Φουσκάλες στα πόδια: 5 χρήσιμες συμβουλές για την πρόληψη


Οι φουσκάλες στα πόδια είναι το αποτέλεσμα της τριβής του δέρματος με τα παπούτσια. Και σχηματίζονται για να προστατεύσουν το ερεθισμένο δέρμα.

Συνήθως, οι φουσκάλες περιέχουν διαυγές υγρό, ενώ μπορεί να είναι ενοχλητικές και επώδυνες. Άραγε, υπάρχει κάποιος τρόπος για να αποτρέψουμε την εμφάνιση τους; 

Σ’ αυτό το κείμενο ακολουθούν ορισμένες χρήσιμες συμβουλές, ώστε να μπορέσετε να ελαχιστοποιήσετε το ενδεχόμενο να αποκτήσετε φουσκάλες.

Πώς να αποτρέψετε τις φουσκάλες

1. Φορέστε παπούτσια που εφαρμόζουν σωστά στα πόδια σας

Το να φοράτε παπούτσια που είναι πολύ μεγάλα ή πολύ μικρά σε σχέση με τα πόδια σας, μπορεί να ενθαρρύνει την πρόσθετη τριβή και να οδηγήσει σε φουσκάλες. Άλλωστε, τα πόδια σας ενδέχεται να αλλάζουν σε πλάτος ή μέγεθος καθώς μεγαλώνετε, οπότε φροντίστε να αγοράζετε παπούτσια που είναι στο νούμερο σας.

2. Επιλέξτε τα κατάλληλα παπούτσια, σύμφωνα με τις αθλητικές δραστηριότητες σας

Υπάρχουν διάφορα είδη αθλητικών παπουτσιών. Όμως, η χρήση των κατάλληλων παπουτσιών, βοηθά να κρατάτε τα πόδια σας ασφαλή από σοβαρούς τραυματισμούς, αλλά και φουσκάλες. Ανάλογα, επομένως, με την δραστηριότητα που κάνετε, θα πρέπει να αγοράσετε και τα κατάλληλα παπούτσια (π.χ. πυγμαχία, ποδηλασία, πεζοπορία, τρέξιμο)

3. Φορέστε τα καινούργια σας παπούτσια κατά μικρά διαστήματα

Δεν είναι λίγες οι φορές που έχετε αγοράσει καινούργια παπούτσια, τα φορέσατε την επόμενη μέρα στο γραφείο και μετά υποφέρατε από φουσκάλες στα πόδια. Αυτό συμβαίνει κυρίως με τα ψηλοτάκουνα, τις μπότες, ή τα αθλητικά παπούτσια. Προκειμένου τα πόδια σας να συνηθίσουν τα καινούργια παπούτσια, θα ήταν καλό να τα φορέσετε για μικρά χρονικά διαστήματα, περπατώντας μέσα σπίτι σας. Επίσης, μπορείτε να τοποθετήσετε επιδέσμους ή βαζελίνη στα σημεία του ποδιού που νιώθετε ενοχλήσεις.

4. Κρατήστε τα πόδια σας στεγνά

Τα ιδρωμένα πόδια είναι πιο επιρρεπή σε φουσκάλες. Επομένως, πριν βάλετε τα παπούτσια σας, θα ήταν καλό να τοποθετήσετε πούδρα τόσο στο εσωτερικών των παπουτσιών ή και στις κάλτσες για να απορροφηθεί η υγρασία.

5. Φορέστε κάλτσες με τα παπούτσια σας

Το να φοράτε κάλτσες βοηθά να κρατάτε τα πόδια σας στεγνά και μειώνει την τριβή, αποτρέποντας τον σχηματισμό φουσκάλων. Το «κλειδί» είναι η σωστή επιλογή. Φορέστε κάλτσες που απομακρύνουν την υγρασία. Επιλέξτε κάλτσες που «αναπνέουν» και απομακρύνουν την υγρασία από το δέρμα σας. Προτιμήστε τις συνθετικές κάλτσες σε σχέση με τις βαμβακερές, οι οποίες μπορούν να παγιδεύσουν την υγρασία.

Οι φουσκάλες, συνήθως, υποχωρούν από μόνες τους μέσα σε μία ή δύο εβδομάδες. Συνεπώς, αν δεν είναι επώδυνες, είναι προτιμότερο να μην τις σπάσετε από μόνοι σας. Σκεφτείτε τη φουσκάλα ως μια μορφή επιδέσμου του σώματός σας, καθώς σχηματίζεται για να διατηρεί το δέρμα σας ασφαλές. Το σκάσιμο μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο μόλυνσης, ιδιαίτερα σε άτομα που πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη, οπότε, θα πρέπει να δείξετε ιδιαίτερη προσοχή.

To άρθρο Φουσκάλες στα πόδια: 5 χρήσιμες συμβουλές για την πρόληψη δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

[Πηγή:]www.newsit.gr

Ροή Ειδήσεων

Θεσσαλονίκη: Σοβαρός τραυματισμός 14χρονου ύστερα από ανατροπή τρακτέρ

Προανάκριση για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες...

Καλαμάτα: «Λουκέτο» σε beach bar μετά από καταγγελίες στο “MyCoast”

Στην επιχείρηση επιβλήθηκε επίσης και το χρηματικό πρόστιμο...

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Η Ελίζα Βόζεμπεργκ πρόεδρος της Επιτροπής Μεταφορών και Τουρισμού

Η Ελίζα Βόζενπεργκ στην ομιλία της μετά την εκλογή της αφενός ευχαρίστησε τους συναδέλφους της, αφετέρου έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στα ελληνικά συμφέρονται και...

Ιαπωνία: Σκάνδαλο με συμπληρώματα – Παραιτήθηκαν οι πρόεδροι της εταιρείας

Τον Μάρτιο, η εταιρεία ανακάλεσε 5 από τα προϊόντα της, λέγοντας ότι είχε λάβει αναφορές για προβλήματα στα νεφρά από πελάτες  ...

Θεσσαλονίκη: Σοβαρός τραυματισμός 14χρονου ύστερα από ανατροπή τρακτέρ

Προανάκριση για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το περιστατικό διενεργεί η Τροχαία Ασπροβάλτας. ...