Πόσο κοστίζουν τα μοντέλα της Tesla στην Ελλάδα

-

Τα πρώτα βήματα για να ξεκινήσει και επίσημα η διάθεση των αυτοκινήτων της Tesla και στην Ελλάδα κάνει η εταιρία από το Palo Alto.

Στη δημιουργία ενός pop-up καταστήματος και του δικού της κέντρου service στην Αθήνα ξεκινά η Tesla.

Σε συνέχεια του δημοσιεύματος του newsauto.gr για την επίσημη πρώτη της Tesla στην Ελλάδα και την αναζήτηση στελεχών σας ανακοινώνουμε τις πρώτες πληροφορίες για την επίσημη έναρξη εργασιών στην Ελλάδα της εταιρείας του Elon Musk.

Το πρώτο βήμα έγινε με την ενεργοποίηση του διαμορφωτή οχημάτων στο site της εταιρίας. Μέσω υπολογιστή μπορείτε να φτιάξετε όπως εσείς θέλετε το όχημά σας και να το παραγγείλετε μέσω internet. Διαθέσιμα είναι φυσικά τα: Model S, Model X και Model 3. Οι παραδόσεις ξεκινούν στα τέλη του 2020 (στο site τους αναφέρουν μήνα Νοέμβριο). Το όχημα βασικής κατηγορίας της Tesla, το Model 3 Standard Range Plus, ξεκινά από 45.990€, συμπεριλαμβανομένων των φόρων και των εξόδων παράδοσης.

Όλα τα οχήματα της Tesla με βασική τιμή κάτω από 50.000€ προ φόρων είναι επιλέξιμα για το πρόγραμμα της Ελληνικής Κυβέρνησης “Κινούμαι Ηλεκτρικά” που εξασφαλίζει επιδότηση έως 6.000 ευρώ ανά όχημα, το οποίο αναμένεται να τεθεί σε ισχύ από τις 7 Αυγούστου 2020. Τα οχήματα της Tesla επωφελούνται από τη μείωση φορολογίας που αφορά εταιρικά ηλεκτρικά οχήματα και επιπλέον απαλλάσσονται πλήρως από τέλη ταξινόμησης. Μέσω του site της μπορείτε να κάνετε την παραγγελία σας διαδικτυακά και να αποκτήσετε το αυτοκίνητο ακόμη και μέσω δανειοδότησης.

Η εταιρία από τις ΗΠΑ, ήθελε να ξεκινήσει έναν κύκλο εργασιών αλλά οι πολιτικές συγκυρίες (αρχικά) και αργότερα ο Covid-19 πήγαν πίσω το πρόγραμμα. Τώρα φαίνεται πως οι ιθύνοντες της εταιρίας του Elon Musk θεωρούν πως το έδαφος είναι γόνιμο και ξεκινούν την δημιουργία κομματιού της εταιρίας και στην Ελλάδα.

Μοντέλο Κίνηση Αυτονομία (WLTP) Τιμή (€) που περιλαμβάνει ΦΠΑ και έξοδα παράδοσης – δεν έχει αφαιρεθεί το κίνητρο “Κινούμαι Ηλεκτρικά”
Model 3 Standard Range Plus RWD 409 km 45.990€
Model 3 Long Range AWD 560 km 54.990€
Model 3 Performance AWD 530 km 60.990€
Model S Long Range AWD 610 km 83.990€
Model S Performance AWD 590 km 99 .990€
Model X Long Range AWD 505 km 89.990€
Model X Performance AWD 485 km 105.990€

ΠΗΓΗnewsauto.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ