά 5,7 φορές o αρχικός στόχος για το Additional Tier 1

Κατά 5,7 φορές, υπερκαλύφθηκε o αρχικός στόχος της Alpha Bank, για το ομόλογο Additional Tier 1 ομόλογο, που άντλησε σήμερα  από τις αγορές...

Bαρθολομαίος: Η Εκκλησία δεν υπήρξε ποτέ κλειστή λέσχη πλουσίων

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Διάκονος Βοσπόριος, Υπογραμματεύς της Αγίας και Ιεράς Συνόδου. ...