Πλησιάζουν τις 30.000 τα θύματα του σεισμού σε Τουρκία, Συρία


Τις 30.000 πλησιάζουν οι νεκροί του σεισμού στη νοτιοανατολική Τουρκία και τη βόρεια Συρία.  Ο αριθμός των νεκρών στην Τουρκία ανέρχεται σε 24. 617, και στη Συρία σε 5.189.

Καθώς περνούν οι ώρες της έβδομης ημέρας, οι ελπίδες να εντοπιστούν επιζώντες αργοσβήνουν. Ήδη οι μπουλντόζες έχουν ξεκινήσει σε πολλές περιοχές.

Πάντως δεν έλειψαν και τα μικρά θαύματα, με τους διασώστες να ανασύρουν από τα συντρίμμια ζωντανό ένα μωρό μετά από 140 ώρες από τον σεισμό, στην περιοχή του Χατάι. Λίγα χιλιόμετρα μακριά ανασύρθηκε επίσης μία πεντάχρονη μαζί με την μητέρα της. 147 ώρες μετά τον σεισμό ανασύρθηκε σώα στην Αντιόχεια και μία δεκάχρονη. Με το πρώτο φως της έβδομης ημέρας ομάδα Ρουμάνων διασωστών εντόπισε και ανέσυρε ένα 35χρονο άνδρα που είχε μείνει κάτω από τα συντρίμμια του σπιτιού του περίπου 149 ώρες μετά τον φονικό σεισμό της Δευτέρας. Ακολούθησε η διάσωση ενός μικρού κοριτσιού και δύο ώρες μετά ενός 8χρονου.

113 εντάλματα σύλληψης για τις καταρρεύσεις κτιρίων

Οι τουρκικές αρχές αναζητούν τώρα τους υπευθύνους για τις καταρρεύσεις κτιρίων, βάζοντας στο στόχαστρο κατασκευαστές και όχι μόνο. Όπως μεταδίδει το ΒΒC έχουν ήδη εκδοθεί 113 εντάλματα σύλληψης σε σχέση με την κατασκευή κτιρίων που κατέρρευσαν στον σεισμό της Δευτέρας.

Ροή Ειδήσεων

Πυρκαγιές στην Κολομβία: Πάνω από 90.000 στρέμματα στάχτη

Δυο άνθρωποι τραυματίστηκαν στο χωριό Ναγατάιμα, που υφίσταται...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 21 Σεπτεμβρίου

Αναλυτικά τα ονόματα που γιορτάζουν σήμερα  ...

Κομισιόν σε Τσιόδρα για τη λειψυδρία

Ανακοινώθηκε πρωτοβουλία για την ανθεκτικότητα των υδάτων, η...

Πυρκαγιές στην Κολομβία: Πάνω από 90.000 στρέμματα στάχτη

Δυο άνθρωποι τραυματίστηκαν στο χωριό Ναγατάιμα, που υφίσταται το πιο βαρύ πλήγμα από τις πυρκαγιές, καθώς υδραγωγείο και σπίτια καταστράφηκαν ...

Κομισιόν σε Τσιόδρα για τη λειψυδρία

Ανακοινώθηκε πρωτοβουλία για την ανθεκτικότητα των υδάτων, η οποία έχει στόχο, μεταξύ άλλων, να στηρίξει τα κράτη μέλη ώστε να καταπολεμήσουν τη λειψυδρία ...