Γερουλάνος: Επανεξέταση στρατηγικής, θέσεων και καταστατικού στο συνέδριο ΠΑΣΟΚ

«Αυτό που με ενδιαφέρει πρωτίστως είναι να τηρηθούν οι δημοκρατικές διαδικασίες στο ΠΑΣΟΚ» είπε ο Παύλος Γερουλάνος σε συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεοπτική εκπομπή του ΑΝΤ1 «Πρωινοί Τύποι» στους δημοσιογράφους Παναγιώτη Στάθη, Νίκο Ρογκάκο και Μαρία Σαράφογλου.

Και πρόσθεσε:«Να γίνει ένα πραγματικά δημοκρατικό συνέδριο, με σοβαρό προσυνεδριακό διάλογο, με κείμενα που θα αφορούν τον Έλληνα σήμερα, που θα συζητηθούν στη βάση, η οποία θα ενεργοποιηθεί για να μεταφράσει τις αρχές και τις αξίες μας σε θέσεις και προτάσεις και έτσι να προχωρήσουμε μπροστά».

Συγκεκριμένα είπε ο Παύλος Γερουλάνος:

«Ένα τέτοιο συνέδριο πρέπει να καλύψει τρία πράγματα. Το πρώτο είναι τη στρατηγική. Έκλεισε ένας κύκλος, η προσπάθεια των «προσωπικοτήτων» έδειξε τα όριά της, πρέπει να πάμε παρακάτω. Το δεύτερο είναι τις θέσεις και τις προτάσεις και το τρίτο είναι το καταστατικό. Να δώσω ένα παράδειγμα εδώ: πάρθηκε η απόφαση να εκλέγεται από τη βάση ο πρόεδρος. Σωστή απόφαση, μόνο που έτσι ακυρώνονται τα όργανα διότι έχουν μικρότερη νομιμοποίηση από τον αρχηγό. Εάν θέλουμε να συνεχίζουμε να εκλέγουμε τον αρχηγό από τη βάση, που πιστεύω ότι αυτό πρέπει να κάνουμε, θα πρέπει να εκλέγουμε και τα όργανα από τη βάση. Αυτό θέλει αλλαγή καταστατικού. Αρα, στρατηγική, θέσεις, καταστατικό».