Αντίδραση από Formula 1 και Liberty Media στα σχόλια της FIA


Η Formula 1 και η Liberty Media αντέδρασαν άμεσα στο σχόλιο που έκανε χθες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο πρόεδρος της FIA, Μοχάμεντ Μπεν Σουλαγιέμ.

Ο επικεφαλής της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου έκανε λόγο για προσφορά 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων από επενδυτικό ταμείο της Σαουδικής Αραβίας στη Liberty Media, προκειμένου να αναλάβει τα δικαιώματα του παγκόσμιου σιρκουί.

Κατά τη γνώμη των διοργανωτών του πρωταθλήματος και της ιδιοκτήτριας εταιρείας, ο Μπεν Σουλαγιέμ «ξεπέρασε τα όρια της εντολής του» παρεμβαίνοντας στα δικαιώματά τους «με απαράδεκτο τρόπο».

Αυτό συνέβη εκφράζοντας ανησυχία για το ότι ορισμένες αξιολογήσεις «υπερβολικά διογκωμένες» σε σύγκριση με την πραγματική αξία τους θα κινδύνευαν να δημιουργήσουν φαινόμενο ντόμινο με γενικευμένη αύξηση του κόστους για όλους τους πρωταγωνιστές, καταλήγοντας αναπόφευκτα το κόστος να βαρύνει τους οπαδούς.

Οι νομικοί υπεύθυνοι της Formula 1 και της Liberty Media, Σαχά Γούντγουορντ Χιλ και Ρενέ Βιλμ, έστειλαν επιστολή στη FIA και στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού, στην οποία υπογραμμίζουν ότι η Formula 1 έχει «το αποκλειστικό δικαίωμα να εκμεταλλεύεται τα εμπορικά δικαιώματά της στο πρωτάθλημα».

crossorigin="anonymous">

Επίσης, επισημαίνουν ότι η FIA «δεσμεύτηκε να μην κάνει τίποτα που θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την ιδιοκτησία, τη διαχείριση ή/και την εκμετάλλευση τέτοιων δικαιωμάτων».

Τέλος, αναφέρουν ότι «στο βαθμό που ορισμένα σχόλια βλάπτουν την αξία της Liberty Media Corporation, η FIA θα μπορούσε να θεωρηθεί υπεύθυνη».

Ροή Ειδήσεων

Eurostat: Η πίτσα ακρίβυνε κατά 16% στην ΕΕ τον Δεκέμβριο

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Πίτσας που έχει...

Σεισμός στην Τουρκία: Ευγνωμοσύνη στην Ελλάδα για τη βοήθεια από Σολτς

Ο κ. Σολτς δήλωσε ακόμη ότι ο ίδιος...

Eurostat: Η πίτσα ακρίβυνε κατά 16% στην ΕΕ τον Δεκέμβριο

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Πίτσας που έχει καθιερωθεί η 9η Φεβρουαρίου, η Eurostat έδωσε στη δημοσιότητα πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία για το πόσο...

Πάπυρο 2.000 ετών που περιγράφει τη ζωή μετά τον Μέγα Αλέξανδρο αποκρυπτογραφεί σύστημα τεχνητής νοημοσύνης

Πάπυρος ηλικίας 2.000 ετών, ο οποίος εξιστορεί τις δυναστείες που διαδέχθηκαν τον Μέγα Αλέξανδρο, αποκρυπτογραφείται σχεδόν δύο χιλιετίες μετά τη μερική καταστροφή του...

Σεισμός στην Τουρκία: Ευγνωμοσύνη στην Ελλάδα για τη βοήθεια από Σολτς

Ο κ. Σολτς δήλωσε ακόμη ότι ο ίδιος είχε χθες τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ταγίπ Ερντογάν, στον οποίο, όπως είπε, τόνισε τη βούληση...