Γιάννης Μπέζος: «Δεν αποδεικνύεις το κύρος σου με το να βρίζεις και να πετάς καρέκλες»


Ο Γιάννης Μπέζος και ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης μίλησαν σήμερα (17.06.2024) στο «Στούντιο 4» για την καλοκαιρινή περιοδεία του «Δον Κιχώτη» και για τον ρόλο που παίζει ο σκηνοθέτης σε μια παράσταση.

Ο Γιάννης Μπέζος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και για τις δυσκολίες που έχει να αντιμετωπίσει ένας ηθοποιός.

«Εμείς στην Ελλάδα θεωρούμε ότι ο σκηνοθέτης είναι προαγωγή. Είναι αστεία πράγματα αυτά, ο σκηνοθέτης είναι εφεύρημα των τελευταίων 130 χρόνων. Χωρίς τον ηθοποιό δεν υπάρχει τίποτα. Επομένως, είναι το πρωτοκύτταρο και ο “βασιλιάς” της δουλειάς μας», είπε.

«Υποχρέωση ενός σκηνοθέτη που βλέπει σοβαρά τη δουλειά του είναι να καταλάβει είναι ότι αυτός ο άνθρωπος θα βγουν στη σκηνή και θα υπερασπίσει ακόμα και τη δική μου επιθυμία. Αν γίνει κοινό κτήμα με τον θίασο, θα έχουμε επιτυχία», συνέχισε.

«Δεν αποδεικνύεις ούτε με το να βρίζεις, ούτε να πετάς καρέκλες»

«Αυτό πρέπει να το κάνει ο σκηνοθέτης με έναν τρόπο. Εγώ έχω μία άποψη ότι όταν κάνουμε έναν θίασο είναι ο καλύτερος που υπάρχει στον πλανήτη. Πρέπει όλοι να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση, θάρρος, να παίζουν με το βλέμμα στον ορίζοντα, όχι φοβισμένα. Κι ότι απευθυνόμαστε σε θεατές που φέρνουν το μεροκάματό τους για να μας δουν, έρχονται για να χαρούν», επισήμανε ο Γιάννης Μπέζος.

«Αυτό προσπαθώ να κάνω εγώ διευθύνοντας τους συναδέλφους μου. Το κύρος ενός σκηνοθέτη αποδεικνύεται από αυτά που κρύβεις όχι από αυτά που δείχνεις. Δεν αποδεικνύεις ούτε με το να βρίζεις, ούτε να πετάς καρέκλες, ούτε να υποβαθμίζεις ή να προσβάλλεις τους άλλους, αυτά είναι πασέ και δεν μας οδήγησαν μπροστά», εξήγησε.

To άρθρο Γιάννης Μπέζος: «Δεν αποδεικνύεις το κύρος σου με το να βρίζεις και να πετάς καρέκλες» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

[Πηγή:]www.newsit.gr

Ροή Ειδήσεων

Έλενα Ακρίτα: Ομόφωνα άρση ασυλίας μετά τη μήνυση της Μαρέβας Γκραμπόφσκι

Μ επιστολή της, η Έλενα Ακρίτα ζητούσε από την Επιτροπή την άρση της ασυλίας της ...

Φωτιά στην Ιταλία: Απομακρύνθηκαν πάνω από 1.000 τουρίστες στην Απουλία

«Η κατάσταση είναι κρίσιμη», σχολίασε ο δήμαρχος του Βιέστε, Τζιουζέπε Νομπιλέτι ...