Μία νέα σημαντική διάκριση του ΣΠΑΥ στη φετινή τελετή απονομής @Bravo Sustainability Awards 2022

Μία νέα σημαντική διάκριση απέσπασε ο Σύνδεσμος Προστασίας & Ανάπτυξης Υμηττού στη φετινή τελετή απονομής Bravo Sustainability Awards 2022, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο της Παλιάς Βουλής, στο πλαίσιο της Εβδομάδας Βιώσιμης Ανάπτυξης Bravo Sustainability Week 2022, που διοργανώνεται από το QualityNet Foundation.

H διάκριση του ΣΠΑΥ αφορά τον Πυλώνα Περιβάλλον, για το μεγάλο εγχείρημα που έχει θέσει με στόχο να γίνει ο Υμηττός το πρώτο «Zero Plastic» βουνό της χώρας.

Πρόκειται για μια «Πράσινη Συμμαχία» μεταξύ του ΣΠΑΥ, των Δήμων, των Εθελοντικών Ομάδων και όλων των φορέων που δραστηριοποιούνται στον Υμηττό που έχει ως κύριο σκοπό να ενεργοποιήσει και να ενημερώσει τους πολίτες για τον σεβασμό και τη διατήρηση του καθαρού φυσικού περιβάλλοντος του Υμηττού και τη μειωμένη χρήση των πλαστικών μιας χρήσης στην καθημερινότητά μας.

Ο ΣΠΑΥ έχει ήδη απελευθερώσει από πλαστικά και κάθε λογής απορρίμματα τα πρώτα 100 σημεία στον Υμηττό, σε 74 διαδρομές συνολικού μήκους 95 χιλιομέτρων και έχει ήδη απομακρύνει 160.600 λίτρα πλαστικού που αντιστοιχεί στο 44% του αρχικού στόχου που έχει θέσει.

Φέτος μάλιστα διπλασιάζει τον στόχο με 100 επιπλέον σημεία στα οποία θα επέμβει το προσεχές διάστημα. Αξίζει να σημειωθεί μία ακόμα καινοτομία που εφαρμόζει ο Σύνδεσμος μέσω ανάλυσης δεδομένων και παρακολούθησης της εξέλιξης των επιλεγμένων σημείων με σκοπό τη συνεχή βελτίωσή τους.

Το βραβείο παρέλαβαν από τον Γενικό Γραμματέα Δασών κ. Κωνσταντίνο Αραβώση εκ μέρους του ΣΠΑΥ, ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος & Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης και μέλος του Δ.Σ. του ΣΠΑΥ Βασίλης Κρητικός, ο Ειδικός Συνεργάτης του Προέδρου Νίκος Κιούσης, η Δασολόγος – Περιβαλλοντολόγος Βίκυ Δημητρίου και ο Τεχνολόγος Δασοπόνος Δημήτρης Κυργιόπουλος οι οποίοι ενημέρωσαν τους παρευρισκόμενους για τις προκλήσεις και τους επόμενους στόχους του συγκεκριμένου εγχειρήματος.

Κάθε χρόνο ο Θεσμός Bravo αναπτύσσει έναν κοινωνικό διάλογο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη με βάση τις πρωτοβουλίες που αναπτύσσονται στην χώρα μας. Φέτος, ο Θεσμός Bravo σημείωσε «ρεκόρ» συμμετοχών, με περισσότερες από 300 πρωτοβουλίες να συμμετέχουν στον Ετήσιο Κοινωνικό Διάλογο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, από 185 συμμετέχοντες Οργανισμούς που προέρχονται από το κοινό των Επιχειρήσεων, των Οργανισμών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των Οργανισμών της Κοινωνίας Πολιτών και των Ακαδημαϊκών Ιδρυμάτων. H αξιολόγηση των πρωτοβουλιών που αναδεικνύονται έγινε μέσα από τις επιστημονικές επιτροπές του Θεσμού, οι οποίες αποτελούνται από 170 μέλη και με την ενεργή συμμετοχή περισσότερων από 16.000 Ενεργών Πολιτών αναδείχθηκαν οι καλύτερες πρωτοβουλίες που υποστηρίζουν ένα βιώσιμο μέλλον.

Ροή Ειδήσεων

Σεισμός με συλλήψεις για δωροδοκία στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Οι Ιάπωνες εισαγγελείς προχώρησαν σε συλλήψεις για...

Βασιλακόπουλος: Δεν είναι σίγουρο ότι θα επικρατήσει η μετάλλαξη Κένταυρος

Ο καθηγητής εξήγησε ότι η μετάλλαξη Κένταυρος φαίνεται...

Ενεργειακή κρίση: Το ακριβό αέριο οδηγεί σε νέο ράλι τις τιμές ρεύματος

Λίγα 24ωρα πριν οι προμηθευτές ενέργειας δώσουν στη...

Ηράκλειο: Στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ το ένα από τα αδέλφια που δέχτηκε επίθεση με μαχαίρι σε κρητικό γλέντι

Αφορμή για την επίθεση που δέχτηκαν τα δύο αδέλφια φαίνεται πως ήταν μία παρεξήγηση που προκλήθηκε ανάμεσα στους δύο νεαρούς και τον 25χρονο...

Σεισμός με συλλήψεις για δωροδοκία στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Οι Ιάπωνες εισαγγελείς προχώρησαν σε συλλήψεις για δωροδοκία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.Οι Ιάπωνες εισαγγελείς συνέλαβαν ένα πρώην μέλος του διοικητικού συμβουλίου...

Βασιλακόπουλος: Δεν είναι σίγουρο ότι θα επικρατήσει η μετάλλαξη Κένταυρος

Ο καθηγητής εξήγησε ότι η μετάλλαξη Κένταυρος φαίνεται να μην επικρατεί σε χώρες που έχει ήδη κυριαρχήσει η μετάλλαξη Όμικρον 4-5 ...