Πως θα «ανεβάσετε» την ταυτότητά σας στο covid free wallet: Βήμα-βήμα η διαδικασία

-

Διαθέσιμη από τη Δευτέρα είναι και η ταυτότητα σε ψηφιακή μορφή στο covid free wallet των κινητών τηλεφώνων, μέσω του οποίου οι πολίτες είχαν ήδη τη δυνατότητα να αποθηκεύουν τα πιστοποιητικά και τις βεβαιώσεις σχετικά με τον κορονοϊό.

Στην ταυτότητα ψηφιακής μορφής, είναι αποθηκευμένα ορισμένα στοιχεία του κατόχου της, όπως φωτογραφία, όνομα και ημερομηνία γέννησης, ώστε να γίνεται ευκολότερος ο έλεγχος του πιστοποιητικού εμβολιασμού και της ταυτοποίησης ότι είναι το ίδιο πρόσωπο που θέλει να εισέλθει σε ένα κατάστημα.

Μέσω της εφαρμογής απλοποιείται σημαντικά η αποθήκευση σε ένα σημείο και συνεπώς η επίδειξη των ψηφιακών πιστοποιητικών (εμβολιασμού, νόσησης ή διαγνωστικού ελέγχου) με στόχο τη διευκόλυνση των σχετικών ελέγχων, ενώ με το «ανέβασμα» και της ταυτότητας γίνεται απλούστερος και ο έλεγχος ταυτοπροσωπίας.

Η διαδικασία

Οι πολίτες μπορούν να κατεβάσουν το Covid Free Gr Wallet μέσω του covidfree.gov.gr καθώς και μέσω του App Store της Apple και του Google Play Store. Η διαδικασία προκειμένου να αποθηκευτούν τα πιστοποιητικά στην εφαρμογή διαρκεί ελάχιστα λεπτά: Ο πολίτης μπορεί να σκανάρει το QR code που διαθέτει το εκάστοτε πιστοποιητικό ή να το μεταφορτώσει ως αρχείο pdf. Στο αμέσως επόμενο βήμα εμφανίζεται η επιλογή «Αποθήκευση στο wallet».

Για να ανεβάσετε τώρα την ψηφιακή σας ταυτότητα θα πρέπει για αρχή να ενημερώσετε την εφαρμογή σας μέσω Google Play Store και Apple App Store, Μετά την ενημέρωση ενσωματώνεται στην εφαρμογή η επιλογή ταυτοπροσωπία.

1

Αφού πατήσετε την επιλογή θα βρεθείτε στο παρακάτω περιβάλλον και θα επιλέξετε να εισάγετε πιστοποιητικό.

243

Εν συνεχεία θα ερωτηθείτε σε ποιο φορέα έχετε λογαριασμό ώστε να γίνει ο έλεγχος ταυτοπροσωπίας αυτόματα. Οι επιλογές είναι με κωδικούς taxisnet ή τράπεζας που διαθέτετε λογαριασμό.

Οποια περίπτωση και να επιλέξετε και αφού συμπληρώσετε το κινητό σας θα μεταφερθείτε πάλι πίσω στο περιβάλλον της εφαρμογής. Για να συνεχίσετε θα πρέπει να συπληρώσετε στο σχετικό κουτί τον εξαψήφιο αριθμό που θα έχει σταλεί στο κινητό σας.

φσ

 

Αφού ολοκληρώσετε και αυτό το βήμα, η ψηφιακή ταυτότητά σας έχει «ανέβει» στην εφαρμογή στην παρακάτω μορφή. Πλέον εκτός του πιστοποιητικού, θα μπορείτε να δείχνετε και την ταυτότητά σας μέσω της εφαρμογής.

δσφγηφγ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ