Ν. Παππάς: Σε νέα εποχή η Ελλάδα

Σε ομιλία του στη Βιέννη

«Η Ελλάδα έχει μπει σε μια νέα εποχή. Με νοικοκυρεμένα οικονομικά, με αναπτυξιακή δυναμική και μια ευρωπαϊκή «ομπρέλα» για το χρέος μας, χτίσαμε εμπιστοσύνη και πετύχαμε σημαντική μείωση των επιτοκίων, παρά το γεγονός ότι κάποιοι επιθυμούν να υπονομεύσουν την ομαλή αυτή πορεία» ανέφερε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, ο οποίος μίλησε χθες βράδυ στο «Bruno Kreisky Forum for International Dialogue», στη Βιέννη, με θέμα «Τρία χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ».

«Μετά τον Αύγουστο, μπορεί να μη μετατραπεί σε «Γη της Επαγγελίας», αλλά η Ελλάδα θα έχει τη δυνατότητα να χαράσσει τη δική της πορεία με μεγαλύτερη ελευθερία και να συμβάλλει ακόμη περισσότερο στο διάλογο για το μέλλον της Ευρώπης. Έναν διάλογο τον οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ πυροδότησε και θα είναι εδώ για να συμμετέχει σε αυτόν, την επόμενη μέρα» δήλωσε ο κ. Παππάς, σημειώνοντας ότι «είναι κρίσιμο, σήμερα, να ξεπεράσουμε το πολιτικό, κοινωνικό και θεσμικό έλλειμμα στις ευρωπαϊκές οικονομίες και κοινωνίες».

«Αλλιώς, κινδυνεύουμε να ξαναζήσουμε τις πιο φρικιαστικές στιγμές της Ιστορίας μας, με την επανεμφάνιση νέων εθνικισμών. Η Σοσιαλδημοκρατία πρέπει να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και να φέρει πάλι στο προσκήνιο την κοινωνική Ευρώπη» συμπλήρωσε και κάλεσε σε «μάχη» για:

  1. ευρωπαϊκό επίδομα ανεργίας
  2. αυξημένους κοινοτικούς προϋπολογισμούς
  3. κοινό Ευρωπαίο Υπουργό Οικονομικών και κοινό Υπουργό Κοινωνικών Υποθέσεων
  4. αυξημένες αρμοδιότητες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.