Σχεδόν το ένα τέταρτο των νεαρών είναι αρνητές του Ολοκαυτώματος ή πιστεύουν ότι είναι μεγαλοποιημένο


«Αυτό δεν είναι μόνο πολύ σοκαριστικό, είναι επίσης πολύ σοβαρό…». Αυτή ήταν η αντίδραση της  Ολλανδής υπουργού Δικαιοσύνης Ντιλάν Γεσιλγκόζ-Ζεγκέριους με ανάρτησή της στον λογαριασμό της στο Twitter, μετά την δημοσιοποίηση έρευνας σύμφωνα με την οποία σχεδόν το ένα τέταρτο των Ολλανδών που γεννήθηκαν μετά το 1980 πιστεύουν ότι το Ολοκαύτωμα είναι μύθος ή ότι ο αριθμός των θυμάτων του είναι ιδιαιτέρως υπερεκτιμημένος.

Η Ολλανδία είναι μία από τις έξι χώρες στις οποίες διενεργήθηκε έρευνα σχετικά με τις γνώσεις και την ευαισθητοποίηση για το Ολοκαύτωμα από το Claims Conference, μια μη κερδοσκοπική οργάνωση που προσπαθεί να εξασφαλίσει ουσιαστική αποζημίωση για τους επιζώντες του Ολοκαυτώματος. Οι άλλες πέντε χώρες είναι η Αυστρία, ο Καναδάς, η Γαλλία, η Βρετανία και οι ΗΠΑ.

Σε συνεντεύξεις με 2.000 ανθρώπους άνω των 18 ετών, το 12% των ερωτηθέντων στην Ολλανδία πιστεύει ότι το Ολοκαύτωμα είναι μύθος ή κάτι μεγαλοποιημένο –το υψηλότερο ποσοστό μεταξύ των χωρών που έγινε η έρευνα.

Το ποσοστό αυτό αυξάνεται στο 23% για όσους γεννήθηκαν μετά το 1980, σύμφωνα με την έρευνα, συγκριτικά με 15% στις ΗΠΑ και τη Βρετανία.

Ο Γκίντιαν Τέιλορ, πρόεδρος του Claims Conference, ανέφερε σε ανακοίνωση ότι τα ευρήματα είναι μέρος μιας αυξανόμενης τάσης.

crossorigin="anonymous">

«Στη μία έρευνα μετά την άλλη, συνεχίζουμε να βλέπουμε μια μείωση στη γνώση και την ευαισθητοποίηση για το Ολοκαύτωμα. Εξίσου ανησυχητική είναι η τάση ως προς την άρνηση και τη στρέβλωση», δήλωσε ο ίδιος.

Υπενθυμίζεται ότι μόνο στην Ολλανδία, σύμφωνα με εκτιμήσεις, υπήρχε πληθυσμός σχεδόν 150.000 Εβραίων πριν ξεκινήσει ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος το 1939. Περίπου το 75% αυτού του πληθυσμού δολοφονήθηκε.

Απαντώντας στα ευρήματα αυτά, το Ίδρυμα Άννα Φρανκ, που εδρεύει στο Άμστερνταμ, έκανε έκκληση για περισσότερη εκπαίδευση σε σχέση με το Ολοκαύτωμα στα σχολεία.Ροή Ειδήσεων

Dell: Καταργεί περίπου 6.650 θέσεις εργασίας

Η κατασκευάστρια υπολογιστών Dell Technologies Inc θα καταργήσει...

Τουρκία: Νέος ισχυρότατος σεισμός 7,5 Ρίχτερ

Νέος ισχυρότατος σεισμός 7,7 Ρίχτερ - Εικόνες χάους...

Ατρόμητος: «Η ΑΕΚ γνώριζε για τα δοκάρια»!

Γνώση του θέματος με τα δοκάρια είχαν...

Δίκη Άλκη Καμπανού: Καταθέσεις των φίλων του γιατη φονική επίθεση

«Αν δεν φεύγαμε, θα είχαμε την ίδια κατάληξη»...

Dell: Καταργεί περίπου 6.650 θέσεις εργασίας

Η κατασκευάστρια υπολογιστών Dell Technologies Inc θα καταργήσει 6.650 θέσεις απασχόλησης, αριθμό που αναλογεί σε περίπου 5% του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού της, καθώς...

Τουρκία: Νέος ισχυρότατος σεισμός 7,5 Ρίχτερ

Νέος ισχυρότατος σεισμός 7,7 Ρίχτερ - Εικόνες χάους μετά τη νέα δόνηση - Πάνω από 1.232 είναι οι νεκροί στις δύο χώρες από...

Ατρόμητος: «Η ΑΕΚ γνώριζε για τα δοκάρια»!

Γνώση του θέματος με τα δοκάρια είχαν στην ΑΕΚ σύμφωνα με τους ανθρώπους του Ατρόμητου!Στο Περιστέρι ο διαιτητής Μανούχος και η ΑΕΚ αποφάσισαν...