ΣΠΑΥ: “Προστατεύουμε τον Υμηττό – Συλλέγουμε και ανακυκλώνουμε τα αποτσίγαρα”

Με το σύνθημα: «Προστατεύουμε τον Υμηττό. Συλλέγουμε και ανακυκλώνουμε τα αποτσίγαρα», ο Σύνδεσμος Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ) πραγματοποίησε μια νέα καινοτόμα δράση πρόληψης και ευαισθητοποίησης των συμπολιτών μας σχετικά με τις βλαβερές συνέπειες της απόρριψης των αποτσίγαρων στο φυσικό περιβάλλον.

Στο πλαίσιο αυτό, ειδικοί κάδοι για την συλλογή και ανακύκλωση των αποτσίγαρων σε πέντε πιλοτικά σημεία υψηλής επισκεψιμότητας στο βουνό του Υμηττού τοποθετήθηκαν από τον ΣΠΑΥ σε συνεργασία με τον Δήμο Ελληνικού Αργυρούπολης και την Cigaret Cycle.

Στους ειδικούς αυτούς κάδους πραγματοποιείται συλλογή των αποτσίγαρων και προώθησή τους προς ανακύκλωση με τελικά προϊόντα παραγωγής, πολύτιμο για την ανθοκομία λίπασμα αλλά και φιλικό προς το περιβάλλον βιομηχανικό πλαστικό.

Ο Πρόεδρος του ΣΠΑΥ και Δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος τονίζει ότι τα αποτσίγαρα δε χωρούν στον Υμηττό μας! «Στο πλαίσιο της γενικότερης προσπάθειας που καταβάλλουμε για τη διαφύλαξη του βουνού μας, για την ανάδειξη και την προάσπισή του, εντάσσουμε και μια νέα δράση για έναν Υμηττό χωρίς αποτσίγαρα», όπως επισημαίνει. Και θυμίζει ότι «οι περιβαλλοντικοί μας στόχοι ανεβαίνουν καθώς ήδη έχουμε επικεντρωθεί στο να γίνει ο Υμηττός μας, το πρώτο Zero Plastic βουνό της Ελλάδας».

Η επιστημονική ομάδα του ΣΠΑΥ θα συλλέγει στοιχεία και θα παρακολουθεί συνεχώς την εξέλιξη του επιπέδου καθαριότητας του βουνού με στόχο την δραστική μείωση των αποτσίγαρων αλλά και όλων των σκουπιδιών που επιβαρύνουν τον Υμηττό.

Σε αυτή την προσπάθεια σας θέλουμε όλους συμμάχους!

Ροή Ειδήσεων

Επιτροπή: Πράσινο φως στην κατάργηση της μάσκας – Σε ποιους χώρους την πετάμε

Πράσινο φως στην κατάργηση της μάσκας έδωσε η Επιτροπή...

Πράσινο φως από τη Γερμανία για την ένταξη Σουηδίας και Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση ενέκρινε σήμερα το αίτημα της Σουηδίας...

Άδειες fast track για ΑΠΕ και υποχρεωτικά φωτοβολταϊκά σε εμπορικά, δημόσια κτίρια και νέες κατοικίες

Μια πολύ ενδιαφέρουσα παράμετρος που έχει να κάνει με τα φωτοβολταϊκά υπάρχει στις προτάσεις της Κομισιόν για την ενεργειακή απεξάρτηση από την Ρωσία που...

Επιτροπή: Πράσινο φως στην κατάργηση της μάσκας – Σε ποιους χώρους την πετάμε

Πράσινο φως στην κατάργηση της μάσκας έδωσε η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας. Οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν στις 17:00 από τον υπουργό Υγείας, Θάνο...

Πράσινο φως από τη Γερμανία για την ένταξη Σουηδίας και Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση ενέκρινε σήμερα το αίτημα της Σουηδίας και της Φινλανδίας για ένταξη στο ΝΑΤΟ, ανακοίνωσε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Κριστιάνε Χόφμαν, μετά...