Μαρίνα Σάττι: Πέθανε ο μπαμπάς και πήγαμε στην Κομοτηνή, γιατί δεν υπάρχει μουσουλμανικό νεκροταφείο στην Αθήνα


Με λόγια που συγκλονίζουν μιλά η Μαρίνα Σάττι για το θάνατο του πατέρα της αλλά και την ταφή του, που έγινε στην Κομοτηνή, δίπλα σε τάφος παιδιών από τη Συρία και το Αφγανιστάν, που χάθηκαν σε ναυάγια, ενώ προσπαθούσαν να περάσουν στην Ελλάδα. 

«Δεν ξέρω αν με έχει στοιχειώσει πιο πολύ η εικόνα του μπαμπά μου ή αυτό που συνέβαινε δίπλα του», λέει η Μαρίνα Σάττι σε συνέντευξη που παραχώρησε στη Lifo και τον Mr. Hulot. Ο πατέρας της γνωστής τραγουδίστριας, που φέτος εκπροσώπησε την Ελλάδα στη Eurovision, έχασε τον πατέρα της, μόλις 40 ημέρες πριν ανέβει στη σκηνή του Μάλμε.

«Πέθανε ο μπαμπάς μου και πήγαμε στην Κομοτηνή, γιατί δεν υπάρχει μουσουλμανικό νεκροταφείο στην Αθήνα – τότε που με κυνηγούσαν οι δημοσιογράφοι και έλεγαν ότι δεν τους μίλησα, πήγαινα στην κηδεία, σε ένα νεκροταφείο που είναι μακριά. Ο μπαμπάς μου είναι θαμμένος εκεί, δεν είναι στην Αθήνα και δεν μπορώ να τον επισκεφτώ αύριο, αν θέλω», αναφέρει η Μαρίνα Σάττι και συγκινεί.

«Κι ενώ σκέφτομαι ότι είναι εκεί, μακριά, μόνος του –με έχει στοιχειώσει αυτή η σκέψη και αυτή η εικόνα–, ξαφνικά κοιτάζω δίπλα του και βλέπω πάρα πολλούς τάφους με την ίδια ημερομηνία θανάτου: “26/5, Συρία”. Ήταν άνθρωποι που πνίγηκαν σε ναυάγιο και τους μετέφεραν όλους εκεί, σε κάτι τάφους μισό μέτρο. Κοιτάζω απ’ την άλλη, “9/1 Αφγανιστάν”, άνθρωποι που πνίγηκαν σε άλλο ναυάγιο.

Δεν ξέρω αν με έχει στοιχειώσει πιο πολύ η εικόνα του μπαμπά μου, που εμφανίζεται κάθε φορά που κλείνω τα μάτια μου, ή αυτό που συνέβαινε δίπλα του. Είναι ο μπαμπάς μου εκεί, μακριά, για χ ψ λόγους, με ένα κάρο άλλους ανθρώπους που τους έχουν «γκρουπάρει» κι αυτούς εκεί πέρα, μακριά.

Κάπως το τραγούδι μου “Αχ Θάλασσα” για μένα είναι αυτή η εικόνα», παραδέχεται η Μαρίνα Σάττι.

To άρθρο Μαρίνα Σάττι: Πέθανε ο μπαμπάς και πήγαμε στην Κομοτηνή, γιατί δεν υπάρχει μουσουλμανικό νεκροταφείο στην Αθήνα δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

[Πηγή:]www.newsit.gr

Ροή Ειδήσεων

Έλενα Ακρίτα: Ομόφωνα άρση ασυλίας μετά τη μήνυση της Μαρέβας Γκραμπόφσκι

Μ επιστολή της, η Έλενα Ακρίτα ζητούσε από την Επιτροπή την άρση της ασυλίας της ...

Φωτιά στην Ιταλία: Απομακρύνθηκαν πάνω από 1.000 τουρίστες στην Απουλία

«Η κατάσταση είναι κρίσιμη», σχολίασε ο δήμαρχος του Βιέστε, Τζιουζέπε Νομπιλέτι ...