4+1 τροφές που λειτουργούν ως «ασπίδα» απέναντι σε καρδιακές παθήσεις


Η διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο για την υγεία της καρδιάς, αφού μπορούμε να μειώσουμε τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών παθήσεων, όπως τη στεφανιαία νόσο, το εγκεφαλικό επεισόδιο, τη καρδιακή προσβολή, ακόμη και την άνοια.

Ωστόσο, για να προληφθούν οι καρδιακές παθήσεις, θα πρέπει να υιοθετήσουμε εν γένει έναν υγιεινό τρόπο ζωής, βάζοντας και την σωματική δραστηριότητα στην καθημερινότητα μας, και, βέβαια, να περιορίσουμε την κατανάλωση αλκοόλ, αλλά και να κόψουμε το κάπνισμα. 

Σε αυτό το κείμενο, θα βρείτε πέντε τροφές που μπορείτε να εντάξετε στην διατροφή σας, καθώς λειτουργούν ως «ασπίδα» απέναντι σε καρδιακές παθήσεις.

Ελαιόλαδο

Το ελαιόλαδο αποτελεί εδώ και χιλιάδες χρόνια μέρος της μεσογειακής διατροφής, καθώς είναι γνωστό για τις ωφέλιμες του ιδιότητες για την υγεία. Είναι πλούσιο σε μονοακόρεστα λιπαρά, τα οποία είναι «καλά» λιπαρά που συμβάλλουν στη μείωση της LDL, δηλαδή της «κακής» χοληστερόλης και του κινδύνου εμφάνισης καρδιακών παθήσεων.

Κινόα

Η κινόα είναι ένα δημητριακό, που έχει χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, χωρίς γλουτένη, ενώ περιέχει αντιοξειδωτικά και σημαντικά αμινοξέα. Τα αντιοξειδωτικά και τα αμινοξέα βοηθούν στην προστασία και επιδιόρθωση των κυττάρων και στη μείωση του κινδύνου ασθενειών. Επιπρόσθετα, οι φυτικές ίνες μπορεί να μειώσουν τη χοληστερόλη και την αρτηριακή πίεση, σύμφωνα με το Harvard Health.

Μαύρα φασόλια

Τα μαύρα φασόλια είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, κάλιο, φολικό οξύ και βιταμίνη Β6, που μειώνουν την αρτηριακή πίεση, ενώ βοηθούν το σώμα σας να διατηρεί υγιή επίπεδα χοληστερόλης, με αποτέλεσμα να απομακρύνεται ο κίνδυνος εμφάνισης καρδιακών παθήσεων.

Καρύδια

Τα καρύδια είναι πλούσια σε λιπαρά (μονοακόρεστα και πολυακόρεστα), καθώς και άφθονο άλφα-λινολενικό οξύ, το οποίο μετατρέπεται σε ορισμένους τύπους ωμέγα-3 λιπαρών οξέων στο σώμα, σύμφωνα με το Harvard Health. Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα συμβάλλουν στην υγεία της καρδιάς σας με διάφορους τρόπους, όπως στην μείωση των επιπέδων των τριγλυκεριδίων.

Σολομός

Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα που περιέχει ο σολομός αποτρέπουν τον κίνδυνο εγκεφαλικών επεισοδίων και καρδιακών παθήσεων, αφού μειώνουν την ποσότητα της πλάκας που συσσωρεύεται στις αρτηρίες, ενώ η βιταμίνη Β6 που περιέχει το ψάρι βοηθά στη διατήρηση της ισορροπίας ενός αμινοξέος που ονομάζεται ομοκυστεΐνη για βέλτιστη καρδιαγγειακή υγεία.

To άρθρο 4+1 τροφές που λειτουργούν ως «ασπίδα» απέναντι σε καρδιακές παθήσεις δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

[Πηγή:]www.newsit.gr

Ροή Ειδήσεων

Η κρίσιμη επιστροφή στην Κάσο σε μια πολύπλοκη γεωπολιτική «εξίσωση»

Τα απαραίτητα διαδικαστικά έχουν ήδη δρομολογηθεί - Θα είναι η...

Καιρός : Η πρόγνωση του καιρού από τη Χριστίνα Σούζη

Η πρόγνωση του καιρού από τη Χριστίνα Σούζη  ...

Πρόστιμο 20 εκατομμυρίων ευρώ στην εταιρία που διαχειριζόταν τη διάθεση εισιτηρίων του Κολοσσαίου

Αιτία της απόφασης, το ότι πολλοί τουρίστες που ήθελαν να επισκεφθούν το Κολοσσαίο, δεν μπορούσαν, μέσω διαδικτύου, να βρουν διαθέσιμα εισιτήρια. ...

Άλιμος: Διάρρηξη στο σπίτι γνωστού επιχειρηματία – Άρπαξαν πανάκριβα ρολόγια και χρήματα

Οι δράστες δεν δίστασαν να ακινητοποιήσουν τον γνωστό επιχειρηματία και τη σύζυγό του στο σαλόνι όσο έψαχναν σπιθαμή προς σπιθαμή την οικία τους  ...

Η κρίσιμη επιστροφή στην Κάσο σε μια πολύπλοκη γεωπολιτική «εξίσωση»

Τα απαραίτητα διαδικαστικά έχουν ήδη δρομολογηθεί - Θα είναι η επιστροφή των ερευνητικών σκαφών στην Κάσο σημείο καμπής στα ελληνοτουρκικά;  ...