95% των Κινέζων users προτιμούν να αποχωριστούν το iPhone τους, παρά να χάσουν το WeChat!

Όπως ήδη θα γνωρίζετε η αμερικανική κυβέρνηση του Donald Trump σχεδιάζει να απαγορεύσει τη χρήση τόσο του TikTok, όσο και του WeChat, μιας κινεζικής δημοφιλούς πλατφόρμας επικοινωνίας, η οποία στη Κίνα αποτελεί το Α και το Ω για τους κατοίκους της χώρας.

Μάλιστα, η αμερικανική κυβέρνηση έχει δώσει διορία μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου, έτσι ώστε και οι δύο εφαρμογές να περάσουν σε αμερικανικά χέρια, καθώς αποτελούν κίνδυνο για την ασφάλεια της χώρας, ειδάλλως θα απαγορευθεί η λειτουργία τους εντός της αμερικανικής επικράτειας.

Στη Κίνα λοιπόν το WeChat αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της mobile καθημερινότητας των Κινέζων χρηστών, για αυτό δεν θα πρέπει να μας προξενούν και μεγάλη εντύπωση τα αποτέλεσμα μιας έρευνας, η οποία έτρεξε στην κινεζική πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Weibo.

Πιο συγκεκριμένα, οι συμμετέχοντες ρωτήθηκαν τι θα προτιμούσαν να παρατήσουν το iPhone τους ή να χάσουν την πρόσβαση τους στην εφαρμογή WeChat. Σε σχεδόν συντριπτική πλειοψηφία, οι Κινέζοι χρήστες του Weibo, δήλωσαν ότι δεν τους νοιάζει καν εάν θα χάσουν το iPhone τους, φτάνει μόνο να μην αποχωριστούν το WeChat.

Η εν λόγω εφαρμογή βέβαια αποτελεί πολλά περισσότερα από ένα απλό messaging app, καθώς οι χρήστες της στη Κίνα μέσω αυτής μπορούν να στείλουν χρήματα ο ένας στον άλλον, να πληρώσουν λογαριασμούς, να πληρώσουν λογαριασμούς ή να κλείσουν εισητήρια για τις μετακινήσεις τους και πολλά ακόμη.

Έτσι λοιπόν το WeChat αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας τους και από τη στιγμή στη χώρα του κόκκινου δράκου δεν υπάρχουν πολλά communication apps που να επιτρέπονται από την κινεζική κυβέρνηση, τότε η ύπαρξη και η λειτουργία του αποτελεί ζωτικής σημασίας.     

Ροή Ειδήσεων

Ναυτιλία: Η άνοδος του «αόρατου» ρωσικού στόλου και ο κίνδυνος για τη φήμη του κλάδου

Το διαρκώς αυξανόμενο μέγεθος των λεγόμενων «αόρατων» δεξαμενοπλοίων...

«Καταστροφική κλιμάκωση» η εκτέλεση διαδηλωτή στο Ιράν

Ως «καταστροφική κλιμάκωση» χαρακτήρισαν οι ΗΠΑ την εκτέλεση...

Ναυτιλία: Η άνοδος του «αόρατου» ρωσικού στόλου και ο κίνδυνος για τη φήμη του κλάδου

Το διαρκώς αυξανόμενο μέγεθος των λεγόμενων «αόρατων» δεξαμενοπλοίων αποτελεί πραγματική απειλή για τη φήμη της παγκόσμιας ναυτιλίας και θέτει σε κίνδυνο τις ζωές...

«Καταστροφική κλιμάκωση» η εκτέλεση διαδηλωτή στο Ιράν

Ως «καταστροφική κλιμάκωση» χαρακτήρισαν οι ΗΠΑ την εκτέλεση διαδηλωτή στο Ιράν, όσο οι διαδηλώσεις συγκλονίζουν την χώρα.«Η εκτέλεση του Μοχσέν Σεκαρί συνιστά μια...

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία σε παλαιά Εθνική Αθηνών-Κορίνθου και περιφερειακή Αιγάλεω

Η κυκλοφορία στα δύο σημεία είχε διακοπεία από εχθές το βράδυ, λόγω επεισοδίων με ομάδες Ρομά, που διαμαρτύρονται για το περιστατικό με τον...