Τα συνηθισμένα λάθη που κάνεις και «καταστρέφεις» ένα μπουκάλι κρασί


Ενώ οι περισσότεροι γνωρίζουμε πάνω-κάτω ορισμένες πληροφορίες για το κρασί που πρόκειται να καταναλώσουμε, όπως το είδος και την ποικιλία των σταφυλιών…

Υπάρχει ένα λάθος που κάνουμε πολλοί, με αποτέλεσμα, αφού αγοράσουμε ένα υπέροχο μπουκάλι Cabernet Sauvignon, να πάμε και να το σερβίρουμε σε ό,τι ποτήρια έχουμε στο ντουλάπι.

Αν και είμαστε πρόθυμοι να ξοδέψουμε ένα γενναίο πόσο για να αγοράσουμε μερικά μπουκάλια κρασί, συνήθως παραμελούμε τα ποτήρια στα οποία τα σερβίρουμε, με αποτέλεσμα να μην τα απολαμβάνουμε όπως τους αξίζει.

Αυτό φυσικά δεν είναι το μόνο λάθος που κάνουν οι άνθρωποι όσον αφορά την κατανάλωση του κρασιού, κάθώς σύμφωνα με τους ειδικούς, εκτός από τα ποτήρια, υπάρχουν κι άλλα βασικά λάθη που συνηθίζουν να κάνουν όσοι πίνουν κρασί.

Το δεύτερο λάθος αφορά στην πεποίθηση ότι το κόκκινο κρασί συνοδεύεται τέλεια με τα τυριά. Το κάθε κρασί μπορεί να ταιριάξει με διαφορετικά είδη τυριών λόγω της οξύτητας στη γεύση τους, οπότε μην κάνετε το λάθος και τα «παντρεύετε» αν δεν είστε σίγουροι, καθώς δεν είναι δίκαιο ούτε για το κρασί, ούτε για το τυρί.

Οι ειδικοί αναφέρουν επίσης τη σωστή θερμοκρασία που πρέπει να σερβίρει κανείς ένα λευκό ή κόκκινο κρασί, η οποία παίζει σημαντικό ρόλο στη γεύση και το άρωμα του.

Σαν γενικός κανόνας, τα λευκά κρασιά θα πρέπει να σερβίρονται κρύα, τα δε κόκκινα σε θερμοκρασία δωματίου, όχι όμως την θερμοκρασία που έχουμε με αναμμένο το καλοριφέρ. Έτσι, καλό είναι και το κόκκινο κρασί να σερβίρεται δροσερό. Μπορούμε να το βάλουμε στο ψυγείο 15-20 λεπτά πριν το σερβίρουμε. Αυτό θα δώσει τη σωστή θερμοκρασία στα περισσότερα κόκκινα κρασιά.

Τέλος, ένα πιο συνηθισμένο λάθος που κάνουν οι περισσότεροι, το οποίο είναι να σερβίρουν κατευθείαν το κρασί μετά το άνοιγμα της φιάλης. Αν ένα κρασί έχει περάσει πολλά χρόνια κλεισμένο σε ένα μπουκάλι, μακριά από τον αέρα, ασφαλώς θα πρέπει να του δώσουμε λίγο χρόνο να «ανασάνει».

Είναι εύκολο να εκτιμήσετε την αξία της αναπνοής, δοκιμάζοντας ένα ποτήρι αμέσως μόλις ανοίξετε το μπουκάλι, και 20 περίπου λεπτά μετά.

To άρθρο Τα συνηθισμένα λάθη που κάνεις και «καταστρέφεις» ένα μπουκάλι κρασί δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

[Πηγή:]www.newsit.gr

Ροή Ειδήσεων

Είμαστε κοντά σε συμφωνία με το Ιράν, λέει ο Τραμπ από την Ντόχα

«Το Ιράν έχει κατά κάποιο τρόπο συμφωνήσει με...

Καιρός : Η πρόγνωση του καιρού από τη Χριστίνα Σούζη

 Η πρόγνωση του καιρού από τη Χριστίνα Σούζη  ...

Είμαστε κοντά σε συμφωνία με το Ιράν, λέει ο Τραμπ από την Ντόχα

«Το Ιράν έχει κατά κάποιο τρόπο συμφωνήσει με τους όρους μιας συμφωνίας» είπε ο Τραμπ - Νωρίτερα, Ιρανός αξιωματούχος δήλωσε ότι το Ιράν είναι...

Ελληνικό: Η οικιακή βοηθός διεκδικεί σπίτι από άλλη ηλικιωμένη που φρόντιζε και πέθανε

Συνεχίζεται η έρευνα για τους διαδοχικούς θανάτους της ηλικιωμένης μητέρας και τον δύο παιδιών της στο Ελληνικό που έγιναν μέσα σε 13 ημέρες ...

Δημοσκόπηση Real Poll: Στο 31.9% η ΝΔ – Δεύτερη η Πλεύση Ελευθερίας με 18,9%

Το ΠΑΣΟΚ είναι στην 3η θέση, με 12,9%, ενώ πτώση παρουσιάζει η Ελληνική Λύση με 7.1%. Το ΚΚΕ βρίσκεται στο 7,3%, ενώ ο...