Βίντεο από τη στιγμή που ο χιμπατζής το σκάει από το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο

Σήμερα κυκλοφόρησε στα social media ένα βίντεο που καταγράφει τη στιγμή που το σκάει από το Αττικό Πάρκο ο χιμπατζής.

Ένας alpha male χιμπατζής το έσκασε από τον περιορισμένο χώρο του στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο το πρωί του Σαββάτου, 25 Ιουνίου, με αποτέλεσμα να ενεργοποιηθεί το πρωτόκολλο ασφαλείας του χώρου και το ζώο να θανατωθεί.

Σήμερα κυκλοφόρησε στα social media ένα βίντεο που καταγράφει τη στιγμή που το σκάει από το Αττικό Πάρκο ο χιμπατζής.

Υπενθυμίζεται πως μετά από επεισόδιο με άλλους πιθήκους, ο χιμπατζής έφυγε από το κλουβί του. Όπως φαίνεται και στο βίντεο το άγριο ζώο αρχίζει και τρέχει σε σημείο με σταθμευμένα αυτοκίνητα. Λίγο αργότερα το ζώο απομονώνεται από το προσωπικό ασφαλείας του πάρκου και θανατώνεται.

Την είδηση καθώς και τις τραγικές λεπτομέρειες για τη θανάτωση του ζώου, δημοσίευσε το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο με stories στο Instagram.

Διευθυντής πάρκου: Ήταν αδύνατο να γίνει νάρκωση

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο διευθυντής του Αττικού Πάρκου, Ζαν Ζακ Λεσουάρ, ανέφερε πως είναι μία δύσκολη ημέρα για την ομάδα του Αττικού Πάρκου, ενώ τόνισε πως η πραγματικότητα είναι διαφορετική.

«Ο χιμπατζής απλώς πέρασε από το πάρκινγκ του πάρκου και ανέβηκε από την βόρεια πλευρά, ακολουθώντας την περίφραξη του πάρκου. Ήταν αδύνατο να γίνει νάρκωση λόγω της κατάστασης του ζώου που είχε πολύ υψηλή ανδρεναλίνη. Ένα ζώο λοιπόν σαν αυτό ήταν αδύνατο να ναρκωθεί, καθώς υπήρχε μεγάλη πιθανότητα να επιτεθεί σε κάποιον», τόνισε.

Το συμβάν το χτεσινό έγινε λόγω μίας επίθεσης που έγινε στο ζώο από άλλους επτά χιμπατζήδες. Όταν οι φροντιστές πήγαν στο σημείο, ο χιμπατζής δεν βρισκόταν εκεί. Ο κ.  Λασουάρ τόνισε πως ακολουθήθηκαν οι διεθνείς κανόνες για τα ζωολογικά πάρκα, καθώς οι χιμπατζήδες είναι οι πρώτοι στην λίστα των επικίνδυνων ζώων σε περίπτωση διαφυγής.

Πηγή:in.gr

Ροή Ειδήσεων

Τσιάρας για παρακολουθήσεις: Όλα στο φως, αλλά σε βάθος χρόνου

«Η κυβέρνηση όχι μόνο ζήτησε σύσταση Εξεταστικής και...

Απόπειρα αρπαγής 2χρονου παιδιού στο κέντρο της Αθήνας

Άγνωστη γυναίκα προσπάθησε να το αρπάξει ενώ η...

Βόρεια Ελλάδα: Η συγκλονιστική εξομολόγηση της μαθήτριας για το bullying που δεχόταν

Η 14χρονη μαθήτρια από σχολείο της Βόρειας Ελλάδα...

Ποιες δραστηριότητες μειώνουν και πόσο τον κίνδυνο άνοιας

Η ανάγνωση ενός βιβλίου, η αφιέρωση χρόνου στην...

Τσιάρας για παρακολουθήσεις: Όλα στο φως, αλλά σε βάθος χρόνου

«Η κυβέρνηση όχι μόνο ζήτησε σύσταση Εξεταστικής και επανασύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, άλλα είπε ότι θα διευκολύνει τη διαδικασία με κάθε...

Απόπειρα αρπαγής 2χρονου παιδιού στο κέντρο της Αθήνας

Άγνωστη γυναίκα προσπάθησε να το αρπάξει ενώ η θεία του το έβαζε στο αυτοκίνητο. ...

Βόρεια Ελλάδα: Η συγκλονιστική εξομολόγηση της μαθήτριας για το bullying που δεχόταν

Η 14χρονη μαθήτρια από σχολείο της Βόρειας Ελλάδα ξέσπασε περιγράφοντας τα όσα βίωσε από το συμμαθητή της και την δασκάλα της που της...